Marak Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Szaleństwo... już widzę gotowy model ! Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Kolejny mały kroczek do przodu wykonany przy budowie modelu. Zrobiłem nowe uchwyty na kominy oraz na zbiorniki paliwa, które to nie będa mocowane żadnymi taśmami spinającymi ale "śrubami" od spodu do uchwytów, tak aby nie zakłócać niczym ich wyglądu. Rozpocząłem również prace na wnetrzem kabiny-podłoga ma byc drewniana z chromowanym tunelem po środku kabiny. Wykonałem od nowa dźwignie zmiany biegów oraz zmodyfikowałem fotele do których dodałem z boku mocowania oraz pokretło do regulacji fotela. OD podstaw również robie nową deskę rozdzielczą ze wszelkiej maści zegarami i przełacznikami. Ściany oraz fotele będą pokryte flockiem. To na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Tablica z zegarami-pozostały ostatnie poprawki i tablica czekać będzie na malowaniewaraz z dźwignią zmiany biegów. Zamierzam ja pomalować w kolorze nadwozia a sama tablica wraz z dźwignią zmiany biegów ma być w chromie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Jak dla mnie bomba! Widać, że przenosisz warsztat z modeli lotniczych na ciężarowe... Dla mnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Kolejny etap prac mam za sobę. Niestety musiałem zrobić na nowo wszystkie drzwi gdyż poprzednie powyginały się i wszelkie próby prostowania na nic sie zdały gdyż po tygodniu wszytko wracało do stanu poprzedniego. Rozpocząłem monataż głośników na drzwiach od kabiny i przymiarki do umieszcenia głośników na drzwiach od sypialni . Środek będzie pokryty w całości flokiem. kolejne zdjęcie pokazuje sprzet grający, które chcę umieścić w części sypialnianej. oddzieliłem również od chłodnicy wiatrak i zaślepiłem otwór Najwięcej czasu zajęło mi zrobienie od nowa rury wydechowej tak aby zmieściła sie w nowym miejscu oraz w nowych uchwytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Widze, ze doskonale sobie radzisz z polistyrenem. Troche mi tu brakuje srub, otworow, troche wiecej detali na ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Rozumiem Ciebie ale o taki efekt mi chodzi ma ona być gładką bez zbędnych elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 No na tym trucku to bym sobie poszalał z grafikami Świetnie Ci idzie ;) Te głośniki - to Twoje odlewy? Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Dawno temu kupiłem je na allegro to te w kolorze kremowy, białe to zrobione kopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 Powoli zmierzam do finału po przygotowaniu miejsca na sprzęt grający w kabinie kierowcy zabudowuję sypilanię. Pozostała mi jeszcze druga strona kabiny sypialnianej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Cały sprzęt grający znalazł swoje miejsce trucku. Zrobione zostały również uchwyty na lusterka oraz małe dodatki na zbiornikach paliwa. Mam cichą nadzieję iż do końca wakacji model będzie gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Patrzę i nie dowierzam... Model po prostu czochra pewną część ciała, to nie może sie nie podobać Model oczywiście, nie czochranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Wszystko fajnie fajnie, ale jak Ty chcesz to wszystko pomalować? Pozdro Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Nie przesadziłeś z tą dyskoteką ? Kto to wytrzyma podczas jazdy ? Przecież to nie jest auto pokazowe RMF-fm Poza tym te głośniki chyba nie są w tej skali, z tego co widać to nikt do sleepera już nie wejdzie. Edytowane 6 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Jak dla mnie to za dużo tych głośników.Ale to rzecz gustu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Jak dla mnie to za dużo tych głośników.Ale to rzecz gustu.. Tych głośników jest tak dużo iż ma to być model w stylu tzw. demo carów. W tego typu autach sprzętu grającego jest bardzo dużo. W moim modelu samych wzmacniaczy jest 8 , dodatkowo cztery monitory a reszta to głośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 Pilnie kupię przednią belkę potrzebną do zamocowania przednich kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Dorób sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Czas na kolejna aktualizację-dorobiłem przewody oraz wszelkiej maści trójniki, czwórniki i inne drobiazgi związane z instalacją. Została ona zrobiona do miejsca montażu silnika. Reszta przewodów znajdzie swoje miejsce po pomalowaniu ramy oraz silnika. Może ktoś może mi pomóc i posiada jakieś rysunki, zdjęcia-za pomoc z góry dziękuję. Wymieniłem również wszystkie koła na inny wzór. Niestety czas zrobił swoje i na nowo muszę dorobić tylne błotniki oraz uchwyt mocowania osłony przeciw słonecznej. Po skończeniu tego etapu rozpoczynam malowanie i montaż modelu. a po montażu niestety wszystko zostanie zasłonięte osłonami a to taki mały dodatek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Detale ramy wyszly Ci swietnie, cale okablowanie wyglada bardzo imponujaco, ale....szkoda, ze to wszystko bedzie przykryte. Mimo to, biorac pod uwage, ze model jest zmodyfikowany i ma wiele pokryw, owiewek, itp. nie poszedles na latwizne, tylko zrobiles poprawna robote i takie cos sie ceni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Okablowanie rzeczywiście wygląda świetnie. Zaczyna mi sie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Czas odkurzyć wątek. Prace ida powoli a ostatnio jak spojrzałem kiedy zabrałem sie za ten model to sie przeraziłem i doszedłem do wniosku iż muszę go jak najszybciej skończyć. Ropocząłem malowanie Alcladami z grupy kolorów Candy. Jak dla mnie kolor jest rewalacyjny ale przygotowanie powierzchni doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Pozostały mi do pomalowania tylne blotniki oraz przykrycie ramy. silnik i tu mała prośba zaginęły mi zdjęcia podłaczenia kabli i jeśli ktoś posiada takowe to proszę o pomoc za która z góry dziękuję. Trawa oczywiście malowanie w kolorze chrom i wkrótce kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Kurcze ale super kolorek ;) Ten czerwony to jest Alclad? Bardzo ładny showtruck. Daj trochę zbliżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 No wlasnie, przydaloby sie zrobic kilka zblizen. Odwaliles kawal dobrej roboty z tym modelem, jedyne co mi sie nie podoba to felgi, wygladaja jak od Mustanga, raczej malo od ciezarowki, ale skoro to Twoja wizja, ja nie mam tu nic do gadania. Alclad ma sporo kolorow "candy" w ofercie juz mniej wiecej od roku czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi