artoor_k Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 myłem już mydłem ,rozpuszczalnikiem i delikatnie acetonem.Nawet zmatowiłem lekko plastik...a ta franca dalej odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 kto latał na tym samolocie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Jeden z bohaterów filmu MACROSS ZERO-Roy Focker...pierwszy który (wg filmu) otrzymał tę maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 tO tam maszyna jest fikcyjna ?? Jak sie szpachla nie chce trzymac to wrzuc do nitro Ale pomysł genialny nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 tO tam maszyna jest fikcyjna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 No majek ale pomysł z rozpuszczalnikiem jeszcze genialniejszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 tO tam maszyna jest fikcyjna ?? Jak sie szpachla nie chce trzymac to wrzuc do nitro Ale pomysł genialny nie Na samym początku relacji jest to opisane co to za maszyna.A z pomysłu z nitro nie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Ja tak zrobiłem . Wrzuciłem kokpit do nitro i do wyrzucenia ale mały i głupi byłem ? Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Kolego sympatyczny, zanim wyslesz posta, to zastanow sie nad jego sensem, dobrze? Po raz ktorys juz generujesz niepotrzebny ruch swoimi bzdurnymi wypowiedziami. Nie wspomne o takim drobiazgu, jak poprawnosc jezyka, ktorym sie poslugujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ty też nie piszesz ę ą ć itd....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Hej artoor_k! Mam nadzieje, ze dzis sie juz lepiej czujesz. Nie lubie odrzutowcow, ale jak zobaczylem model tego Japonczyka, ktory podlinkowales w pierwszym poscie, to az mi szczeka opadla. Teraz widze, ze wybrales swietny projekt! Model na pewno wiele zyska dzieki tej podstawce i innym elementom, ktore samemu dorabiasz. Ladnie dopracowales wnetrze no i bardzo dobrze, ze wypolerowales ta owiewke. P.S. Wiem, ze troche pozno, ale zycze Ci swietnego modelu i duzo dobrej zabawy w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ty też nie piszesz ę ą ć itd.......Bo ą, ę, ć nie trzeba używać. To nie sa bledy. Niektorzy nie maja polskich klawiatur i polskich systemow. Ale przecinki i wielkie litery, to wypadaloby uzywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Marudek bardzo dziękuję.Co do tego japończyka to ten poziom raczej nie jest mi dany osiągnąć ale postaram się dać z siebie wszystko.Musze przyśpieszyć bo Yamato jest duży a konkurs krótki.Tym bardziej dziękuję za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Co do szpachli - może po prostu kup innej firmy ? Tamiyę jakąś albo cuś... Słuchaj, czy te dysze w środku mają jakąś fakturę, czy też są całkiem łyse? Trzymam kciuki za postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 są niestety łyse...w oryginale był okrągły kanał od stabilizatora płomienia przechodzący potem w zaokrąglony na rogach prostokąt.To może być trudne do wykonania :( Muszę jeszcze pooglądać film żeby zobaczyć jak to wyglądało.Może zdecyduję się na robienie faktury ale tylko jak takową tam zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Nie chodzi o polskie znaki (nie ma obowiązku ich stosowania) a o błędy ortograficzne, gramatyczne i logiczne. I nie sprzeciwiaj się modom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Bartek, nie wiem co piłeś, ale widzę, że dobrze ścina Artur, czekam aż to będzie w złożone jako tako do kupy to coś powiem może. A kokpit wygląda przyjemnie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Cześć! Nic do pokazania nadal.Męczę się z wlotami.Dziś w nocy wpadłem na pomysł by szpachle zmieszać z klejem humbrola.Sądziłem że będzie twardsza i lepiej chwyci.Dziś już było wszystko suche więc zacząłem szlifować i wtedy czoło prawego silnika strzeliło na łączeniu Wziąłem cyjanoakryl i zapuściłem w szczelinę...może potem będzie problem ze szlifowaniem ale mam już dość tych wlotów... 23.50 Ludzie udało się.CA pomógł szczelin już nie ma ,szlifuje się ciężko ale już w jednym wlocie dałem sobie radę.Zdjęcia jutro jak wyszlifuję drugi wlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Czołem! Daję sobie spokój z wlotami.Dziś rano jeden pękł na łączeniu po raz drugi.Szpachla się łuszczy i odpada a zalanie CA pomogło tylko na jednym wlocie.Zaszpachlowałem drugi lekko,wyszlifowałem i jak na razie się trzyma.Jak utrzyma się do jutra to maluję.Nie mam już do nich siły.Tak to wygląda. Pytanko: Jak malować metalizerem?Posiadam ModelMastera GunMetal i nie wiem czy rozcieńczać toto czy nie?Jest dość rzadki i mam dylemat. Pytanko nr 2(niemodelarskie) Kurcze, nie mam nic organicznego, związanego z jedzeniem w pokoju.Piję w nim tylko herbatę i czasem jem kolację.Nic nie zostaje,generalnie utrzymuję czystość (porządek nie zawsze ale czysto jest) tak więc nie ma ryzyka że coś pleśnieje a pojawiają się nie wiem skąd takie małe muszki długości kilku milimetrów.Może ktoś miał ten problem i wie jak sobie dać z nimi rady? Jak wie niech da znać bo jak mi lata taka kilka cm od oka a jest tak mała że jak nie siądzie to nie dam jej rady to mnie trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A nie podjadasz owoców podczas pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Tak ale w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Z opisu wynika, że natręctwem męczą Ciebie muszki owocówki, które lgną do podpsutych owoców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Kurde , to ciekawe bo takowych nadpsutych owoców w domu nie mam...zresztą ciężko je mieć z rodziną szaloną na punkcie czystości i porządku.Dobra...czas na radykalne posunięcie...porządek na biurku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Ok...porządek zrobiony czyli czas na dalsze działania zmierzające do zapewnienia spokoju światu..."Beware of evil kadun...Birdman is singin' a song of destruction..." Za dużo Macrossa i o wiele za dużo kleju modelarskiego W każdym razie dokończyłem kokpit a teraz maskuję kabinkę.Tak to wygląda.Mniej się świeci bo dogadałem się z lakierem matowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Kurde, super wygląda. Szacun za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi