PrzemekW Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Godzinę temu, halset napisał: Czy ktoś ma pomysł co mogło być napisane na tej żółtej tablicy? Wg mnie: Gąsienicowy Ciągnik Alarmowy. O to chodziło? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca 7 minut temu, PrzemekW napisał: Wg mnie: Gąsienicowy Ciągnik Alarmowy. O to chodziło? Przemek Jesteś pewien że alarmowy? Bo tak też wnioskowałem z tych kilku liter ale brzmi jakoś głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca A nie sądzisz że to ten znak drogowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca 2 minuty temu, enten napisał: A nie sądzisz że to ten znak drogowy? Na bank nie, na obu zdjęciach jest ten sam pojazd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Faktycznie, wygłupiłem się trochę Zbyt szybko odpowiedziałem nie znając sylwetki pojazdu, teraz jest to jasne. Swoją drogą ciekawe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca 6 minut temu, enten napisał: Swoją drogą ciekawe! Ano, mój padre pracował wtedy w Straży i pływał na tym PTS-ie z którego filmowano, nawet słychać go tam kilka razy jak gada przez radio albo w scenie z WZT mówi ze go nie wyciągniemy bo jest za ciężki - miałem wtedy niecałe 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, halset napisał: Jesteś pewien że alarmowy? Bo tak też wnioskowałem z tych kilku liter ale brzmi jakoś głupio Nie jestem pewien, ale tak mi to pasuje. A w armii, to nie takie "głupoty" potrafią wymyślać. Np. komenda wydana podchorążym, do wyjścia z basenu, na koniec zajęć z pływania: "Baczność! Z wody!" Tak, że ten... Przemek Edytowane 27 Marca przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) Czy w przyrodzie występuje coś do Abramsa w skali 1:35 z aftermarketów jeśli chodzi o trał przeciwminowy? W zestawach ma go trumpeter, Tamiya, Dragon i RFM w swoim ABV. Może jakiś projekt do wydruku? Edytowane 30 Marca przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca (edytowane) 17 godzin temu, enten napisał: RFM w swoim ABV. Tu trzeba uważać, trał FWMP występuje wyłącznie montowany na pojazdach M1150 ABV. Ma zupełnie inny system montażu do kadłuba na specjalnych przyspawanych uchwytach, których Abrams nie posiada i sterowany jest hydrauliczne z zamontowanej w pojeździe na stałe pompy. Edytowane 31 Marca przez Barthass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Hej, robił ktoś może model Hummela od Bronco? Konkretnie chodzi mi o ten: Hummel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Czy ktoś wie z jakiego konkretnie modelu dragona (wydananego poprzednio) w zestawie poniżej pochodzi ten sdkfz 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca (edytowane) Zajrzyj tutaj https://www.scalemates.com/kits/dragon-6948-sdkfz-7-8ton-halftrack-mit-88mm-flak-36-37--1223963 Jak przescrolujesz niżej znajdziesz Product Timeline i wszystko co Ci potrzebne. Edytowane 31 Marca przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 4 godziny temu, patrykd napisał: Czy ktoś wie z jakiego konkretnie modelu dragona (wydananego poprzednio) w zestawie poniżej pochodzi ten sdkfz 7? Dragon 6794 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 4 godziny temu, Endrju napisał: Zajrzyj tutaj https://www.scalemates.com/kits/dragon-6948-sdkfz-7-8ton-halftrack-mit-88mm-flak-36-37--1223963 Jak przescrolujesz niżej znajdziesz Product Timeline i wszystko co Ci potrzebne. Wskaż proszę, w którym miejscu _na tej stronie_ jest ta informacja. W którym miejscu po przewinięciu tak jak radzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca (edytowane) 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Hej, robił ktoś może model Hummela od Bronco? Konkretnie chodzi mi o ten: Hummel ? Interesuje Cię jakiś szczegół czy sklejalność? Model Bordera oczywiscie a nie Bronco. Edytowane 31 Marca przez enten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 12 minut temu, enten napisał: Wskaż proszę, w którym miejscu _na tej stronie_ jest ta informacja. W którym miejscu po przewinięciu tak jak radzisz. Jezt tam historia ale nie wiadomo który z kilku modrli jest bazą. Czy to wersja wczeana czy ta z 43 bodajze. Chodzi mi po prostu o znalezienie blaszek odpowiednich do TEGO sdkfz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 16 minut temu, patrykd napisał: Jezt tam historia ale nie wiadomo który z kilku modrli jest bazą. Czy to wersja wczeana czy ta z 43 bodajze. Chodzi mi po prostu o znalezienie blaszek odpowiednich do TEGO sdkfz. Generalnie to w pudełku jest wersja z 43. Jak dobrze kojarzę to w niej masz też ramki do wcześniejszej czyli model 43 to wczesny plus dodatkowa ramka z częściami do późniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 3 minuty temu, enten napisał: Generalnie to w pudełku jest wersja z 43. Jak dobrze kojarzę to w niej masz też ramki do wcześniejszej czyli model 43 to wczesny plus dodatkowa ramka z częściami do późniejszego. Ok dzięki za pomoc. Niestety dedykowanych blaszek nie ma do tego modelu. Trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 8 godzin temu, patrykd napisał: Jezt tam historia ale nie wiadomo który z kilku modrli jest bazą. Czy to wersja wczeana czy ta z 43 bodajze. Chodzi mi po prostu o znalezienie blaszek odpowiednich do TEGO sdkfz. Z tej historii wynika, że była tylko jedna forma podstawowa (new tool) Dragon 6466. Pozostałe wersje były tworzone przez dodawanie kolejnych ramek (new parts). Nie ma więc znaczenia, który model był bazą. Blaszka wykreowana dla którejkolwiek wersji będzie pasowała do każdego. W najgorszym razie blaszki wydane do starszych modeli starszych wersji pojazdów nie będą zawierać elementów wyposażenia, które mogły się pojawić na nowszych wersjach pojazdu. Piszę oczywiście o modelach ciągnika w konfiguracji podstawowej takiej jak w combo o który pytałeś. Z tego co piszesz to problem sam się rozwiązał bo blaszek dedykowanych do modelu Dragona nie ma. Przykro mi że nie mogłem pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, enten napisał: Interesuje Cię jakiś szczegół czy sklejalność? Model Bordera oczywiscie a nie Bronco. Nosz... Tak , Bordera, przepraszam Tak, mam problem z jednym elementem PE, w sensie jak to powinno być osadzone, bo instrukcja jest do d... (lub moja kumatość ma pewne ograniczenia ). Zdjęć z realu nie mogę znaleźć, a publikacjami na temat Hummela nie dysponuję... Z resztą budowy jakoś dałem sobie radę Edytowane 1 Kwietnia przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi