abtb Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września 5 godzin temu, greatgonzo napisał: Tyle, mniej więcej, potrafię pomóc w temacie Iskry... . Dobre i tyle 4 godziny temu, mig napisał: Zasugerowałem się obrazkiem na pudełku. W przypadku mojego modelowania nie należy się sugerować żadnym obrazkiem A teraz info dnia - zawieszam warsztat na dni kilka w celu wyciszenia średniowiecznego awanturnictwa i darcia szat w temacie zdrad (tak po prawdzie chodzi o skończenie PF-a ale przecież muszę podać jakiś "mocny" argument ) Ale blachy we wnętrzu kadłuba i kabinie nalepiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:17 Autor Share Napisano Niedziela o 18:17 (edytowane) Ok, daję foty z warsztatu: I pytanie do znawców, bo ja się nie znam ( @greatgonzo też nie) - czy tak powinno być? tzn. góra wlotu jest dłuższa niż dół Edytowane Środa o 19:07 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 18:30 Share Napisano Niedziela o 18:30 (edytowane) 15 minut temu, abtb napisał: czy tak powinno być? Edytowane Niedziela o 18:33 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:39 Autor Share Napisano Niedziela o 18:39 Czyli będzie rzeźba i rzeźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Niedziela o 19:41 Share Napisano Niedziela o 19:41 (edytowane) W instrukcji tego nie podali, ale dla hindusa trzeba usunąć owiewki aparatów z wlotów powietrza. I bez belek podwieszeń. Edytowane Niedziela o 19:48 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Niedziela o 23:16 Share Napisano Niedziela o 23:16 4 godziny temu, abtb napisał: bo ja się nie znam ( @greatgonzo też nie) - czy tak powinno być? Prorok? Ale odpowiadam: Nie, nie powinno tak być. Mimo to się nie znam. Durny świat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 06:47 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:47 10 godzin temu, Wymysl napisał: dla hindusa trzeba usunąć owiewki aparatów z wlotów powietrza. To jeszcze dam radę 10 godzin temu, Wymysl napisał: I bez belek podwieszeń. Żartujesz chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 07:54 Autor Share Napisano Poniedziałek o 07:54 Trochę pogrzebałem i znalazłem takie dziwne fotki: Tak więc "cosie" trzeba zeszlifować, ale dziur pod węzły uzbrojenia nie będę kitował - zrobię wersję przed wysyłką do odbiorcy a więc z węzłami . I dołożę jeszcze vyzbroja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 08:52 Share Napisano Poniedziałek o 08:52 (edytowane) To nasz SP-YYI, tylko indyjskiej kurcie A tutaj na takiej festyniarskiej podstawce Edytowane Poniedziałek o 08:54 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 09:02 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:02 6 minut temu, Grzes napisał: To nasz SP-YYI, tylko indyjskiej kurcie A czy ci to w czymś przeszkadza? Ja nie wnikam czy to egzemplarz specjalny czy też nie odebrany przez Hindusów albo im nie sprzedany Zaczynam odnosić wrażenie, że coraz częściej jestem rozliczany z liczby nitów i ich kształtu - chcę poinformować, że z Zakonu Liczynitów się wypisałem, i to dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 09:06 Share Napisano Poniedziałek o 09:06 3 minuty temu, abtb napisał: chcę poinformować, że z Zakonu Liczynitów się wypisałem A ja się nigdy do niego nie zapisywałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Poniedziałek o 09:14 Share Napisano Poniedziałek o 09:14 10 minut temu, abtb napisał: A czy ci to w czymś przeszkadza? Ja nie wnikam czy to egzemplarz specjalny czy też nie odebrany przez Hindusów albo im nie sprzedany Zaczynam odnosić wrażenie, że coraz częściej jestem rozliczany z liczby nitów i ich kształtu - chcę poinformować, że z Zakonu Liczynitów się wypisałem, i to dawno temu Wiesz... To w porównaniu ze sklejaniem MiG-a z szachownicami to praktycznie brak "rozliczeń" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 09:18 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:18 3 minuty temu, Kon_Bar napisał: To w porównaniu ze sklejaniem MiG-a z szachownicami to praktycznie brak "rozliczeń" Dla tego MiG-i z szachownicami pozostawiam Tobie do zrobienia - ja preferuję mniej stresujące malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano Poniedziałek o 09:39 Share Napisano Poniedziałek o 09:39 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 09:58 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:58 (edytowane) Taka sytuacja targała mną od początku - czy Arma nie zapomniała o czymś w arkuszu kalek - a mianowicie o numerze na dolnych powierzchniach skrzydeł: Fakt ten może być gwoździem do trumny wybranego malowania. Chyba że W1770 takiego numeru nie posiadał, w co bardzo powątpiewam Chyba że maski - ale zanim majster wystruga to ................. Edytowane Poniedziałek o 10:00 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Poniedziałek o 10:14 Share Napisano Poniedziałek o 10:14 Jak majster uruchomi maskowy laser, to... Na razie majster biega po drabinie, robi półki, kładzie instalację elektryczną i ciągnie rury do wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 10:18 Autor Share Napisano Poniedziałek o 10:18 1 minutę temu, Soris napisał: Na razie majster biega po drabinie O właśnie. Plan zakładał zrobienie Iskry na konkurs we Włocławku czyli na 18 października. Chyba plan będzie trzeba zweryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 10:28 Share Napisano Poniedziałek o 10:28 Niestety, nie widać dołu. Ale resztę całkiem nieźle: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Poniedziałek o 10:30 Share Napisano Poniedziałek o 10:30 Czyżbym widział pylon? @abtb - sprawdź wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 10:45 Share Napisano Poniedziałek o 10:45 14 minut temu, barszczo napisał: Niestety, nie widać dołu. Sam się cytuję, ale po przyjrzeniu się, na żółtej końcówce skrzydła pod spodem prawdopodobnie widać górną część numeru. 14 minut temu, Kon_Bar napisał: Czyżbym widział pylon? Sokole oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 11:29 Share Napisano Poniedziałek o 11:29 (edytowane) 2 godziny temu, barszczo napisał: Niestety, nie widać dołu. Ale resztę całkiem nieźle: Odszczekuję co napisałem wcześniej o pylonach. Ponoć nawet były użyte bojowo: "Idąc w ślady swojego poprzednika, Vampire'a, Iskry zostały użyte operacyjnie podczas walk o Kargil. Samoloty wyposażone w działko i rakiety kal. 57 mm latały do Srinagaru, aby wykonywać misje przeciwko bezzałogowym statkom powietrznym, gdziekolwiek było to potrzebne. Iskra była jedynym uzbrojonym samolotem, który mógł operować z niską prędkością w ograniczonych obszarach wysuniętych. Kiran MkII z karabinami maszynowymi kal. 7,62 mm uznano za zbyt słabo uzbrojony do tej roli." https://www.bharat-rakshak.com/iaf/aircraft/past/iskras/ Edytowane Poniedziałek o 12:40 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 11:31 Share Napisano Poniedziałek o 11:31 1 godzinę temu, abtb napisał: Taka sytuacja targała mną od początku - czy Arma nie zapomniała o czymś w arkuszu kalek - a mianowicie o numerze na dolnych powierzchniach skrzydeł: A Mistercraft numery ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Poniedziałek o 13:01 Share Napisano Poniedziałek o 13:01 3 godziny temu, abtb napisał: - ale zanim majster wystruga to A Ty wysyłasz majstrowi rysunki w wektorach, czy zniewalasz go do rysowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 20:21 Share Napisano Poniedziałek o 20:21 Kilka fotek Iskry stojącej w MLP w Krakowie https://polot.net/en/pzl-ts-11-iskra-bis-d-no-w1741-in-indian-colors-2022-1198 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 20:44 Share Napisano Poniedziałek o 20:44 (edytowane) - Edytowane Poniedziałek o 20:45 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi