Piotr Dmitruk Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Był jeden taki SBLim, który miał wycięte grzebienie na prawym skrzydle, tylko, że nie miał okazji tak polatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października (edytowane) Jeszcze znalazłem to: Edytowane 5 Października przez mcrec1962 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października 12 godzin temu, abtb napisał: "Wycięcie" to jest obecne zarówno na wersjach szkolnych, ale też i czysto bojowych, np. na tym MiG-u 15bis: Przejrzałem publikacje Stratusa o polskich "15" i brak wycięcia daje się zauważyć jedynie w kilku UTIMiG-ach i CS-102. 12 godzin temu, abtb napisał: co w swoim modelu uwzględnił Eduard: Z jakiego to zestawu? Kupiłem ostatnio model bisa i tam wycięcia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października 10 minut temu, Wymysl napisał: Z jakiego to zestawu? Z tego: oraz kawałek instrukcji z pokazaniem wycięcia tylko dla malowania C (kubańskie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października (edytowane) 21 godzin temu, mcrec1962 napisał: Jeszcze znalazłem to: Ponieważ zaangażowałem się w tą odnogę wątku to może żeby nie było wątpliwości, kolega z filmiku mówi o mechanicznym wskaźniku wysunięcia klap podskrzydłowych o którym ja kompletnie zapomniałem. Wycięcie jest tylko z lewej strony bo wskaźnik był jeden. Obie klapy, prawa i lewa były ze sobą mechanicznie połączone i nie było możliwości żeby jedna klapa się otworzyła a druga nie. System nie dopuszczała nawet asynchronicznego wysuwania sie klap. Dzięki koledze Mirkowi @mcrec1962odświeżyłem sobie wiedzę na ten temat. Nie wiem czy koledze @abtbprzyda się ta informacja, ale żywię nadzieję, że mu wątku zbytnio razem z Mirkiem nie zaśmieciliśmy. Edytowane 6 Października przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:59 Autor Share Napisano Niedziela o 18:59 Wilkomen libsieny moje Trochę się wziąłem za robotę i wystrugałem takie cosie: - nadmuchy/nawiewy/ lub cokolwiek innego oraz zasłonkę nad fotelem ucznia: - okienka z tyłu kadłuba: oraz dodałem długi odbój (czy jak to tam zwał): Podolepiałem drobnicę i całość zapodkładowałem i poprawiłem zdrady: Oczywiście nie może być cały czas różowo. Stała się rzecz całkiem straszna: A żeby było juz całkiem źle, to okazało się że żaden producent wydmuszek nie robi szkła do UTI Mig-a Eduarda W związku z tym stałem się posiadaczem najdroższego wiatrochronu w moim modelowaniu - kupiłem nowy model: I ok. Tylko co z resztą . Plan jest taki, że oderżnąłem wiatrochron z modelu Hobby bosa: który tak średnio pasuje do reszty: W związku z tym jest duża szansa na wersję "open" z jakąś tam drabiną. Wybrałem już dwa ewentualne malowania: Ekonomicznie to wybrałbym pierwsze, ale na bogato to kusi mnie drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 19:27 Share Napisano Niedziela o 19:27 Indonezyjski. I do tego Mig-17PF, w starym modelu KP też było malowanie z Indonezji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 06:33 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:33 11 godzin temu, barszczo napisał: I do tego Mig-17PF, w starym modelu KP też było malowanie z Indonezji Było, i owszem, nawet mam to stare pudełeczko. Ale zrobiłem sobie w zamierzchłych czasach klona tego MiG-acza wyposzczonego przez Platyk w malowaniu indonezyjskim z takim czarno-białym ogonem, którego w starym Kp nie było. Ale jest też, wspomniany wcześniej, plan B w którym mógłbym pójść na "grubo" i do "otwartego" UTI w czechosłowackim kamo dokupić takie aftermarkety: I to by była nawet niezła scenka lotniskowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 06:52 Share Napisano Poniedziałek o 06:52 No to jak tak, to zdecydowanie Pepik uczepiony do Zetora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano Poniedziałek o 10:17 Share Napisano Poniedziałek o 10:17 I do tego Sąsiedzi w kabinie. Pat w samolocie a Mat na Zetorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 16:05 Share Napisano Poniedziałek o 16:05 9 godzin temu, abtb napisał: I to by była nawet niezła scenka lotniskowa I to byłby słuszny koncept Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Poniedziałek o 17:13 Share Napisano Poniedziałek o 17:13 (edytowane) 10 godzin temu, abtb napisał: Ale jest też, wspomniany wcześniej, plan B... ...i jak przymkniesz oko na wersję, to Ci jeszcze dodatkowe podwozie i skrzydła zostaną Edytowane Poniedziałek o 17:14 przez Soris 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 17:31 Share Napisano Poniedziałek o 17:31 17 minut temu, Soris napisał: ...i jak przymkniesz oko na wersję, to Ci jeszcze dodatkowe podwozie i skrzydła zostaną Tu jeszcze trzeba było by w welocypeda i Kombinezona zainwestować. Pchasz chłopa w koszty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Poniedziałek o 17:39 Share Napisano Poniedziałek o 17:39 Jakie koszty? Ja mam trzy rowery, na jednym to nawet jeżdżę, ale fakt, kombinezonu nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano Poniedziałek o 18:37 Share Napisano Poniedziałek o 18:37 23 godziny temu, abtb napisał: Wilkomen libsieny moje to znajomosc niemieckiego,czy staly pobyt sklonil Kolege do takich spolszczen? Takie pytanko na na off topie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 19:07 Share Napisano Poniedziałek o 19:07 To jeszcze dwa ujęcia z Zetorem na zachętę: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 20:11 Autor Share Napisano Poniedziałek o 20:11 9 godzin temu, Szkodnik napisał: I do tego Sąsiedzi w kabinie. Pat w samolocie a Mat na Zetorze 2 godziny temu, Soris napisał: i jak przymkniesz oko na wersję, to Ci jeszcze dodatkowe podwozie i skrzydła zostaną 55 minut temu, barszczo napisał: To jeszcze dwa ujęcia z Zetorem na zachętę: Panowie, wy chyba zaczynacie fantazjować z braku innych fantazji A tak w ogóle jestem bardzo zdziwiony, że czechosłowacki Zetor kręci was bardziej niż postępy przy budowie Iskry - gdyby nie Andrzej to ruch w warsztacie przemknął by niezauważony A w temacie - dziś położyłem ciemną stał, a jutro maski i kolor docelowy 1 godzinę temu, Snakeplisken napisał: to znajomosc niemieckiego,czy staly pobyt sklonil Kolege do takich spolszczen? Zaraz tam znajomość Stały pobyt to ja mam w takiej części kraju, że jakbym zaczął używać spolszczeń to szybko bym trafił na cenzurowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Wtorek o 08:15 Share Napisano Wtorek o 08:15 12 godzin temu, abtb napisał: Stały pobyt to ja mam w takiej części kraju, że jakbym zaczął używać spolszczeń to szybko bym trafił na cenzurowane Nu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 08:28 Share Napisano Wtorek o 08:28 (edytowane) 12 godzin temu, abtb napisał: Stały pobyt to ja mam w takiej części kraju A Pan to skąd? Ta joj, ta nie słychać, ta z Wracławia. Edytowane Wtorek o 08:28 przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi