Macisso Napisano 18 Listopada 2025 Share Napisano 18 Listopada 2025 Pamiętam sprzed lat, że Edek nie grzeszył jakością instrukcji, ale blachy miał solidne. Przynajmniej w okrętówce. Misterna robota. Trzymam kciuki za tę klejonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Listopada 2025 Autor Share Napisano 18 Listopada 2025 41 minut temu, Macisso napisał: Pamiętam sprzed lat, że Edek nie grzeszył jakością instrukcji, ale blachy miał solidne. Przynajmniej w okrętówce. Misterna robota. Trzymam kciuki za tę klejonkę To nie klejonka tylko lutowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 18 Listopada 2025 Share Napisano 18 Listopada 2025 9 minut temu, patrykd napisał: To nie klejonka tylko lutowanie Tym bardziej szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia (edytowane) Dawno nic w teamcie nie było. Praca idzie ale bardzo powoli ze względu na złożoność tematu. Trzeba mocno wczytywać się w instrukcję i kombinować sporo przyrządów by w miarę jakoś to pasowało. Poskładałem wszystkie elementy pancerza klatkowego i zabrałem się za pancerz dodatkowy na razie tak na sucho lewa strona przymierzona. W sprawie prawej strony kontaktowałem się nawet z Eduardem bo jest problem z właściwym umiejscowieniem pancerza dodatkowego (nie wiadomo w którym miejscu osadzić jego przednia płytkę) O dziwo odpisali i przekierowali sprawę do dział konstrukcyjnego z moim zapytaniem. Teraz biorę się za drugą stronę. Edytowane 5 Stycznia przez patrykd 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Zacnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Tak sobie na sucho w końcu przymierzyłem pancerz klatkowy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia (edytowane) Like za lutowanie, przynajmniej nic nie odpadnie, nie ma strachu nawet jak szturchniesz czy coś tam , a i ładnie ogólnie i do przodu , co to za otworki na boku kadłuba i do czego to służyło ? przychodzi mi na myśl wentylacja kosza, może mięso trzymali w koszach na mrozie . Edytowane 18 Stycznia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Szacun za tą klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Da się to pomalować jako zlutowana całość czy segmentami trzeba by farba doszła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia 8 minut temu, Evildead napisał: Da się to pomalować jako zlutowana całość czy segmentami trzeba by farba doszła ? Jedynie klatkę będzie w późniejszym etapie dołożyć by nie zasłaniać i mieć dojście do pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 8 minut temu, patrykd napisał: Jedynie klatkę będzie w późniejszym etapie dołożyć by nie zasłaniać i mieć dojście do pancerza. Czesi odpisali w sprawie drugiej strony, problem rozwiązałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia 13 minut temu, Evildead napisał: Czesi odpisali w sprawie drugiej strony, problem rozwiązałeś ? Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 1 minutę temu, patrykd napisał: Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty No trzeba sobie radzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia No ładnie się wszystko prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Nie zapomnij o dodaniu struktury antypoślizgowej na poziomach elementach pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Nie zapomnij o dodaniu struktury antypoślizgowej na poziomach elementach pancerza. Tak będę to robił mam kupiony specyfik od vms. Ciekawe czy ty zrobisz na swoim no i najważniejsze dokończysz model Edytowane 21 Stycznia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 20:32 Autor Share Napisano Wtorek o 20:32 Druga strona pancerza klatkowego. Muszę jeden z pałąków poprawić bo przez niego delikatnie nie chce mi wejść we wszystkie wnęki klatka. Poza tym jest chyba ok. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Masz chłopie nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu (edytowane) No i najtrudniejsze już chyba za Tobą, ładnie poszło Edytowane 17 godzin temu przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, Lipstein napisał: Masz chłopie nerwy... Nie. Ja to po prostu lubię. Lutowanie sprawia mi frajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu 30 minut temu, patrykd napisał: Nie. Ja to po prostu lubię. Lutowanie sprawia mi frajdę. A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Teraz, Albatros napisał: A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem… Lutownica Bakon 950D. Do tego topnik abera i drut 0,25mm cynowy. Kluczem do sukcesu jest dbanie o to by grot był cały czas czysty. Ja do tego używam niezmiennie gąbki nasączonej wodą. Jak potrzebujesz większej ilości info to niedawno w dziale pancernym był wątek o lutowaniu gdzie trochę szerzej o lutowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu jedyne co umiem lutować to palce... brr... mam z tym niezbyt ciekawe wspomnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi