Endrju Napisano Poniedziałek o 05:07 Share Napisano Poniedziałek o 05:07 (edytowane) 19 godzin temu, slamacek napisał: szukam i szukam, ale zapewne słabo mi z zadawanymi pytaniami w wyszukiwarkach idzie zabrałem się za tamiyowskiego Komatsu G40, ale nie mam i nie mogę znaleźć zdjęć jego kabiny operatora... A na stronie Komatsu tylko sylwetka odrestaurowanego pięknie egzemplarza czy ktoś z Was ma coś w swoich archiwach albo nakieruje mnie gdzie szukać? Szukaj na japońskich stronach. W tym celu wejdź na Google Translator, wpisz frazę "kabina operatora komatsu G40" a następnie przetłumacz na japoński i tłumaczenie wklej do wyszukiwarki Edytowane Poniedziałek o 17:50 przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Poniedziałek o 18:49 Share Napisano Poniedziałek o 18:49 dzięki 13 godzin temu, Endrju napisał: Szukaj na japońskich stronach... o masz! o tym nie pomyślałem. A przecież z Japonii masę modeli sprowadzam z różnych sklepów... wielkie dzięki Endrju za tę podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Poniedziałek o 18:57 Share Napisano Poniedziałek o 18:57 7 minut temu, slamacek napisał: dzięki o masz! o tym nie pomyślałem. A przecież z Japonii masę modeli sprowadzam z różnych sklepów... wielkie dzięki Endrju za tę podpowiedź Daj znać co znalazłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 20:36 Share Napisano Poniedziałek o 20:36 21 godzin temu, slamacek napisał: Ciężki temat , zdjęcia są często pomieszane między wersjami G25,40,50. Spróbuj na rosyjskich stronkach może być że mają większy porządek jak japsy , którzy oprócz mieszania to mają blokady na kopiowanie fotek. Może ci się coś przyda. YouTube Komatsu G40 BULLDOZER - Tank Scalemodel diorama - YouTube 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Wtorek o 07:53 Share Napisano Wtorek o 07:53 Na japońskich stronach nie użyczysz ale na francuskiej już tak , G40 wyremontowany W sieci znalazłem takie dwie fotki z budowy G40 , zawsze mogą coś pomóc , podpowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Wtorek o 10:13 Share Napisano Wtorek o 10:13 Znalazłem to czego szukałem na stronach japońskich, dziś wieczorem otworzę wątek warsztatowy i tam będą wszystkie zdjęcia, tutaj zostawiam sznurek do bloga Ale widzę, że bulik58 wstawił bardzo piękne foty. Dziękuję bardzo za Waszą pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Wtorek o 12:49 Share Napisano Wtorek o 12:49 Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Wtorek o 14:50 Share Napisano Wtorek o 14:50 (edytowane) 2 godziny temu, PrzemekW napisał: Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.? Poza tym czy jest to dla ciebie cz..., raz ci wysłałem materiały dotyczące autka którego nazwy już nie pamiętam i zrobiła się ... burza , jeśli tak to poniżej masz trochę materiałów : Type 62 - Photos & Videos net-maquettes https://www.net-maquettes.com › t... PLA Type 62 Light Tank - Sudanese Army - finished Britmodeller.com https://www.britmodeller.com › f... Facebook A Type 62 light tank on parade. This was a scaled down adaptation of the Chinese Type 59 for use in areas of the country that couldn't support the weight of the Edytowane Wtorek o 15:09 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Wtorek o 16:13 Share Napisano Wtorek o 16:13 (edytowane) 3 godziny temu, PrzemekW napisał: Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek https://pl.avtotachki.com/legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211/?glang=az&gurl=legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211%2F Bardziej chyba chodzi o "chiński „PT-76” to czołg Type 63, lekki czołg pływający opracowany w Chinach na bazie radzieckiego PT-76 i przyjęty do służby po 1963 roku, który do dziś służy w chińskiej armii w ulepszonych wersjach. https://www.net-maquettes.com/pl/pictures/type-63/ Edytowane Wtorek o 16:40 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Wtorek o 17:11 Share Napisano Wtorek o 17:11 54 minuty temu, robertmodelarz napisał: Czy istnieje model czołgu T-63? Bo T-62 w wersji chińskiej tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Wtorek o 18:20 Share Napisano Wtorek o 18:20 3 godziny temu, bulik58 napisał: Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.? Cześć, 1. Tak, o ten pojazd chodzi. O ile zdjęcia są w sieci dostępne, to nie potrafię znaleźć jakichkolwiek dobrych rysunków/planów tego "czegoś". Jedyne, co znalazłem to skan instrukcji modelu Trumpetera (05537). 2. Samochodzik- Honker . .....burzy nie komentuję 🫠. Poległem na próbach sklejenia wydruku 3D z IDAP Techn. Sprowadziłem sobie kartonówkę GPM i kombinuję pomniejszyć ją i wydłubać z płytek polistyrenu. Koła i inne "pierdoły" wykorzystam z posiadanego wydruku. Tak czy inaczej - dziękuję za pomoc. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Wtorek o 18:23 Share Napisano Wtorek o 18:23 (edytowane) 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: .... Cześć, bulik58 miał/ma rację. Chodzi mi o Type-62, a nie o pływający Type-63. Przemek Edytowane Wtorek o 18:24 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Wtorek o 21:11 Share Napisano Wtorek o 21:11 2 godziny temu, PrzemekW napisał: Takie rzeczy ze strony skośnookich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 14:08 Share Napisano Środa o 14:08 W dniu 30.09.2025 o 14:49, PrzemekW napisał: Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek Proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Środa o 15:17 Share Napisano Środa o 15:17 Godzinę temu, Cypis napisał: Proszę Dziękuję. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi