Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak ty robisz ta fantazyjna sklejkę??

No bez przesady, rysuje po modelu kredkami i cienkopisami, co wyjdzie to wyjdzie

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Z czego robiłeś rury wydechu? Częśc zestawowa czy dorabiana we własnym zakresie?

To było w zestawie i nie trzeba bylo nawiercać

Pozdrawiam!

Napisano

Jednym z głównych powodów zarejestrowania się na tym forum, była chęć wyrażenia mojej opinii na temat Twojej pracy.

JEST PIĘKNIE !!!!!

Napisano

Witam!

Dziękuję Kolegom za dobre słowa. Obecnie męcze dolne płaty tzn. maluję i zmywam w cleanoluxie ( sam niewiem co chce już osiągnąć) , więc fotek na razie nie wrzucam.

Pozdrawiam!

Napisano

Twoja sklejka wymiata! do swoich prób dzisiaj zakupiłem akryle artystyczne, zobaczymy jak mi wyjdzie próba cieniowania.

Stosujesz zwykłe cienkopisy ? brąz oraz czerwony?

Napisano

mam pytanko z czego robisz linki na płatach?? Nie wiem czy dobrze to określiłem ale nigdy samolotów nie robiłem:P

Napisano
Stosujesz zwykłe cienkopisy ? brąz oraz czerwony?

Brąz pomarańcz ii czarny ( wodoodorne), czarny to bardziej do washa. Najlepsze są japońskie cienkopisy z oznaczeniami końcówek 0,05.

mam pytanko z czego robisz linki na płatach??

z żyłki wędkarskiej 0,067

Pozdrawiam!

Napisano

"Najlepsze są japońskie cienkopisy z oznaczeniami końcówek 0,05."

A możesz ciut więcej szczegółów ...

Napisano
Najlepsze są japońskie cienkopisy z oznaczeniami końcówek 0,05."

A możesz ciut więcej szczegółów ...

Jak możesz to poszukaj w necie: cienkopisy PILOT ( ja na razie ich nie mam ale planuję ich zakup)

Napisano

Czołem!

Dokonałem "aktu" dołączenia dolnych płatów do kadłuba.Uprościłem malowanie płatów i w zasadzie biorę się za górny płat. na razie tak to wszystko wygląda:

e47fdb0f7026c887.jpg

881430d9b8f45f1b.jpg

1bc992baf7fac8ad.jpg

Do "sznurowania" pomocna będzie taka oto blaszka Parta:

3a9cb86a7ca089e2.jpg

To na razie tyle...

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Napisano

Mam sentyment do tego samolotu nie wiem dlaczego bo przeca niegdy go wcześniej nie robiłem... Ale ten SZMATOPŁAT ma coś w sobie co mnie zauroczyło... A tu prezentuje się REWELACYJNIE

Napisano

Panowie bez słodzenia proszę

Malowanie , malowaniem a tu mi po pierwszych spasowaniach górnego płata , geometria nie leży (tak to jest jak się wczesniej nie sprawdzi)

Pozdrawiam!

Napisano

No no ale to fajnie wygląda Cieniowania, sklejka i te wielkie szachownice i to wszystko w 1/72 Super! A z płatem na pewno sobie poradzisz! ...skoro ja dałem radę przy PWS-ie

Pozdrawiam i nadal kibicuję!

Ipkinss

Napisano

Rozpłynąłem się...

Chciałbym osiągnąć taki poziom jak Twój...

Uff... trzeba odetchnąć

Napisano

Witam!

Dziękuję za ciepłe, dopingujące słowa.Żeby nie było,że sobie odpuściłem

5099040b65c7b861med.jpg

Uporałem się z górnym płatem, zrobiłem śmigło, jeszcze czeka mnie mały retusz płatów i kadłuba no i końcowy werniks

74f2a4f236cf9baemed.jpg

c0f750979a7a22d9med.jpg

034dd590eb6ea931med.jpg

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Model praktycznie gotowy, jeszcze myślę nad podstawką do niego, może wykorzystam taką ramkę na zdjęcia

21ee744f44dcec73.jpg

0c91c1a3add708c4.jpg

873e34597cd5a958.jpg

96ada3ffc0bea859.jpg

2079ad0a6d05babc.jpg

4e438a0621ccaa43.jpg

965d1513ac1cda8e.jpg

972fdc825cdb8955.jpg

636cb13e7b5386eb.jpg

26bb6b502e5afbe1.jpg

Pozdrawiam!