rizzi GT Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 (edytowane) Nie bardzo wiedziałem gdzie to wstawić, dlatego uznałem że dział nowość jest odpowiedni. Urządzenie bardzo pomogło mi przy wykonywaniu tablic przyrządów, elementów kół, wlewów paliwa, wykonanie wręg o małej średnicy, elementów dysz, pierścieni ... itd. Wykonałem je z kawałka stalowej płyty, płytki pleksy i wierteł HSS. Mam nadzieję że komuś się przyda i/lub zainspiruje do dalszych pomysłów. Kompletne urządzenie. Efekt kilku uderzeń młotkiem. Dokładniejszy opis tutaj Edytowane 30 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 rizzi, świetne narzędzie! Kiedy zaczynasz produkcję na rynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Śmiechem żartem, ale jesteś już czwartą osobą która się mnie o to pyta. Nie planowałem ale myślę, że z 5 sztuk dla zainteresowanych może wyskrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Cóż nie ukrywam , że pewnie byłbym kolejnym w kolejce. Nie mówię o produkcji masowej ale może chociaż na potrzeby forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Rizzi, bo ja się nie śmieję z Twojego pomysłu, tylko próbuję nawiązać kontakt dzięki któremu będę mógł Cię namówić na wykonanie i sprzedaż tego narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Jak uzbieram 10 chętnych to zrobię tych urządzonek Przy okazji będę musiał opublikować inne moje projekty (komora podciśnienia z wakuometrem do odlewnictwa, podciśnieniowa matryca do tłoczenia osłon waku, wałki kształtujące ...) może i to się komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 ja tez jestem zainteresowany tym wykrojnikiem. swietny pomysl niesamowicie ulatwiajacy prace:) Reszte swoich wybalazkow tez moglbys pokazac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Oczywiście Rafałku wchodzę w to jak Henio Lermaszewski w wagon z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 No to i ja się pisze na to miłe urządzonko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 ja też sie pisze ;) na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Również jestem zainteresowany jedną sztuką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 i dla mnie też (1) Przy okazji będę musiał opublikować inne moje projekty (komora podciśnienia z wakuometrem do odlewnictwa, podciśnieniowa matryca do tłoczenia osłon waku, wałki kształtujące ...) może i to się komuś przyda. owszem przyda się. Czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Jak najbardziej jestem też zainteresowany tym ustrojstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 I tak właśnie rodzi się przyszły milioner A tak serio to jak masz więcej takich patentów to dawaj, dawaj, naród się domaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Chętnie bym zakupił takie wykrojniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Sprawa przesądzona, jutro zaczynam kompletować materiały. Jedyny czynnik ograniczający to czas, a raczej jego brak :| Przy okazji. W myśl zasady "Potrzeba - Matką wynalazków". Trochę samoróbek: Kilka nie wywrotnych pojemniczków na mieszanie małych ilości farby. Bywa że czasem potrzebne jest 2-3 krople mieszanego koloru. Wałek stopniowany od 5 do 22 mm. Przydaje się do wyginania blaszek foto-trawionych, różnych drucików ale też kształtowania polystyrenu na ciepło (wręgi itp). Przydatna bzdurka. Jest gdzie trzymać pędzelki, pilniki itd tak by były łatwo dostępne a nie walały się po stole. Komplecik różnych końcówek. Z założenia i na początku służyły do szpachlowania w zakamarkach, ale zakres ich zastosowania rośnie w miarę urzywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Rowniez pisze sie na wykrojnik. :-) A tak BTW parasz sie obroka mechaniczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Mechatronik, praca elektro-mechanik + obróbka skrawaniem. Do tego dostęp do maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Mechatronik, praca elektro-mechanik + obróbka skrawaniem. Do tego dostęp do maszyn No to teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 A ja też jestem bardzo mocno zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Powoli to idzie bo świąteczny okres rządzi się swoimi prawami, ale większość materiałów już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Powoli to idzie bo świąteczny okres rządzi się swoimi prawami, ale większość materiałów już mam. a tylko pytanie ORIENTACYJNIE - jakie koszty zakupu? pytam sie bo nie ukrywam ze również mi się oczka zaśmiałay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Jak uzbieram 10 chętnych to zrobię tych urządzonek Przy okazji będę musiał opublikować inne moje projekty (komora podciśnienia z wakuometrem do odlewnictwa, podciśnieniowa matryca do tłoczenia osłon waku, wałki kształtujące ...) może i to się komuś przyda. Piszę się na wykrojniki. Ale jeszcze coś mnie zainrtygowało - wspomniałeś coś o wałkach kształtujących? Czy to jest to o czym myślę? Powiedz o co chodzi. Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Jest opisany wyżej. Co do wykrojników, to zeszło mi się strasznie dłuuuugo czasu. No ale cóż - samo życie... Dobra wiadomość to, że zostały mi do wykonania tylko otwory i 10 sztuk gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 i to jest bardzo dobra wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi