Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 (edytowane) Tamiya,aluminiowa lufa i blachy Abera Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Klasa sama w sobie. Jak zwykle u Ciebie super wykonanie, szczególnie podobają mi się narzędzia. Możesz napisać jak uzyskujesz tak realistyczny efekt. poza tym fajnie ułożone gąsienice, wyglądają jak friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Możesz napisać jak uzyskujesz tak realistyczny efekt Sprawa jest bardzo prosta,trzeba pomalować trzonki na kolorek piaskowy,piaskowo-żółty,a następnie na to nanieść olej artystyczny-może być siena palona,ja tym razem użyłem rdzawego Mig-a 502 Abteilung,po czym nadmiar zetrzeć,szczegolnie ze środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jakoś zagubił sie ten model w galerii -teraz zauważyłem. Model elegancki tylko troche sterylny... za sterylny. Wygląda jakby był umyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Model elegancki tylko troche sterylny... za sterylny. Wygląda jakby był umyty. Z tym to się nie zgodzę,niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 świetny model. to sa gumowe jednoczesciowe gaski? jak robisz takie zapadniecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Drak To nic trudnego gąski od tamci są bardzo miękie wystarczy trochę kleju ca i kilka kredek. Artur Wałachowski Co do twojego modelu to nie powiem nic prócz tego że jest super widać cieniowanie w przypadku jednokolorowego kamo daje dużo , mam pytanko jakim kolorem malowałeś te wypustki na gąskach jest to steel czy silver albo coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 jak robisz takie zapadniecia? dokładnie,super glue i to wszystko jakim kolorem malowałeś te wypustki na gąskach jest to steel czy silver albo coś innego ? Pigment Mig-a gun metal nakładany i wcierany palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 jakim kolorem malowałeś te wypustki na gąskach jest to steel czy silver albo coś innego ? Pigment Mig-a gun metal nakładany i wcierany palcem Czy to nie jest to samo co drybrushing czy jakoś tak PS: Super realistycznie zrobiony model niemieckiego Mardera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Przygladam się, przyglądam ( sam mam w domu Dragona ) i nie daje mi spokoju ten Marder. Niby jest cacy a jednak nie jest. Zapewne to perspektywna mojej bajki-lubię błoto,pigmenty a tu wszystko jest jednak sterylnie. Zastanawiam się czemu przy swoim warsztacie tak po macoszemu traktujesz wannę kadłuba i koła. Jesli nawet nie robisz tam błota to można by choć zaakcentowac kurz, zrobić zacieki, złapaną wilgoć itp efekty. W mojej bajce model skończyłeś w miejscu w którym jest najwięcej zabawy. W zasadzie dotyczy to wszystkich ostatnich prac Stug, Tygrys II a teraz Marder. Jest to związane z klientelą czy są inne powody? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 W zasadzie dotyczy to wszystkich ostatnich prac Stug, Tygrys II a teraz Marder. Jest to związane z klientelą czy są inne powody? pozdrawiam serdecznie Po części jest to związane właśnie z tym ,a po części po prostu pośpiech ,ale też ten fakt zauważyłem i obiecuję sobie że jak powstawać będzie coś na półkę to zaszaleję na maxa z podwoziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Możesz opisać jak i czym robiłeś otarcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Możesz opisać jak i czym robiłeś otarcia?? Wszystko zostało namalowane,użyłem pędzelka 000 z ostro zakończoną końcówką i farb olejnych Mig-a i Van Gogh,czerni,brązu ,beżu,żółci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 widać Twój styl dla mnie OK tak samo jak King Tiger, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Artur-jak zwykla klasa sama w sobie...gratuluję i czekam na coś NIE Z NIEMIECKIEJ PÓŁKI:-)))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 jak zwykle klasa,powala subtelne ciniowanie i obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Faaaajny, obejrzał i pozazdrościł. Jeśli miałby kiedyś kleić szkopa to pewnie ten byłby pierwszy, bądź wtedy pewien, że Cię wykorzystam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 figfan gdzieś na forum jest niezły sherman, był wstawiany jak dopiero zaczynałem z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 bądź wtedy pewien, że Cię wykorzystam :P ....mocne czekam na coś NIE Z NIEMIECKIEJ PÓŁKI a będzie,będzie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Gratuluję modelu oraz wielu innych i mam do nich pytanie a raczej do malowania. Czy używasz sido i jakich pigmentów kładziesz na modele ,a w szczególności na gąski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Czy używasz sido i jakich pigmentów kładziesz na modele ,a w szczególności na gąski ? Sido nie używam,a pigmenty Mig-a-mieszanki-european dust,rust,green ,oraz polskie firmy Kremer-ziemia niemiecka i umbra czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzio Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Model bardzo fajny. Jestem ciekawy jak są zrobione zwisy gąsięnnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Jestem ciekawy jak są zrobione zwisy gąsięnnic. Nic specjalnego,po prostu są przyklejone na super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 te gąsienice to guma??? chyba żartujesz ;) mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 te gąsienice to guma??? chyba żartujesz ;) mistrzostwo Tak to guma,ale zapewniam że przy odrobinie wprawy każdemu uda się ładnie takie gąsienice ułożyć na super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi