wodzik730 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam. Dzisiaj udało mi się wreszcie pomalować Józka. I tak oto wyszło: No i zrobiłem pierwsze podejście pod malowanie orła i numeru taktycznego. Trochę za szybko zacząłem malować białą farbą, bo czerwony romb jeszcze nie zasechł i się zaczęło mazać, więc jestem połowicznie zadowolony, ale jak to mawiają- pierwsze koty za płoty. Następny eksperyment zrobię z bardziej rozcieńczoną białą i powinno być dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Pięknie! Ekstra cieniowanie-nie nachalne. Orzełek też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 wodzik730 na czyim skrzydle to zrobiłeś? Bo nic mi do głowy nie przychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 wodzik730 na czyim skrzydle to zrobiłeś? Bo nic mi do głowy nie przychodzi... To pochodzi od B-25 Mitchell od Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 No wiesz co taki fajny samolot! P.S. A ja to pisze z komórki na lekcji geografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 P.S. A ja to pisze z komórki na lekcji geografii Pójdziesz do piekła! Piękny odcień zielonego - jasny i ładnie rozświetlony! Super spawy wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 No i zrobiłem pierwsze podejście pod malowanie orła i numeru taktycznego. Trochę za szybko zacząłem malować białą farbą, bo czerwony romb jeszcze nie zasechł i się zaczęło mazać, więc jestem połowicznie zadowolony, ale jak to mawiają- pierwsze koty za płoty. Moim zdaniem wyszło jak powinno. Myślisz ,ze tam artystów mieli do malowania?? Albo z szablonu albo z ręki jak się jaki bardziej utalentowany czołgista trafił. Dla mnie gitara i bardzo naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Bardzo ładnie wycieniowany Jakiego koloru użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 fajny ten IS ze skrzydłami... jak wszedł w lot koszący to ho ho.. :-) Wodziku, to chyba właśnie jest wyższy stopień realizmu - zrezygnuj ze sterylnej dokładności. ten orzełek pewnie co do milimetra równy nie był. jak się popatrzy na ptaszyska na czołgach WP to włos się jezy... to jest pióra się stroszą... bardzo łądny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Cieszę się, że się Wam podoba. Myślisz ,ze tam artystów mieli do malowania?? Albo z szablonu albo z ręki jak się jaki bardziej utalentowany czołgista trafił Wodziku, to chyba właśnie jest wyższy stopień realizmu - zrezygnuj ze sterylnej dokładności. ten orzełek pewnie co do milimetra równy nie był. jak się popatrzy na ptaszyska na czołgach WP to włos się jezy Nie, nie, ja nie chcę broń Boże uzyskać "sterylnej symetrii", tylko stwierdziłem, że użyłem zbyt gęstej farby na nie do końca zaschnięty czerwony kolor i zaczęło się to mazać i orzeł jest miejscami różowawy. Bardzo ładnie wycieniowany Very Happy Jakiego koloru użyłeś? Farba to stary poczciwy Humbrol nr 150. Do malowania użyłem go w trzech odcieniach- nierozrobionym oraz z domieszkami czarnej i białej dodawanych po ok 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 no cieniowanie luksik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 No z duszą na ramieniu malowałem oznaczenia. Wyszło tak: Trochę niedoświetliłem zdjęcia i dzięki temu wyraźnie widać fakturę odlewanej stali zrobioną ze szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Rewelacja! Podziwiam pewność ręki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Bardzo fajnie Ci to wyszło, ale mam pytanie. Na takich tych "kóleczkach" część ramki oznaczenia jest obrócona? Poprawisz to, czy tak miało być? Fakturka też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Na takich tych "kóleczkach" część ramki oznaczenia jest obrócona? Te kółeczka to są zaślepki otworów strzelniczych- w czasie kiedy prowadzono przez nie ostrzał te "grzybki" dyndały sobie na zewnątrz na łańcuszkach. Kiedy je wciągnięto z powrotem to nie ułożyłyby się "w linię". Nie wiem czemu tak malowano, ale praktycznie na wszystkich zdjęciach, które widziałem romb zachodzi na te zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 dobrze wyszlo,niezly patent z tym koleczkiem co sie nie uklada w linie,nie zwrocilem uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Piękne ptaszysko Model klasa, fakturę odlewu wieży trochę za delikatną zrobiłeś moim zdaniem (za duża dokładność formy by była jak na sowietów). Generalnie jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Te kółeczka to są zaślepki otworów strzelniczych- w czasie kiedy prowadzono przez nie ostrzał te "grzybki" dyndały sobie na zewnątrz na łańcuszkach. Kiedy je wciągnięto z powrotem to nie ułożyłyby się "w linię". Nie wiem czemu tak malowano, ale praktycznie na wszystkich zdjęciach, które widziałem romb zachodzi na te zaślepki. Super to zrobiłeś. Jak będziesz robił "brudzing" i "obdraping" to zrób takie łukowate zarysowania poniżej tych otworów. Tak właśnie jak by od tego dyndania podrapał się bok wieży w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Te kółeczka to są zaślepki otworów strzelniczych- w czasie kiedy prowadzono przez nie ostrzał te "grzybki" dyndały sobie na zewnątrz na łańcuszkach. Kiedy je wciągnięto z powrotem to nie ułożyłyby się "w linię". Nie wiem czemu tak malowano, ale praktycznie na wszystkich zdjęciach, które widziałem romb zachodzi na te zaślepki. Nie wiedziałem o tym. W takim razie nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 No, dzisiaj Józek nabawił się pozostałości po zimie i sidoluxu. Zaraz zaczynam brudzenie wstępne. Wprowadziłem też czynnik ludzki w postaci kilku zacieków z farby w okolicach godła i numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 No na dzisiaj koniec. Zdążyłem tylko ufaflunić wieżę. Jeszcze kilka poprawek i myślę, że na razie jej wystarczy. A, no i po wszystkim jeszcze będzie zamalowane ostatnie zero w numerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 O kurza twarz... Normalnie - pełny szacun i pokłon . Mam tego tawariszcziu Stalinu na składzie i powoli nabiera on "mocy urzędowej" i powagi, wymaganej przy tak szacownym wozie (nie osobie - żeby nikt nic sobie nie myślał ), czekając na swoją kolej (obecnie rozdłubany jest mniejszy zawodnik - 34/85 Dragona). Chcę go zrobić w podobnym malowaniu, też z ręcznie namalowanymi oznaczeniami (mają swój nieodparty urok) i przyznam, że Twój model zrobił na mnie olbrzymie wrażenie Czekam, aż dostanie on kapcie i resztę bambetli - na samą myśl o nim banan kończy mi się za uszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Paweł, jeśli będziesz w tygodniu weź kadłub i wieże ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 bardzo fajnie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 (edytowane) No na dzisiaj koniec. Zdążyłem tylko ufaflunić wieżę. Jeszcze kilka poprawek i myślę, że na razie jej wystarczy. Niestety nie wystarczyło. Posiedziałem i stwierdziłem, że mi się nie podoba za bardzo, więc zmyłem syfek z wieży. Dzisiaj zabrałem się od nowa i poza tym zacząłem obicia. niestety nie mogę dojść do porozumienia z optyką mojego aparatu, więc zabrałem Józka do domu i skorzystawszy z uprzejmości Rafała zrobiliśmy kilka fotek. A wyszło tak.... Jutro obić i innych zabiegów "łeteringowych" ciąg dalszy..... I niech moc będzie ze mną... Edytowane 12 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi