Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Dysze extra wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Sztuczne światło tak zadziałało.W realu wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Artoor, pyknij fotke przy dziennym swietle, jako mozesz. Mam wrazenie ze wtedy to wszystko nabierze zupelnie innego wygladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Proszę Co prawda mam okna na zachód a póki co słońce na południu więc mogę dorobić jak się obróci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Wygląda lepiej - gorzej z pomniejszaniem zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A czemu to takie zolto-buro-brazowe? Przeciez on chyba powinien byc bielutki, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Nie Błędem jest malowanie go na biało...VF-0S jest beżowy...zbliżony do któregoś malowania F-14...dokładnie jest to kolor Gunze 311 a przekłada się na H28 Też miałem ten problem i biłem się z myślami jak go malować (bo wszyscy jadą na biało) ale postanowiłem zaufać instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 No i Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A mi sie bialy bardziej podoba. Taki bardziej kreskowkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Nieźle ci to idzie... wygląda trochę, jakby walczył w Afryce Północnej, ale podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 A mi sie bialy bardziej podoba. Taki bardziej kreskowkowy. Trochę go wybielę na koniec.Pójdzie pył z białej pasteli Nieźle ci to idzie... wygląda trochę, jakby walczył w Afryce Północnej, ale podoba mi się! Dzięki Nie wiem gdzie według filmu umiejscowiono wyspy Mayan ale może gdzieś w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 No i kolejne elementy wykończone.Działko już kompletne i zwashowane.Tak się prezentuje: Wkleiłem też turbiny: Tak prezentuje się Feniks ze skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Cześć! Nit mi nie przedzielił więc piszę post pod postem.Wczoraj sylwek , dziś cały dzień poza domem więc dopiero teraz coś nadgoniłem.Złożyłem sobie Feniksa do kupy na sucho Popracowałem na dodatkowym opancerzeniem,nałożyłem kalki (jeszcze zostało mi kilka ale strasznie małe i zostawię je na jutro)) i zwashowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Bardzo dobrze wyszły te kalki.Korzystałeś kładąc je z tej chemii do kalkomanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Bardzo dobrze wyszły te kalki.Korzystałeś kładąc je z tej chemii do kalkomanii? Dziękuję Tak , korzystałem z płynów Micro Set i Micro Sol.Kalki bardzo dobrze reagowały na nie chociaż na te wąskie paski wzdłuż pancerza musiałem nakładać Sola kilkakrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Mam małą sugestię. Gdybyś nałożył ze dwie warstwy Sidoluxu na kalki i delikatnie przeszlifował jakimś papierem ściernym, to zniknie różnica wysokości i kalki będą wyglądały jeszcze bardziej profesjonalnie. Wygląda zaje..fajnie! Naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 dawno tu nie zaglądałem i widzę za samolot już teraz prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Mam małą sugestię. Gdybyś nałożył ze dwie warstwy Sidoluxu na kalki i delikatnie przeszlifował jakimś papierem ściernym, to zniknie różnica wysokości i kalki będą wyglądały jeszcze bardziej profesjonalnie. Wygląda zaje..fajnie! Naprawdę super. Tak też zrobię tylko nałożę resztę kalek Kalki Hasegawy w tym modelu są świetne,nakładają się super i nie świecą się ale są nieco za grube... dawno tu nie zaglądałem i widzę za samolot już teraz prezentuje się świetnie Dziękuję Treevill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Kalki Hasegawy w tym modelu są świetne,nakładają się super i nie świecą się ale są nieco za grube... Że za grube, to standarcik niestety, ale reszta mię zdziwiła, może to wcale nie Hasegawa jest producentem? Możesz rzucic okiem na kartonik, jeśli cuś z niego zostało ? Nie ma napisu Aeromaster czy coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Możesz rzucic okiem na kartonik, jeśli cuś z niego zostało ? Nie ma napisu Aeromaster czy coś ? Cytuję kartonik : 2004.01 OFS/SLK MADE IN JAPAN Mogę wrzucić fotkę ale emblemat Hasy jest odcięty,płyny na nim testowałem Wiem że to dziwne jak na Hasę,miałem ich dużego Horneta w malowaniu prototypowym i kalki były tragiczne ale tu mnie zaskoczyli.Mam nadzieję że w A-7E również nie będzie problemów... Przetestowałem działanie sidola na metalizer.Na szczęście nic się nie podziało i metalizer nadal wygląda jak trzeba (nie zmienił koloru) tak więc dziś prysnę sidolem dysze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 ...i znów post pod postem ale co ja poradzę że tamten był o czym innym? No nic trudno... Prezentuje dalsze postępy...zaraz będę psikał wnęki podwozia na biało.Dysze już na miejscu,pryśnięte sidolem i zwashowane.Na bocznych pancerzach już są wszystkie kalki (strasznie mnie wykończyły).Poniżej fotki i prezentacja zakresu ruchu dysz Znów dopiero na fotkach dojrzałem niedociągnięcia...muszę je dopracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Świetnie to wygląda Dzięki Avi Dziś kładłem kalki i wolno mi to idzie. Jak na razie prezentuję skrzydła (położyłem tylko te największe,reszta w najbliższym czasie): A oto zwashowane wneki podwozia:jedna z głównych i przednia.Przednia będzie poprawiana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Faktycznie przydałoby sie zmyć bardziej washa PS: Fajny banerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Po za tym co mówi Lucas HS wszystko wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi