Kalor Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Wpadł mi w ręce jak sprzątałem, postanowiłem skorzystać z okazji i skończyć go po kilku latach. Album z detalami i zdjęciami z malowania: https://imgur.com/a/su-122-54-early-NSRCyVb Figurka Miniartu, gąski T-rex czy coś takiego, bardzo kruche, piny wypadają. Powoli już ogarniam jak malować, są jeszcze problemy z widzeniem tunelowym i spójnością efektów ale jest postęp: nie musiałem nic zmywać. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Jakby był na podstawce to byłaby 6+. Tak to daje marną 5. Fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego 4 minuty temu, Adamo722 napisał: Jakby był na podstawce to byłaby 6+. Tak to daje marną 5. Fajny podoba się No, podstawka by się przydała, ale nie mam skąd tyle czasu wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Co to za dekiel od kanału na nim wisi? Jestem laik w tej kwestii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Piękny, jak to zwykle w Twoim wykonaniu. Też miałem pytać o ten dekiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego No dekiel, przewraca mi się kilka sztuk w magazynku bez celu, to przykleiłem dla ozdoby bo bez plandeki jakoś tam pusto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Dekiel, deklem a ja proszę o tutorial na drewno, bo strasznie mi się podoba i belka i trzonek od łopaty. Model bardzo interesujący. Kurzenie też ciekawie wygląda z tymi przebijającymi się przebarwieniami na pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego 56 minut temu, FAHR napisał: Dekiel, deklem a ja proszę o tutorial na drewno, bo strasznie mi się podoba i belka i trzonek od łopaty. Model bardzo interesujący. Kurzenie też ciekawie wygląda z tymi przebijającymi się przebarwieniami na pancerzu. Belka jest taka. Użyłem zestawowej tylko najpierw zeskrobałem większość faktury, następnie trochę podrapałem żeby zrobić ślady jak od ośnika i po odciętych gałęziach, nożem i czeską żyletką. Pomalowane piaskowym, chyba iraqui sand, na to losowo brązowy udający taką nie do końca zeskrobaną korę. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 12 minut temu, Kalor napisał: Belka jest taka. Użyłem zestawowej tylko najpierw zeskrobałem większość faktury, następnie trochę podrapałem żeby zrobić ślady jak od ośnika i po odciętych gałęziach, nożem i czeską żyletką. Pomalowane piaskowym, chyba iraqui sand, na to losowo brązowy udający taką nie do końca zeskrobaną korę. Bez kitu myślałem że to prawdziwe drewno. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 8 hours ago, Kalor said: No dekiel, przewraca mi się kilka sztuk w magazynku bez celu, to przykleiłem dla ozdoby bo bez plandeki jakoś tam pusto było. Dekiel zdobycz wojenna. Przecież ruscy wszystko kradną - nam ukradli irygator prababci i rower bez opon - pradziadek zdjął bo myślał, że nie wezmą - pojechali na samych felgach, może nie wiedzili że rower powinien mieć opony. Świetnie zrobiłeś ten model. Kilka lat temu też chciałem go kupić i zbudować, ale się pozmieniało i w końcu tego nie zrobiłem. Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych modeli! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 9 godzin temu, Kalor napisał: No dekiel, przewraca mi się kilka sztuk w magazynku bez celu, to przykleiłem dla ozdoby bo bez plandeki jakoś tam pusto było. Ale ja nadal nie wiem co to jest ten dekiel. Czy ktoś w temacie tu jest i wie co to jest i do czego służyło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego 9 minut temu, jerzype napisał: Ale ja nadal nie wiem co to jest ten dekiel. Czy ktoś w temacie tu jest i wie co to jest i do czego służyło??? Pokrywa od włazu do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Uff dziękuję, czyli to jednak dekiel zdobyczny. A model świetny, bardzo realistyczny, taki jak lubię, bez przesadzonego washa i komiksu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Dekiel i belka każde w swoim rodzaju genialne. Od siebie dorzucę jeszcze podziw nad poharatanym dnen. Świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Fajnie styrany, zmęczony i ubrudzony. Zawsze takie efekty mi się podobają. Całościowy odbiór- ekstraklasa. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi