HKK Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września W końcu coś się udało wydrukować. Kadłub złożony na sucho z dwóch połówek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Składaj więcej i się chwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września (edytowane) 27 minut temu, Grzes napisał: Składaj więcej i się chwal Praktycznie po każdym pierwszym druku wychodzą jakieś niedociągnięcia czy to w projekcie czy w ustawieniach podpór. Więc proces jest nieco iteracyjny. Np po wydrukowaniu kadłuba okazało się, że zapomniałem zrobić wpustów w burtach pod zastrzały skrzydeł. W paru miejscach trzeba było dołożyć podpór, bo były drobne deformacje. Ale na razie jestem zadowolony, bo poprawek nie ma dużo a wydruki wychodzą dość zgrabnie. Ma szansę powstać całkiem ciekawy zestaw, któy da się zbudować bez nadmiernej frustracji. Edytowane 10 Września przez HKK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Chcieć znaczy móc . Chociaż lotnictwo cywilne to nie mój temat i nie wniosę nic do merytoryki ani techniki to kibicuję projektowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 09:15 Share Napisano wczoraj o 09:15 Dziś 91. rocznica wielkiego zwycięstwa! 16 września 1934 załoga w składzie: kpt. pil. Jerzy Bajan i mechanik Gustaw Pokrzywka na samolocie RWD-9S SP-DRD "71" zwyciężyła w Międzynarodowym Konkursie Samolotów Turystycznych - "Challenge 1934". Na drugim miejscu załoga: por. pil. Stanisław Płonczynski i mech. Stanisław Ziętek, samolot to również RWD-9S SP-DRC "75" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi