Skocz do zawartości

SU 122-54, Miniart, 1:35

Kalor

Rekomendowane odpowiedzi

O4U6bwD.jpeg

Wpadł mi w ręce jak sprzątałem, postanowiłem skorzystać z okazji i skończyć go po kilku latach.

Album z detalami i zdjęciami z malowania: https://imgur.com/a/su-122-54-early-NSRCyVb

Figurka Miniartu, gąski T-rex czy coś takiego, bardzo kruche, piny wypadają.

Powoli już ogarniam jak malować, są jeszcze problemy z widzeniem tunelowym i spójnością efektów ale jest postęp: nie musiałem nic zmywać.

d8m7eO0.jpeg

929Fbiz.jpeg

47hD3ys.jpeg

XY8B4uU.jpeg

8I2YXhr.jpeg

ecREm7f.jpeg

RDwYGBG.jpeg

ugWWiiy.jpeg

• Like 26

4 minuty temu, Adamo722 napisał:

Jakby był na podstawce to byłaby 6+. Tak to daje marną 5. Fajny  :super: podoba się :piwo:

No, podstawka by się przydała, ale nie mam skąd tyle czasu wziąć.

Dekiel, deklem a ja proszę o tutorial na drewno, bo strasznie mi się podoba i belka i trzonek od łopaty. Model bardzo interesujący. Kurzenie też ciekawie wygląda z tymi przebijającymi się przebarwieniami na pancerzu. 

56 minut temu, FAHR napisał:

Dekiel, deklem a ja proszę o tutorial na drewno, bo strasznie mi się podoba i belka i trzonek od łopaty. Model bardzo interesujący. Kurzenie też ciekawie wygląda z tymi przebijającymi się przebarwieniami na pancerzu. 

WxK4i7x.jpeg

Belka jest taka. Użyłem zestawowej tylko najpierw zeskrobałem większość faktury, następnie trochę podrapałem żeby zrobić ślady jak od ośnika i po odciętych gałęziach, nożem i czeską żyletką.

Pomalowane piaskowym, chyba iraqui sand, na to losowo brązowy udający taką nie do końca zeskrobaną korę.

• Like 4
  • Thanks 1

12 minut temu, Kalor napisał:

Belka jest taka. Użyłem zestawowej tylko najpierw zeskrobałem większość faktury, następnie trochę podrapałem żeby zrobić ślady jak od ośnika i po odciętych gałęziach, nożem i czeską żyletką.

Pomalowane piaskowym, chyba iraqui sand, na to losowo brązowy udający taką nie do końca zeskrobaną korę.

Bez kitu myślałem że to prawdziwe drewno.

• Like 1
  • Haha 1

8 hours ago, Kalor said:

No dekiel, przewraca mi się kilka sztuk w magazynku bez celu, to przykleiłem dla ozdoby bo bez plandeki jakoś tam pusto było.

Dekiel zdobycz wojenna. Przecież ruscy wszystko kradną - nam ukradli irygator prababci i rower bez opon - pradziadek zdjął bo myślał, że nie wezmą - pojechali na samych felgach, może nie wiedzili że rower powinien mieć opony.

Świetnie zrobiłeś ten model. Kilka lat temu też chciałem go kupić i zbudować, ale się pozmieniało i w końcu tego nie zrobiłem.

Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych modeli!

• Haha 1

9 godzin temu, Kalor napisał:

No dekiel, przewraca mi się kilka sztuk w magazynku bez celu, to przykleiłem dla ozdoby bo bez plandeki jakoś tam pusto było.

Ale ja nadal  nie wiem co to jest ten dekiel. Czy ktoś  w temacie tu jest i wie co to jest i do czego służyło???

9 minut temu, jerzype napisał:

Ale ja nadal  nie wiem co to jest ten dekiel. Czy ktoś  w temacie tu jest i wie co to jest i do czego służyło???

Pokrywa od włazu do kanalizacji.

• 2 weeks later...

Dekiel i belka każde w swoim rodzaju genialne. Od siebie dorzucę jeszcze podziw nad poharatanym dnen. Świetna robota.

• Like 1