artoor_k Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Ale ad rem - czy ramkę podstawki będziesz malował na jakiś gustowny kolor, czy będzie drewniano-rustykalna? Myślę nad zabejcowaniem...ale zobaczę... Co to za dziury w jak mi się wydaje pokładzie lotniskowca? Są to otwory spustowe.Chyba każdy lotniskowiec ma takie... http://www.cvn74.navy.mil/photoGallery/Highres/JAN07/flightdeck/071120-N-3729H-290.jpg <----tutaj je widać... Super, mam ino jedno pytanko, czy ramkę zabezpieczałeś czymkolwiek? Ramka jest oklejona taśmą pakunkową Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 czy będzie drewniano-rustykalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ramka jest oklejona taśmą pakunkową sry, niepotrzebnie wstałem z krzesła..wracam na miejsce ;). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 sry, niepotrzebnie wstałem z krzesła..wracam na miejsce ;). Wiem że nie widać tego że jest oklejona, bo taśma jest brązowa ale nawpychałem jej nawet w szpary między ramką a "pokładem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jest cudnie. Czekam na efekciarską część malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Czekam na efekciarską część malowania Niedługo poczekasz Łukaszu Może jutro , najdalej w niedzielę zużyję więcej sidola i ruszę tę cieszącą mnie niezmiernie część pracy No i muszę jakąś siatkę albo coś sprawić sobie żeby zrobić imitacje przepustów wody (tych dziur w pokładzie ).Ale do rzeczy...Do 19 dzisiejszego dnia miałem mieszane uczucia co do podstawki...miałem wrażenie że robię ją "na siłę"...ale zmieniłem zdanie gdy dostała wszystkie kolory Jestem z niej całkiem zadowolony Podstawka: Deflektor: Łosz we wnęce,dojdą jeszcze obicia ciemnoszarym...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Full wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tak się teraz zastanowiłem, że w żadnym z MACROSS-ów nie było myśliwca pionowego startu, a to przeciesz taka "przyszłościowa" technologia. A co do modelu i pasa to jest extremalnie zajefajnie wypasiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tak się teraz zastanowiłem, że w żadnym z MACROSS-ów nie było myśliwca pionowego startu, a to przeciesz taka "przyszłościowa" technologia. A Nora ? Miała możliwość zawisu , chyba jako jedyna, a w trybie gerwalk to chyba każdy mógł wisieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No niby miała ale i tak nory startowały w pionie z okrętu podwodnego. Zresztą ciekawe jak je tam pakowali z powrotem po misji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 rzeczywiście nie zastanawiałem się nad tym interesujący problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 A i oto początki "efekciarskiego malowania" Opalone wnętrze deflektora oraz już zmontowany deflektor.Potrzebne poprawki bo farbę z drutów troszke zdrapałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wow, super wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Cześć! Trwa zabawa z pokładem...dziś wypociłem okopcenia od silników na deflektorze.Zlikwidowałem te na spodzie bo na żadnym ze zdjęć ich nie było (zbyt mocno uwierzyłem japończykowi ).Te wierzchnie wiecznie mi nie pasowały więc trochę się narobiłem...wyszło coś takiego... Myślę jak ubrudzić pokład żeby smug od pędzla nie było widać...mam nadzieję że w końcu wpadnę na jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Cześć! Przybył Yamato i muszę troszkę zwiekszyć tempo (ale bez przesady...VF-0 dostał sidola i wygląda tak... Pokład lotniskowca wybrudzony Może się wydawać że za bardzo ale na prawdziwym jest jeszcze większy syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Jupi Yamoto Dawaj in-boxa! A Phoenix, nie powiem, bardzo mi się podoba cała robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Jupi Yamoto Dawaj in-boxa! A Phoenix, nie powiem, bardzo mi się podoba cała robota Dzięki Najprawdopodobniej w poniedziałek będzie in-box... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Yamato już przybył? Super!! Pięknie Ci idą prace! Bardzo mi się podoba. Jak zrobiłeś te ślady opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Fajnie ci idzie Czekam na in-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Yamato już przybył? Super!! Hehe , powiedział ten który wiedział najmniej Pięknie Ci idą prace! Bardzo mi się podoba. Jak zrobiłeś te ślady opon? Najprościej jak się da Sido , szeroki kobiecy pędzel do makijażu (mam nadzieję że moja rodzicielka teraz nie wejdzie ), mikstura z płynu do naczyń wody i czarnej Vallejo i jazda...nakładana pędzlem równolegle do osi , wielokrotnie.Zaraz zapodam ślady opon inne niż równoległe do osi pokładu Fajnie ci idzie Czekam na in-boxa Muszę go najpierw wnieść do domu i ujawnić że w najbliższym czasie po pracy jestem niewyciągalny poza pokój Na szczęście pewna osoba jest mi krewna autko RC więc zlecę zakupienie chińskiego autka za 30 zł,rozbiorę je na części i zacznie się zabawa .Dzięki za komentarz, Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Aby nie być gołosłownym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Łeee...to już kończył będziesz? Szkoda ;) , przyzwyczaiłem się do wpadania do twojego warsztatu i nawet od czasu do czasu coś japońskiego na jutubie oglądałem, a tera jakieś Yamato i to w konspiracyi klejone ... Echhh... I jak, na jaki kolor pomalujesz ramę podstawki? Błagam, niech straci ten wesolutki kolor "No.666- Smutny Sen Drwala"... Każda szarośc będzie 125% lepsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 żadna konspiracyja Yamato to też model konkursowy a co do szarości to pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Oni tam driftowali tymi feniksami? Żartowałem, oczywiście wygląda świetnie. Za parę godzin dostarczę Ci Yamato w Twoje ręce Pozdrawiam i czekam na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Dobre Łukasz, przezacne muszę napisać do twórców SZYBKICH I WŚCIEKŁYCH Najnowsza część:Szybcy i wsciekli-Phoenix Mayan drift ale byłby ubaw Lordzie świetny tekst Taki...black metalowy...myślałeś kiedyś o pisaniu tekstów to tego rodzaju muzyki? Co do ramki...Myślę nad czarnym i ciemnoszarym jak i również o ciemnobrązowej bejcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi