93mati Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 za 40 lat będą ładniejsze ?????? Chyba chodzi o to, że jak teraz sklejasz wyśmienite modele to będąc na emeryturze będziesz mistrzem przepraszam, to moja interpretacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 za 40 lat będą ładniejsze ?????? Już tłumaczę Otóż Hetzer którego budujesz jest w okresie 1940-45 to teraz dodaj do 1940 roku 40 lat i co? Wychodzi 1980 czyli zaczęcie produkcji M1A1 Abrams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Otóż Hetzer którego budujesz jest w okresie 1940-45 Dokładniej w okresie kwiecień 1944 - maj 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Otóż Hetzer którego budujesz jest w okresie 1940-45 Dokładniej w okresie kwiecień 1944 - maj 1945 No wiesz że jestem zielony w tym WWII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Spoko, zaraz przyjdzie Kuba Ś. i rozpisze, która wersja gdzie i dokładnie w jakim czasie powstawała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Koniec tego offtopa... Dzisiejsze działania: Pomalowałem elementy do działa na czarno i kupiłem jeszcze rozcieńczalnik do surfacera: Japończycy to już nie wiedzą ile mają brać za tą chemie.... 20zł za rozcieńczalnik, była jeszcze większa butla za ponad 50 zł ale się nie skusiłem , ale przynajmniej efekty są świetne, wczoraj wypróbowałem surfacera pod kątem przylegania do powierzchni - od plastiku nie oderwała go nawet szara taśma ("super mocna" tm) i znowu z kasą jestem na zero.... i tak do świąt.... studencka bida......eeech... idę spać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 No nareszcie coś drgnęło: Nie obyło się w prawdzie bez odrapań z farby, śladów kleju i zacieków ale na szczęście to zniknie pod washem albo nie będzie widoczne po zklejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Doszły jeszcze przewody, na tym zdjęciu jeszcze dobrze widać uchwyty z drutu które dodałem do radia: Taka mnie refleksja naszła: Oglądając kolegów relacje zauważam że macie "podejrzanie" czyste i uporządkowane warsztaty, czyste biurka... jak Wy tam możecie pracować nie mając narzędzi pod ręką u mnie zajmują 4/5 powierzchni biurka (ale to chyba przegięcie w drugą stronę (i wygląda jak jakieś złomowisko...)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 wow,fajnie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Już ujarzmiłem te kable i pomalowałem sido: Jak wyschnie to będzie czas na kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 O ile ci się przyda jeszcze, to tu jest wnętrze Hetzera z MWP - Duży Format. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a4b564de5a78d89b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9ba02441d76fa466.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Fajnie wygląda wnętrze, widać że sporo się nad nim napracowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Dzięki skala72 za zdjęcia ale już trochę za późno, ale uświadomiłem sobie że nie jest tak źle z moim wnętrzem jak myślałem... Już przyszły napisy eksploatacyjne: Już czekam do jutra albo do Soboty na mój ulubiony etap czyli washe i "syfing" oj będzie tu brudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Jeszcze włożyłem działo i sprawdziłem co będzie widać po montażu góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Mam pytanie czy robisz mu washa ?? ....czy zostawiasz czyściocha :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Mam pytanie czy robisz mu washa ?? Już czekam do jutra albo do Soboty na mój ulubiony etap czyli washe i "syfing" oj będzie tu brudno Nie rzucam słów na wiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Chodziło mi o to, że fajnie wygląda bez "tego" wnętrze, niebywale czyste :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 No i doszedł wash: : Jeszcze odpryski, troszkę rdzy i pigmenty i będzie lepiej... [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Łoł. Fajnie. Bardzo. Ekstra! Rewelacja!! MIODZIO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Aha, pamiętajcie że zdjęcia z fleszem zabijają 50% efektów washa, na żywo jest dużo lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Dodałem jeszcze rdzę: Już mówię dlaczego dałem tylko rdze na tą ściankę: Uznałem że tylko tak może dotrzeć bezpośrednio woda przez górne włazy, no i załoga wspinając do wspomnianych włazów trochę obtłukuje farbę ( nanosi wodę i inne brudy) no i dałem jeszcze trochę na podłogę przy siedziskach. Dla niektórych może być za rdzawe ale dla mnie jest OK po zamknięciu będzie fajnie widać... Zapraszam do wstępnych komentarzy PS ta plama na błotniku nie jest przypadkowa tam będzie stojak na pociski i ją przysłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 trochę za dużo rdzy ale po za tym to jest genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 ee no bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Doszły odpryski i na to lakier matowy dla utrwalenia: I jeszcze założyłem małą hodowlę amunicji Pomalowana już surfacerem... No i jak? Tak efekciarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 No i jak?Tak efekciarsko Wyglada bardzo fajnie. Moze jeszcze troszke obic na gasnice i radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi