Avi Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 (edytowane) Witam Dla tych, którzy nie śledzili wątku warsztatowego krótki wstęp. M151A1 z zestawu Academy. Model wykonany w zasadzie 'spudła'. Dodałem jeno kilka drobiazgów jak kanistry, łańcuszek, taśmy ochraniające załogę przed wypadnięciem, zrolowane karimaty, brezent itd. Malowany w całości farbami Lifecolor - podstawowa to IDF Sandgrey '82. Brudzing to Tensacromy tegoż Lifecolora, oraz pigmenty Padrebooks, oleje oraz cieniowanie aerkiem'po całości' Malowanie pojazdu z operacji 'Peace for Galilee', czyli wykurzania palestyńskich bandytów i terrorystów z Libanu. Przyznaję bez bicia, że to dopiero mój trzeci model maszyny 'pełzającej' - zatem, jak zawsze, proszę o odrobinę wyrozumiałości (acz bez przesady). A zatem lecimy: Docelowo model będzie umieszczony na podstawce, wraz dwoma figurantami (a w zasadzie z figurantem i figurantką). No, ale to osobna bajka. Edytowane 9 Listopada 2008 przez Gość Cytuj
Chudziutki Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Całkiem sympatyczny model. Fajne zadrapania na masce Cytuj
pencil37 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 też jestem pod wrażeniem... tym bardziej że w sumie to niewielki model Cytuj
rObO87 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Model sprawia wrażenie bardzo szczegółowego, podoba mi się i gratuluje Cytuj
adamkijak Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo ladnie wykonany, swietnie pomalowany i wycieniowany, nie wspominajac o duzej ilosci szczegolow. Jeden z tych ktore stoja w modelarskich na poleczkach za szklem, jednak gaci przez glowe z wrazenia nie zdejme. Cytuj
Antyvirus Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo ladnie wykonany, swietnie pomalowany i wycieniowany, nie wspominajac o duzej ilosci szczegolow. Jeden z tych ktore stoja w modelarskich na poleczkach za szklem, jednak gaci przez glowe z wrazenia nie zdejme. I co tu więcej dodać . Świetna robota Cytuj
Erni Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 No Klaus rozwaliłeś mnie na drobne tym modelem.Gratulacje !! Jutro obowiązkowo przynies go do salonu ,chce go oblukac na żywca a i paru innych ogladajacych jutro sie trafi:) Cytuj
szlachcik1 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Super model, dobrze że nie zakurzyłeś go bardziej bo efekt by był do d... Tak jak jest, jest super, widać szczegóły i wszystko git Cytuj
Avi Napisano 9 Listopada 2008 Autor Napisano 9 Listopada 2008 Dzięki za opinie. Fakt, nie chcialem przegiąć z kurzeniem. Zresztą na fotkach też nie są jakieś tak z góry na dół pokryte pyłem Cytuj
Barthass Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Cóż tu więcej dodawać , wszystko powiedzieli moi przedmówcy:D Model pierwsza klasa, no i jakie tempo składania Cytuj
JŚ Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Piękne wykonanie mało spotykanego modelu. Cytuj
Godfryd Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 chce go oblukac na żywca a i paru innych ogladajacych jutro sie trafi:) Dokładnie Moc dobry a wyborny ;] Cytuj
Gościu Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 jednak gaci przez glowe z wrazenia nie zdejme. Adammmmmmmmmmmmmmmm..... Model cacuszko(w kwestii obić,syfku itd się nie wypowiem, bo to moje zboczenie) ;) Gratuluję ! Cytuj
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 bardzo klimatyczny maluch. Oglądam te wasze izrealskie cuda i niepokój w palcach w te stronę idzie ale ciemna strona mocy nie pozwala Cytuj
tornado Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Nie wiem co jeszcze można powiedzieć - miodzio Cytuj
Marudek Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Bajeczny model! Swietne obicia i cieniowanie. Az sie wierzyc nie chce, ze to dopiero Twoj trzeci model pojazdu. Cytuj
Erni Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Dla zainteresowanych model można ogladac u mnie w salonie na żywca:) za Żywca... Cytuj
pencil37 Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 żywiec oczywiście bezalkoholowy ;) ? Cytuj
Godfryd Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 ;D W salonie byłem, model widziałem- na żywo jeszcze lepszy ;] pozdr Cytuj
adamkijak Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 Mam pytanko co do tych farbek, jak je rozcienczales. Zazwyczaj maluje aero i Farbam tamiya wiec czy moge uzyc rozcienczalnika tamiya czy raczej nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi