Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia (edytowane) Nie będę was zanudzał kolejnym warsztatem od pudełka. Więc do rzeczy jeden z kolegów sprzedawał w okazyjnej cenie model GAZ a 69M na ajednej z giełd modelarskich. Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie pojazd służb mundurowych z okresu PRL i padło na pojazd z Automatyczną Wyrzutnią Granatów Gazowych. Edytowane 23 Kwietnia przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Model który kupiłem, był już częściowo zbudowany ,znaczy rama mosty i silnik wyżej wymienione udało mi się rozebrac. I poprawić po mojemu. Troszkę czasu zajęło mi zebranie dokumentacji foto. Ciekawostką jest że gazy 69 napędzane były silnikami M20 czyli tymi samymi co Warszawa czy Pobieda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Prace mam na zawansowanym poziomie, aktualnie wyglada to tak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia A zapomniałem wóz na którym się wzoruje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Świetny temat, lubię ten okres historyczny Bartoszu, dopisz proszę jeszcze w temacie skalę i producenta. No i jeszcze... 3 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Wyżutnią Wyrzutnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Grzes napisał: Oki zapomniałem dodać GAZ to wypust Bronco , kalkomanie są od Toro Models, kalkomanie 3D Qinta studio, dojdą jescze gadżety od Resin Labor dodatkowe kalkomanie od mojego kumpla Xiedzu z X Decals, i galeryjka i kogut wydrukowany przez@Przemek Przybulewski. Skala jedyna słuszna 1:35, Edytowane 23 Kwietnia przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Fajny rzadki temat. Działaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 6 godzin temu, Grzes napisał: Bartoszu, dopisz proszę jeszcze w temacie skalę i producenta. W tytule wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia "One" były zielone ? Wiele razy nad tym sie zastanawiałem, sklejając wop-owskiego uaza szukałem materiałów, jednoznacznie nie udało mi się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia 7 minut temu, chorąży napisał: "One" były zielone ? Wiele razy nad tym sie zastanawiałem, sklejając wop-owskiego uaza szukałem materiałów, jednoznacznie nie udało mi się ... Pojazdy Milicyjne były w różnych kolorach jak dobrze pamiętam chyba w 1975, zmieniły się przepisy i wozy na kolor niebieski z białym pasem. Wcześniej Nysy, STARY, GAZ y, UAZ y były zielone. Fiaty były białe, czerwone , zielone, jak trafiła się Wołga lub Mercedes to potrafiły być czarne wtedy te samochody miały niebieski pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia 7 godzin temu, _OldMan_ napisał: W tytule wątku. Dodałem jako tagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Ciekawy a zarazem rzadko poruszany temat na MW , powodzenia. Jak się ze składalnością tego zestawu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia 3 godziny temu, bulik58 napisał: Ciekawy a zarazem rzadko poruszany temat na MW , powodzenia. Jak się ze składalnością tego zestawu ? Ma troszke udziwnień które utrudniają malowanie. Ale tak Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia Tak wygląda wnętrze z kalkomaniami 3d. Pierwszy raz stosowałem ten dodatek i jestem z niego bardzo zadowolony, jak malowałem karoserie byl zaklejony taśma Tamya. Po zdjęciu maskowania żadnych uszkodzeń. Jak by ktoś pytał jak ten wynalazek używać. Potrzebna nam woda moczymy i układamy w wyznaczonym miejscu, lekko dociskamy, producent podaje że mogą być elementy które warto podkleić klejem CA. I nie wolno używać do nich płynów do kalkomanii. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Tylko paprochów co niemiara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HussarProduction Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Z modelem jest jeden problem, Bronco popelnilo pomylke, silnik M20 byl 4 cylindrowy, a nie jak w modelu 3 cylindrowy. Trzeba tylko dodac jedna wiecej swiece i cabelek. Przy zamknietej klapie to nie ma znaczenia. Michal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia Dziś coś nie typowego jak na GAZ a 69 krata ochronna na przedniej szybie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Skromnie tylko tablice rejestracyjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia Troszkę panel linera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia I galeryjka z kogutem czekam na kalkomanie z napisem milicja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 Maja Autor Share Napisano 18 Maja Przez zawirowania życiowe związane z zmiana pracodawcy innymi problemami dnai codziennego prawie 2 tygodnie nie miałem czasu ,usiąść do modelu. Ale dziś podziałałem Efekty tego przerobiona plandeka, poskładane wszystko do kupy jedyne co to galeryjka jest tylko postawiona do fotki. Niech porządnie wyschnie trzeba powklejać oszklaenie reflektorów, i go troszkę styrać, no i zostanie zbudowanie AWGŁ. Ostatnie foto jakieś takie artystyczne mi wyszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Maja Super Moderator Share Napisano 18 Maja Piękny brzydal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Tu też napiszę. Zdejmij ta plandekę.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja Tak, za dużo nienaturalnie wyglądających fałd... IMHO, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja model na prawdę zawodowy! Ale.... przemyśl jeszcze temat tej plandeki. (jak byś się decydował na zmianę to mam nieużywaną). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi