jachud3 Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia Che-mia! Che-mia! Jak dobrze podlałeś jakimś Solem czy innym i siądą porządnie, to żadna ilość White Spirit ich nie ruszy tylko trzeba delikatnie patyczkiem potem głaskać, a nie brutalną siłą Cytuj
barszczo Napisano 19 Kwietnia Autor Napisano 19 Kwietnia Folie z kalek zdjąłem mechanicznie bez większych problemów. Drobne poprawki były robione dosłownie w dwóch miejscach, całość kalek zabezpieczona połyskiem. Zabrałem się też trochę za drobnicę, część jest już w finalnych kolorach. A teraz najwyższa pora na makijaż całości . Stan prac: 8 Cytuj
jachud3 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Swoją drogą nie myślałeś o malowaniu oznaczeń od masek? Znam takiego jednego z ploterem tnącym, zapasem arkusików kabuki i programem CADowskim... Cytuj
barszczo Napisano 19 Kwietnia Autor Napisano 19 Kwietnia 1 minutę temu, jachud3 napisał: Swoją drogą nie myślałeś o malowaniu oznaczeń od masek? Znam takiego jednego z ploterem tnącym, zapasem arkusików kabuki i programem CADowskim... Będę potrzebował do Defianta i późnego Spita V z 303 Dywizjonu, przy moim tempie pewnie za jakieś 30 lat... Cytuj
Helmut Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia 20 godzin temu, jachud3 napisał: Swoją drogą nie myślałeś o malowaniu oznaczeń od masek? Znam takiego jednego z ploterem tnącym, zapasem arkusików kabuki i programem CADowskim... O? A ile bierze? Cytuj
jachud3 Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia 2 godziny temu, Helmut napisał: O? A ile bierze? Normalnie pół grama, chyba że gorszy dzień jest 2 Cytuj
Moses Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja spod (Sky) osłony silnika odcina się bardzo od reszty modelu. Nie wiem czy to zamierzone, czy niedopatrzenie. 1 Cytuj
barszczo Napisano 4 Maja Autor Napisano 4 Maja Godzinę temu, Moses napisał: Nie wiem czy to zamierzone, czy niedopatrzenie. Jak najbardziej zamierzone, jest tam kilka takich miejsc . 1 Cytuj
TAW Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja Miód na oczy. Już sam nie wiem w których barwach mi się bardziej podoba. W każdym razie efekty na spodzie miód 1 Cytuj
barszczo Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca Wpasowany silnik od SBSa. Niby wszystko przygotowane pod konkretny model, ale bez zabawy się nie obeszło: 6 1 Cytuj
barszczo Napisano 14 Lipca Autor Napisano 14 Lipca Trochę okopceń i brudów przybyło. Jeszcze odrobinę wycieków na świeżo odmalowaną maskę i można kłaść mat: 9 Cytuj
Moses Napisano 15 Lipca Napisano 15 Lipca 9 godzin temu, barszczo napisał: można kłaść mat: a nie lepiej półmat? albo mat wymieszany z półmatem? 1 Cytuj
barszczo Napisano 15 Lipca Autor Napisano 15 Lipca 8 godzin temu, Moses napisał: a nie lepiej półmat? albo mat wymieszany z półmatem? Kładę bardzo mocno rozcieńczony XF56 Tamiyi cieniutkimi warstwami. Efekt nigdy do końca nie jest całkowicie matowy . 1 Cytuj
barszczo Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca No to stoimy na własnych nogach. Całość podwozia jest fajnie przemyślana i bardzo prosta w montażu, a efekt chyba nienajgorszy: 6 Cytuj
jachud3 Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Fajnie to wygląda, jak każdy Twój warsztat zresztą 1 Cytuj
Moses Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca 1 godzinę temu, barszczo napisał: a efekt chyba nienajgorszy Ujdzie 1 Cytuj
Maciej R Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Bardzo dobrze to wygląda. Czekam na galerię końcową. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi