jerzype Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Cześć, W ostatnim czasie wróciłem do zaczętego kilka w końcu 2021 roku warsztatu Cruisera A10, którego kiedyś planowałem zrobić na bytomskie "czarne diamenty"... w międzyczasie straciłem telefon gdzie były fotki stanowiące dokumentację fotograficzną i straciłem też motywację do dalszych prac nad nim. Wróciłem jednak do koncepcji, mimo że raczej na diamenta się już nie załapie (tam wymagane jest chyba 70% pracy) to chociaż zamknę ten projekt. Ma to swoje dobre strony np. fakt, że obecnie jestem chyba na wyższym modelarsko poziomie. Warsztat tej "reanimacji" wrzucam tutaj, bo liczę że da mi to motywację ale także wsparcie bo potrzebuję Waszych opinii i pomocy w kilku sprawach. Dziękuję @AchtungCancer, który wtedy, jeszcze w 2021 roku pomógł mi tutaj na forum w pewnej łamigłówce z tym konkretnym pojazdem związanej...może go ten warsztat zaciekawi. Koncepcja Model ma odzworowywać pojazd A10 w wersji CS o nazwie własnej "BULL PUP" z 3 RTR, porzucony przez Brytyjczyków najprawdopodobniej w miejscowości Kozani 17 kwietnia 1941 roku. Budowę poprzedził spory research, także w kwestii kolorów. Dużo pracy mnie kosztowało by zdefiniować lokalizację ale przede wszystkim barwy pojazdu, ale o tym może później przy okazji malowania, które będe relacjonował. Konwencja zakłada wczesny etap po porzuceniu, jak wynika z fotografii pojazd był stopniowo dewastowany i dekompletowany, poniżej fotki z tego początkowego etapu (znalezione w sieci, zamieszczam je w celach dyskusji). Planuję docelowo zrobić winietkę ze ścianą przy której stoi, ale na to przyjdzie czas... Z dodatków to chyba najpoważniejszym są znakomite dedykowane gąsienice od Syndicate oraz drukowane bambetle m.in. "flimsey'e" na wodę i paliwo od MP3D. Stan budowy ad2025 Pojazd ma kompletny, zrobiony jeszcze w 2021 roku przedział bojowy, odzworowane nitowanie, fotele, peryskopy i wnętrze wieży. Wszystko już zamkniete, więc mało można tam zmienić. Silnik jest, ale przez otwór da się jeszcze nieco dopracować:) Mile widziane fotki wnętrza komory silnika, jak ktoś ma:) Czekam na odzew,, opinie. Zwłaszcza ciekawi mnie Wasza opinia na temat tylnego prawego błotnika. A 10 ki miały je asymetryczne i prawy był mniejszy, a tutaj jakby duży błotnik. Co to może być? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Obecny i paczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi