Avi Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 A wygodnie się przynajmniej na tym siedziało ? A tak na poważnie - świetna robota (z 'jugozantem') i ogólnie z krajobrazem na dioramie No i to tempo, ehh..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nie znam się na medycynie, ale z raną postrzałową w brzuch (kolo z prawej) to by się chyba tak nie prężył... raczej można by go na kolesiu "obwiesić", lub korzystając z kreto-kąpieli cudownie uzdrowić ... no w końcu święta idą, daj mu szansę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Pełen szacun za Twoje podboje z plastikami i własnym wkładem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 A wygodnie się przynajmniej na tym siedziało ? Mr. Green No właśnie nie..al`e al`e(i tu mocny akcent francuski) - jako jeden z niewielu moge śmiało stwierdzić że miałem nazistów w d....no w niedalekiej okolicy ale z raną postrzałową w brzuch jaka rana postrzałowa ? Corsair, podczas męczenia tych mundurków, moja wyobraźnia aż tak daleko nie wybiegała ;) To po wybuchu, odłamkach ;) dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Doszły blaszki, było tak: I powoli zaczynam dłubać w pojeździe: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Dalsze zabawy, połączone z karmieniem dywanowego potwora...... 1h cięcia, 20min szlifowania, 1,5h wyrywania części z paszczy głodomora...eh Tak na szybko KILKA takich części także było...: We wszystkich możliwych miejscach podniszczyłem płyty, na tyle na ile mogłem sponiewierałem żaluzje. Zostało dorobić lampę i narzędzia saperskie, po czym mogę dać podkład. O zestawie moge już conieco napisać - niestety nie jest tak słodko, jak wygląda w ramkach. Trzeba sporo szlifować by spasować,a w niektórych częściach(np nadkola) dali zbyt mało plastiku, co powoduje szpary - poddało się w miarę po użyciu ^&%^%^(%&(%(, kleju CA i nieco siły. A, bo zapomniałem wczesniej dodać, a stało sie to czas jakis temu - dorobiłem lufy z igieł i antene wymieniłem z zestawowego plastiku na drut. Stan na teraz: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Szybko idą Ci prace, widać masz chęci, a najważniejsze, że i zapał masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 szybko ? Teraz to bumeluję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 spoko,fajny maszkaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Blinda zbudowana, finalnie, po malowaniu a przed brudzeniem wkleje tylko koła z oponami, reflektory boczne i podtrzymajki , górny będzie jako zbity(wystają z niego wiązki przewodów) Nieco zblakły, po myciu benzyną(oczywiście niewszędzie doczyściłem :[) Zasadniczo podkład mogę już kłaść: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Świetne! Rafał Ty tak masowo tworzysz te modele a ja już się męczę z moim Hetzerem ponad miesiąc i idzie bardzo powoli, jak to robisz, (trzymasz pewnie Chińczyków w piwnicy żeby ci robili modele pod twoją nieobecność )? Gdzie Ty składujesz te gotowe? w hangarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Jedna rzecz mnie tylko nurtuje.... jak to jest, że skoro Germańce widzą uszkodzony tor to nie zapinają curyka i chodu na sznapsa, ewentualnie częstując tubylców krótkimi seriami z tych igieł lekarskich, tylko dają się pojmać "Misiaczkowi" ? Trzeba do tego niezłą historię wykmilić ....bo już do trzech dni spać nie mogę przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dzieki. Ataki z zaskoczenia, maja to do siebie, że zaskakują - puenta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Blunda ma już bazowe cieniowanie - i to jest moje wyjście do dalszego psucia. Zacznę chyba stosować logo na modelach: Popsute by Rafcio ® Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Rafał nie będzie kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Zawsze z tym modelu nie mogę się połapać gdzie jest przód a gdzie tył wozu, taki to dla mnie dziwny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Ten pręt odstawający to jest antena tak xD Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Rafał nie będzie kamuflażu? Jesienna sceneria nie wspomoże ciapek, model mógłby zginąć w tym burym terenie(no poza anteną, która góruje nad całością), zdecydowałem sie na męczenie dunkelgelb. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Wielka szkoda. Myślałem, że go zrobisz w jakichś ciekawych włoskich ciapach z krzyżami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Złośliwiec, jutro nie umieramy, szmat modeli przede mna jak i przed Tobą, nieteraz to później ;) Wy sobie smacznie śpicie,a gdzieś w Wawie było słychać mieszanie i uderzanie pędzlem o plastik..to Rafcio polował na ŁOSIA ;) A jutro, właściwie to dziś w miedzyczasie zakupów itp czynności postaram się wziąć za podwozie i narzedzia tudzież koła zapasowe - scalic do kupy. W tych dioramkach najbardziej denerwuje mnie to, że trzeba mysleć o modelu pod kątem podłoża:] Mam całe kilka godzin snu, na rozmyślanie, bo za dnia nie ma na nie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Fajnie ogólnie wszystko wygląda. Podłoże no super. Dobrze się to wszystko komponuje w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Wy sobie smacznie śpicie,a gdzieś w Wawie było słychać mieszanie i uderzanie pędzlem o plastik..to Rafcio Nie wszyscy, ja ustawiałem betonową zapore przed Strykerem ;) Troche ten dzikus znika na tle tej ziemi ale chyba po wszystkim będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Nie wszyscy, ja ustawiałem betonową zapore przed Strykerem ;) A to przepraszam, cicho musiałeś działać bo nie słyszałem ;) W międzyczasie krojenia schabów, kapust i innych wigilijnych potraw udało mi się conieco dodłubać. Rykoszety po kamieniach z torowisk oraz broni ręcznej, uwydatnienie klapsa na przednim pancerzu,wyślizganie kół na styku z torami, większe zróżnicowanie dkgb - czyli z okazji Świąt, Rafcio bumeluje. Popsute by Rafcio ® : Teraz czas na walkę z sobą, czyli jak nie lecieć za wonią bigosu do kuchni - pozbywając się tej, która mnie czeka. Oleje i pigmenty - ciężko będzie, ciężko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 i tak Ci dobrze ja odbyłem już z 40 wigilię w pracy a i tak jutro czeka mnie kilka następnych. Już chcę tych swiąt - wreszcie dwa tygodnie urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Do południa wyłaczam komórkę, póżniej można spokojnie ją odpalić, wszyscy są tak zalatani że wysyłają już tylko esemesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi