Skocz do zawartości

Marder III M 1/35

Artur Wałachowski

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa sama w sobie. Jak zwykle u Ciebie super wykonanie, szczególnie podobają mi się narzędzia. Możesz napisać jak uzyskujesz tak realistyczny efekt. poza tym fajnie ułożone gąsienice, wyglądają jak friule.

Możesz napisać jak uzyskujesz tak realistyczny efekt

Sprawa jest bardzo prosta,trzeba pomalować trzonki na kolorek piaskowy,piaskowo-żółty,a następnie na to nanieść olej artystyczny-może być siena palona,ja tym razem użyłem rdzawego Mig-a 502 Abteilung,po czym nadmiar zetrzeć,szczegolnie ze środków.

Drak To nic trudnego gąski od tamci są bardzo miękie wystarczy trochę kleju ca i kilka kredek.

Artur Wałachowski Co do twojego modelu to nie powiem nic prócz tego że jest super widać cieniowanie w przypadku jednokolorowego kamo daje dużo , mam pytanko jakim kolorem malowałeś te wypustki na gąskach jest to steel czy silver albo coś innego ?

jak robisz takie zapadniecia?

dokładnie,super glue i to wszystko

jakim kolorem malowałeś te wypustki na gąskach jest to steel czy silver albo coś innego ?

Pigment Mig-a gun metal nakładany i wcierany palcem

Przygladam się, przyglądam ( sam mam w domu Dragona ) i nie daje mi spokoju ten Marder. Niby jest cacy a jednak nie jest. Zapewne to perspektywna mojej bajki-lubię błoto,pigmenty a tu wszystko jest jednak sterylnie. Zastanawiam się czemu przy swoim warsztacie tak po macoszemu traktujesz wannę kadłuba i koła. Jesli nawet nie robisz tam błota to można by choć zaakcentowac kurz, zrobić zacieki, złapaną wilgoć itp efekty. W mojej bajce model skończyłeś w miejscu w którym jest najwięcej zabawy. W zasadzie dotyczy to wszystkich ostatnich prac Stug, Tygrys II a teraz Marder. Jest to związane z klientelą czy są inne powody?

pozdrawiam serdecznie

W zasadzie dotyczy to wszystkich ostatnich prac Stug, Tygrys II a teraz Marder. Jest to związane z klientelą czy są inne powody?

pozdrawiam serdecznie

Po części jest to związane właśnie z tym ,a po części po prostu pośpiech ,ale też ten fakt zauważyłem i obiecuję sobie że jak powstawać będzie coś na półkę to zaszaleję na maxa z podwoziem.

Możesz opisać jak i czym robiłeś otarcia??

Wszystko zostało namalowane,użyłem pędzelka 000 z ostro zakończoną końcówką i farb olejnych Mig-a i Van Gogh,czerni,brązu ,beżu,żółci.

Czy używasz sido i jakich pigmentów kładziesz na modele ,a w szczególności na gąski ?

Sido nie używam,a pigmenty Mig-a-mieszanki-european dust,rust,green ,oraz polskie firmy Kremer-ziemia niemiecka i umbra czerwona.

• 4 weeks later...