dzikichomik Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Oglądałem wszystko po koleji, z szmelcu zrobiłeś niezłą bryczkę, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Teraz to co najbardziej lubią tygrysy : łosz, brud i dewastacja . A narzedzia kiedy malujesz? Model piekny. Pozazdroscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 super, kalkomanie faktycznie wymagały gimnastyki! no to napieraj, jak zawsze zazdroszczę tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Zółwik, tym modelem temir 2 wskoczył na Twoją półkę, wiesz o tym ? Teraz tylko administracja musi jakoś dodatkowy etat skołować...bo jest i kolejny zamiatacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam! A narzedzia kiedy malujesz? Po nałożeniu matu. Przeważnie. jest i kolejny zamiatacz Czuję się zaszczycony Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Ja narzedzie maluje przed washem, fajnie mozna przymaskowac jakies niedokladnosci malowania ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 No model dobrze robiony. Już nie mogę się doczekać kolejnych etapów pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam! fajnie mozna przymaskowac jakies niedokladnosci malowania ich Przeważnie. Bardziej precyzyjnie - to robię to w zależności od tego"jak się sytuacja rozwija" , nie mam w tej materii wyrobionego schematu. Czasem sobie coś zapaćkam i trzeba podmalować albo po prostu zmienić kolor. Tutaj np. zacząłem już coś tam przy narzędziach pacykować i pewnie to pociągnę dalej i dopiero wtedy łosze, maty, syfy itd.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam! Kolejna odsłona dramatu : Pomalowałem osprzęt, kółka, tłumiki itp. detale: Teraz można spokojnie zacząć łosz i filtrowanie . Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 temir 2 mój Mistrzu, niegodnym Ci ja pochwały pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam!Kolejna odsłona dramatu : Pomalowałem osprzęt, kółka, tłumiki itp. (...) temir, wszystko w porządku? Pytam, bo nie widzę w twoim poście bananka... Piękna czwóreczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam! wszystko w porządku? Pytam, bo nie widzę w twoim poście bananka... Był poprzednio - teraz się czai żeby nie zapeszyć Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Niestety nie oserwowałem od początku budowy. Model wygląda bardzo pięknie. Prawie nie czuć, że to 1:72. Gratulacje. Zdaje się, że użyłeś PART. Jak oceniasz te blachy w stosunku do ABER? Mógłbyś poprawić fotki? Wiekszość z nich się chyba nie wyswietla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam! temir 2 mój Mistrzu, niegodnym Ci ja pochwały pisać Po takim wyznaniu całkiem spąsowiałem Zdaje się, że użyłeś PART. Jak oceniasz te blachy w stosunku do ABER? Tak o PARTy. Nie podejmuję się porównania ponieważ ABER nie robi blaszek do modeli czołgów w skali 1/72 ( a szkoda ) a ja tylko takie robię . Mógłbyś poprawić fotki? Wiekszość z nich się chyba nie wyswietla. Nie otwierały się w moim przedostatnim poście i to już poprawiłem, wcześniejsze zaniepokojony sprawdzałem ale u mnie się otwierają. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Prawie w ogóle. Niejeden trzydziestak piatak by sie powstydził(np. JA) Z serduchem na ramieniu, czekam na malowanie końcowe..pieść, pieść...nie skop:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam! pieść, pieść...nie skop Dla spotęgowania efektu pieszczot użyłem specyfików MIGa pt. Neutral wash, Brown wash a następnie dedykowanego Afrika Korps zestawu filtrów: Droga publiczności Proszę się nie sugerować obecnym wyglądem obiektu - ponieważ dotychczasowe "pieszczoty" jedynie rozpaliły żądze w następnej odsłonie nasąpi ich eskalacja w postaci obić , otarć itp. dewastacyjnych praktyk. Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Piękne, tylko po co ja to pisze, wszystko widać .SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 o żesz Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 No temir, kibicuję tutaj też. Widzę, że u Ciebie co model to lepiej. U mnie dopiero co powrót po kolejnej długiej przerwie w modelarstwie. Póki co dłubię przy tych rozgrzebanych projektach i ta Detka z DAK powoli powstaje z martwych. Patrzę z zainteresowaniem na kamuflaż. Ja swoją jednak muszę ciągnąć panzergrau najpierw a potem... a potem się zobaczy co się wymyśli. Chyba zastosuję Twoją metodę tzn. Najpierw wszystko do kupy, a potem malowanie. Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam! tylko po co ja to pisze, Jak to po co Ku pokrzepieniu serc - rzecz jasna Ja swoją jednak muszę ciągnąć panzergrau najpierw a potem... Z reguły tak właśnie czynię w wypadku pojazdów DAK, tym razem robię jednak od tego odsępstwo Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Temir powiedz jak się kładzie tego Mig owego washa. Na całą powierzchnie modelu czy selektywnie w zagłębienia i jakie są Twoje wrażenia z racy tym medium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Dobra ,oczy trzymam rękami bo jeszcze chcę zobaczyć finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam! jak się kładzie tego Mig owego washa. Na całą powierzchnie modelu czy selektywnie w zagłębienia i jakie są Twoje wrażenia z racy tym medium? Rzeczonego łosza kładę tak by "opływał" element który chcę z jego pomocą "podkreślić", choć w konkretnych wypadkach pokrywam nim większą powierzchnię np. błotniki z ryflownej blachy. W zależności jak mocny chcę otrzymać efekt - czynność taką ponawiam kilkakrotnie. Do większych płaszczyzn stosuję filtry MIGa - wtedy z reguły "lecę po całości" Specyfik jest przyjemny w pracy, efekty daje bardzo satysfakcjonujące - choć przyznaję że w pierwszej chwili byłem nieco nim rozczarowany ale to wrażenie minęło błyskawicznie niczym polski cud gospodarczy . oczy trzymam rękami bo jeszcze chcę zobaczyć finał Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 temir z tego co pamiętam to 414 dość spektakularnie skończyła żywota w płomieniach i dymie więc poziom "eskalacji eksploatacji" może być dość duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Widząc ten okaz CZWÓRKI nie chce mi się wierzyć że to model w 72. Mirage + blachy = świetny model. Może i ja się wkońcu złapię za mojego 7TP w tej skali. Mam do niego nawet blaszkowe gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi