Bartosz Ciesielski Napisano Środa o 13:09 Share Napisano Środa o 13:09 (edytowane) Nie będę was zanudzał kolejnym warsztatem od pudełka. Więc do rzeczy jeden z kolegów sprzedawał w okazyjnej cenie model GAZ a 69M na ajednej z giełd modelarskich. Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie pojazd służb mundurowych z okresu PRL i padło na pojazd z Automatyczną Wyrzutnią Granatów Gazowych. Edytowane Środa o 18:30 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Środa o 13:16 Autor Share Napisano Środa o 13:16 Model który kupiłem, był już częściowo zbudowany ,znaczy rama mosty i silnik wyżej wymienione udało mi się rozebrac. I poprawić po mojemu. Troszkę czasu zajęło mi zebranie dokumentacji foto. Ciekawostką jest że gazy 69 napędzane były silnikami M20 czyli tymi samymi co Warszawa czy Pobieda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Środa o 15:21 Autor Share Napisano Środa o 15:21 Prace mam na zawansowanym poziomie, aktualnie wyglada to tak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Środa o 15:41 Autor Share Napisano Środa o 15:41 A zapomniałem wóz na którym się wzoruje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 16:17 Share Napisano Środa o 16:17 Świetny temat, lubię ten okres historyczny Bartoszu, dopisz proszę jeszcze w temacie skalę i producenta. No i jeszcze... 3 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Wyżutnią Wyrzutnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Środa o 18:36 Autor Share Napisano Środa o 18:36 (edytowane) 2 godziny temu, Grzes napisał: Oki zapomniałem dodać GAZ to wypust Bronco , kalkomanie są od Toro Models, kalkomanie 3D Qinta studio, dojdą jescze gadżety od Resin Labor dodatkowe kalkomanie od mojego kumpla Xiedzu z X Decals, i galeryjka i kogut wydrukowany przez@Przemek Przybulewski. Skala jedyna słuszna 1:35, Edytowane Środa o 19:44 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Środa o 19:55 Share Napisano Środa o 19:55 Fajny rzadki temat. Działaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Środa o 22:46 Share Napisano Środa o 22:46 6 godzin temu, Grzes napisał: Bartoszu, dopisz proszę jeszcze w temacie skalę i producenta. W tytule wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano Czwartek o 06:27 Share Napisano Czwartek o 06:27 "One" były zielone ? Wiele razy nad tym sie zastanawiałem, sklejając wop-owskiego uaza szukałem materiałów, jednoznacznie nie udało mi się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Czwartek o 06:38 Autor Share Napisano Czwartek o 06:38 7 minut temu, chorąży napisał: "One" były zielone ? Wiele razy nad tym sie zastanawiałem, sklejając wop-owskiego uaza szukałem materiałów, jednoznacznie nie udało mi się ... Pojazdy Milicyjne były w różnych kolorach jak dobrze pamiętam chyba w 1975, zmieniły się przepisy i wozy na kolor niebieski z białym pasem. Wcześniej Nysy, STARY, GAZ y, UAZ y były zielone. Fiaty były białe, czerwone , zielone, jak trafiła się Wołga lub Mercedes to potrafiły być czarne wtedy te samochody miały niebieski pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Czwartek o 06:39 Autor Share Napisano Czwartek o 06:39 7 godzin temu, _OldMan_ napisał: W tytule wątku. Dodałem jako tagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Czwartek o 07:25 Share Napisano Czwartek o 07:25 Ciekawy a zarazem rzadko poruszany temat na MW , powodzenia. Jak się ze składalnością tego zestawu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Czwartek o 11:23 Autor Share Napisano Czwartek o 11:23 3 godziny temu, bulik58 napisał: Ciekawy a zarazem rzadko poruszany temat na MW , powodzenia. Jak się ze składalnością tego zestawu ? Ma troszke udziwnień które utrudniają malowanie. Ale tak Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Czwartek o 19:16 Autor Share Napisano Czwartek o 19:16 Tak wygląda wnętrze z kalkomaniami 3d. Pierwszy raz stosowałem ten dodatek i jestem z niego bardzo zadowolony, jak malowałem karoserie byl zaklejony taśma Tamya. Po zdjęciu maskowania żadnych uszkodzeń. Jak by ktoś pytał jak ten wynalazek używać. Potrzebna nam woda moczymy i układamy w wyznaczonym miejscu, lekko dociskamy, producent podaje że mogą być elementy które warto podkleić klejem CA. I nie wolno używać do nich płynów do kalkomanii. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Piątek o 12:18 Share Napisano Piątek o 12:18 Tylko paprochów co niemiara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HussarProduction Napisano Piątek o 12:30 Share Napisano Piątek o 12:30 Z modelem jest jeden problem, Bronco popelnilo pomylke, silnik M20 byl 4 cylindrowy, a nie jak w modelu 3 cylindrowy. Trzeba tylko dodac jedna wiecej swiece i cabelek. Przy zamknietej klapie to nie ma znaczenia. Michal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano Piątek o 18:05 Autor Share Napisano Piątek o 18:05 Dziś coś nie typowego jak na GAZ a 69 krata ochronna na przedniej szybie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi