Endrju Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września (edytowane) 19 godzin temu, slamacek napisał: szukam i szukam, ale zapewne słabo mi z zadawanymi pytaniami w wyszukiwarkach idzie zabrałem się za tamiyowskiego Komatsu G40, ale nie mam i nie mogę znaleźć zdjęć jego kabiny operatora... A na stronie Komatsu tylko sylwetka odrestaurowanego pięknie egzemplarza czy ktoś z Was ma coś w swoich archiwach albo nakieruje mnie gdzie szukać? Szukaj na japońskich stronach. W tym celu wejdź na Google Translator, wpisz frazę "kabina operatora komatsu G40" a następnie przetłumacz na japoński i tłumaczenie wklej do wyszukiwarki Edytowane 29 Września przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września dzięki 13 godzin temu, Endrju napisał: Szukaj na japońskich stronach... o masz! o tym nie pomyślałem. A przecież z Japonii masę modeli sprowadzam z różnych sklepów... wielkie dzięki Endrju za tę podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września 7 minut temu, slamacek napisał: dzięki o masz! o tym nie pomyślałem. A przecież z Japonii masę modeli sprowadzam z różnych sklepów... wielkie dzięki Endrju za tę podpowiedź Daj znać co znalazłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września 21 godzin temu, slamacek napisał: Ciężki temat , zdjęcia są często pomieszane między wersjami G25,40,50. Spróbuj na rosyjskich stronkach może być że mają większy porządek jak japsy , którzy oprócz mieszania to mają blokady na kopiowanie fotek. Może ci się coś przyda. YouTube Komatsu G40 BULLDOZER - Tank Scalemodel diorama - YouTube 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września Na japońskich stronach nie użyczysz ale na francuskiej już tak , G40 wyremontowany W sieci znalazłem takie dwie fotki z budowy G40 , zawsze mogą coś pomóc , podpowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września Znalazłem to czego szukałem na stronach japońskich, dziś wieczorem otworzę wątek warsztatowy i tam będą wszystkie zdjęcia, tutaj zostawiam sznurek do bloga Ale widzę, że bulik58 wstawił bardzo piękne foty. Dziękuję bardzo za Waszą pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września (edytowane) 2 godziny temu, PrzemekW napisał: Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.? Poza tym czy jest to dla ciebie cz..., raz ci wysłałem materiały dotyczące autka którego nazwy już nie pamiętam i zrobiła się ... burza , jeśli tak to poniżej masz trochę materiałów : Type 62 - Photos & Videos net-maquettes https://www.net-maquettes.com › t... PLA Type 62 Light Tank - Sudanese Army - finished Britmodeller.com https://www.britmodeller.com › f... Facebook A Type 62 light tank on parade. This was a scaled down adaptation of the Chinese Type 59 for use in areas of the country that couldn't support the weight of the Edytowane 30 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września (edytowane) 3 godziny temu, PrzemekW napisał: Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek https://pl.avtotachki.com/legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211/?glang=az&gurl=legkiy-plavayuschiy-tank-tip-63-wz-211%2F Bardziej chyba chodzi o "chiński „PT-76” to czołg Type 63, lekki czołg pływający opracowany w Chinach na bazie radzieckiego PT-76 i przyjęty do służby po 1963 roku, który do dziś służy w chińskiej armii w ulepszonych wersjach. https://www.net-maquettes.com/pl/pictures/type-63/ Edytowane 30 Września przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września 54 minuty temu, robertmodelarz napisał: Czy istnieje model czołgu T-63? Bo T-62 w wersji chińskiej tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września 3 godziny temu, bulik58 napisał: Pierwsze pytanie - czy chodzi o ten czołg , bo pod podaną nazwą tylko ten się pokazuje.? Cześć, 1. Tak, o ten pojazd chodzi. O ile zdjęcia są w sieci dostępne, to nie potrafię znaleźć jakichkolwiek dobrych rysunków/planów tego "czegoś". Jedyne, co znalazłem to skan instrukcji modelu Trumpetera (05537). 2. Samochodzik- Honker . .....burzy nie komentuję 🫠. Poległem na próbach sklejenia wydruku 3D z IDAP Techn. Sprowadziłem sobie kartonówkę GPM i kombinuję pomniejszyć ją i wydłubać z płytek polistyrenu. Koła i inne "pierdoły" wykorzystam z posiadanego wydruku. Tak czy inaczej - dziękuję za pomoc. Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września (edytowane) 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: .... Cześć, bulik58 miał/ma rację. Chodzi mi o Type-62, a nie o pływający Type-63. Przemek Edytowane 30 Września przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września 2 godziny temu, PrzemekW napisał: Takie rzeczy ze strony skośnookich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Października Share Napisano 1 Października W dniu 30.09.2025 o 14:49, PrzemekW napisał: Cześć, Szukam wszelkich planów, rysunków chińskiego czołgu lekkiego Type-62. Szukam w sieci, ale bez rezultatów. Pomoże ktoś, coś? Przemek Proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 1 Października Share Napisano 1 Października Godzinę temu, Cypis napisał: Proszę Dziękuję. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października How to load 120mm shells into a K2 tank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) Który z tych modeli polecacie warto kupić? Trumpeter 00926 US M1A1 AIM MBT https://www.mojehobby.pl/products/US-M1A1-AIM-MBT.html Trumpeter 00927 US M1A2 Sep MBT https://www.mojehobby.pl/products/US-M1A2-Sep-MBT-25190134.html Trumpeter 00966 German Leopard 2A6 MBT https://www.mojehobby.pl/products/German-Leopard-2A6-MBT-70153016.html Prędzej dolec na Marsa jak dostane odpowiedz to forum umiera!!! Edytowane 10 Października przez Misiek_Tysowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października W dniu 9.10.2025 o 15:54, Misiek_Tysowia napisał: Który z tych modeli polecacie warto kupic? Pytasz o dość rzadko budowana skalę, to trudno będzie o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 7 godzin temu, Knjaz napisał: Pytasz o dość rzadko budowana skalę, to trudno będzie o odpowiedź. Mam więcej nie pytać o skale modeli 1:16 będę pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 12:49 Share Napisano Niedziela o 12:49 W dniu 9.10.2025 o 16:54, Misiek_Tysowia napisał: Prędzej dolec na Marsa jak dostane odpowiedz to forum umiera!!! Aż dziw bierze że pytasz umarlaka o odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Niedziela o 13:56 Share Napisano Niedziela o 13:56 4 godziny temu, Misiek_Tysowia napisał: Mam więcej nie pytać o skale modeli 1:16 będę pamiętać. Pytać zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano Wtorek o 12:06 Share Napisano Wtorek o 12:06 Pytanie czy farba w sprayu TS-61 NATO Green Tamiya 85061 i farba XF-67 NATO Green Tamiya 81767 to ten sam kolor mam zamiar kupić TS-61 potrzebna na kamuflaż do czołgu leopard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Wtorek o 13:23 Share Napisano Wtorek o 13:23 57 minut temu, Misiek_Tysowia napisał: Pytanie czy farba w sprayu TS-61 NATO Green Tamiya 85061 i farba XF-67 NATO Green Tamiya 81767 to ten sam kolor mam zamiar kupić TS-61 potrzebna na kamuflaż do czołgu leopard. Wiesz.. Nigdy nie używałem tych kolorów ,ale natura wyposażyła mnie w coś takiego jak zdrowy rozsądek, poszukałem i znalazłem w internetach , zapisałem sobie te kolory, oraz porównałem je i w/g moich spostrzeżeń wychodzi że są to te same kolory, zwłaszcza, że są tego samego producenta i nazywają się tak samo. Także z czystym sumieniem mogę napisać Ci że są to te same kolory, oczywiście mogą się różnić od wzornika jak też między sobą ( np. w wyniku procesu produkcyjnego), ale to te same kolory. Mam nadzieję ,że rozwiałem wszelkie Twoje wątpliwości. Pozdr. A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano wczoraj o 09:04 Share Napisano wczoraj o 09:04 Czy ktoś z Kolegów ma ten model najlepiej nie sklejony? Potrzebuję szkicu z wymiarami koła do trakcji szynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi