Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Złośliwiec

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, slamacek napisał:

szukam i szukam, ale zapewne słabo mi z zadawanymi pytaniami w wyszukiwarkach idzie 😞

zabrałem się za tamiyowskiego Komatsu G40, ale nie mam i nie mogę znaleźć zdjęć jego kabiny operatora... A na stronie Komatsu tylko sylwetka odrestaurowanego pięknie egzemplarza 😞

czy ktoś z Was ma coś w swoich archiwach albo nakieruje mnie gdzie szukać?  

Szukaj na japońskich stronach. W tym celu wejdź na Google Translator, wpisz frazę "kabina operatora komatsu G40" a następnie przetłumacz na japoński i tłumaczenie wklej do wyszukiwarki

Edytowane przez Endrju
  • Thanks 2

7 minut temu, slamacek napisał:

dzięki 

o masz! o tym nie pomyślałem. A przecież z Japonii masę modeli sprowadzam z różnych sklepów...

wielkie dzięki Endrju za tę podpowiedź

Daj znać co znalazłeś. 

21 godzin temu, slamacek napisał:

Ciężki temat , zdjęcia są często pomieszane między wersjami G25,40,50. Spróbuj na rosyjskich stronkach może być że mają większy porządek jak japsy , którzy oprócz mieszania to mają blokady na kopiowanie fotek. Może ci się coś przyda. 

Komatsu Bulldozer G40Komatsu G40 Dozer 1/48 Scale ModelZdjęcieDSC_0293.jpgDSC_0305.jpg201701Photomeisya03.jpg201701Photomeisya04.jpg201701Photomeisya05.jpg201701Photomeisya07.jpg201701Photomeisya06.jpg

コマツ ヒストリー|採用情報|コマツ 企業サイト

没有照片描述。クリップボード一時ファイル01クリップボード一時ファイル0270年前のコマツG40ブルドーザー|みつをこーきのブログ|ぞうけいメ科@みつをこーき - みんカラg40g40.jpg?h=1003&iar=0&w=1397&rev=99bb9a8cf76a42a9a9b01e54f07af8f8&hash=5B2BA4A5ECF16D9B8DAE9668470F01E6d50.jpg?h=998&iar=0&w=1503&rev=76b86a19702a4cc49258a70b4de398a4&hash=AF9EFF979C9B729BD4E63E19D27439D8

fullfull

• Like 1

Na japońskich stronach nie użyczysz ale na francuskiej już tak , G40 wyremontowany

pasovy_dozer_komatsu_g40_v_komatsu_techno_center.jpg[Image: 2207199977_322c839e0d.jpg]img_0179.jpgimg_0148_8.jpgimg_0155_4.jpgimg_0156_3.jpgimg_0160.jpgimg_0161_3.jpgimg_0168.jpgimg_0169.jpgimg_0170.jpgimg_0171.jpgimg_0167.jpg

W sieci znalazłem takie dwie fotki z budowy G40 , zawsze mogą coś pomóc , podpowiedzieć.

ObrazekObrazek

• Thanks 1

2 godziny temu, PrzemekW napisał:

Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.?

undefined

Poza tym czy jest to dla ciebie cz..., raz ci wysłałem materiały dotyczące autka którego nazwy już nie pamiętam i zrobiła się ... burza , jeśli tak to poniżej masz trochę materiałów :

Type 62 - Photos & Videos

net-maquettes

Edytowane przez bulik58

3 godziny temu, PrzemekW napisał:

Cześć,

Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62.

Szukam w sieci, ale bez rezultatów.

Pomoże ktoś, coś?

Przemek

https://pl.avtotachki.com/legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211/?glang=az&gurl=legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211%2F

Bardziej chyba chodzi o "chiński „PT-76” to czołg Type 63, lekki czołg pływający opracowany w Chinach na bazie radzieckiego PT-76 i przyjęty do służby po 1963 roku, który do dziś służy w chińskiej armii w ulepszonych wersjach. 

Ilustracja

https://www.net-maquettes.com/pl/pictures/type-63/

Edytowane przez robertmodelarz

3 godziny temu, bulik58 napisał:

Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.?

undefined

Cześć, 

1. Tak, o ten pojazd chodzi.

O ile zdjęcia są w sieci dostępne, to nie potrafię znaleźć jakichkolwiek dobrych rysunków/planów tego "czegoś". Jedyne, co znalazłem to skan instrukcji modelu Trumpetera (05537).

2. Samochodzik- Honker 😀.

.....burzy nie komentuję 🫠.

Poległem na próbach sklejenia wydruku 3D z IDAP Techn.

Sprowadziłem sobie kartonówkę GPM i kombinuję pomniejszyć ją i wydłubać z płytek polistyrenu.

Koła i inne "pierdoły" wykorzystam z posiadanego wydruku.

Tak czy inaczej - dziękuję za pomoc.

Przemek

• Like 1

2 godziny temu, robertmodelarz napisał:

....

Ilustracja

Cześć, 

bulik58 miał/ma rację.

Chodzi mi o Type-62, a nie o pływający Type-63.

Przemek

Edytowane przez PrzemekW

W dniu 30.09.2025 o 14:49, PrzemekW napisał:

Cześć,

Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62.

Szukam w sieci, ale bez rezultatów.

Pomoże ktoś, coś?

Przemek

Proszę

Typ 62.jpg

Typ 62a.jpg

T-62-1.jpg

T-62-2.jpg

• Thanks 1