Skocz do zawartości

Stryker M1134 AVF Club - 1/35

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam sprzed lat, że Edek nie grzeszył jakością instrukcji, ale blachy miał solidne. Przynajmniej w okrętówce. 
Misterna robota. Trzymam kciuki za tę klejonkę 😉

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Dawno nic w teamcie nie było.  Praca idzie ale bardzo powoli ze względu na złożoność tematu. Trzeba mocno wczytywać się w instrukcję i kombinować sporo przyrządów by w miarę jakoś to pasowało. Poskładałem wszystkie elementy pancerza klatkowego i zabrałem się za pancerz dodatkowy na razie tak na sucho lewa strona przymierzona. W sprawie prawej strony kontaktowałem się nawet z Eduardem bo jest problem z właściwym umiejscowieniem pancerza dodatkowego (nie wiadomo w którym miejscu osadzić jego przednia płytkę) O dziwo odpisali i przekierowali sprawę do dział konstrukcyjnego z moim zapytaniem. Teraz biorę się za drugą stronę.

1921624473_Pancerzdodatkowyprawastrona.thumb.jpg.d8071e4d21067c05366f215f951060ea.jpg

2110471616_Pancerzdodatkowyprawastrona2.jpg.2f4c48f1963f1cf864e1e155a531c8d9.jpg

Edytowane przez patrykd
  • Like 7

• 2 weeks later...

Like za lutowanie, przynajmniej nic nie odpadnie, nie ma strachu nawet jak szturchniesz czy coś tam , a i ładnie ogólnie i do przodu :) , co to za otworki na boku kadłuba i do czego to służyło ? przychodzi mi na myśl wentylacja kosza, może mięso trzymali w koszach na mrozie 😅

Edytowane przez Evildead

8 minut temu, Evildead napisał:

Da się to pomalować jako zlutowana całość czy segmentami trzeba by farba doszła ?

Jedynie klatkę będzie w późniejszym etapie dołożyć by nie zasłaniać i mieć dojście do pancerza. 

13 minut temu, Evildead napisał:

Czesi odpisali w sprawie drugiej strony, problem rozwiązałeś ?

Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty

1 minutę temu, patrykd napisał:

Odpisali i nie poradzili, ale znam rozwiązanie jak dobrze wypozjonować detal. Muszę tylko wszytsko poskładać do kupy a potem ten detal dopasuję do reszty

No trzeba sobie radzić :) .

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał:

Nie zapomnij o dodaniu struktury antypoślizgowej na poziomach elementach pancerza. 

stryker_atgm_024_of_103.jpg

Tak będę to robił mam kupiony specyfik od vms. Ciekawe czy ty zrobisz na swoim no i najważniejsze dokończysz model

Edytowane przez patrykd

30 minut temu, patrykd napisał:

Nie. Ja to po prostu lubię. Lutowanie sprawia mi frajdę.

A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem…

Teraz, Albatros napisał:

A czym lutujesz? Mi to wciąż sprawia problem i nie mogę tego opanować, dużo przypadkowości w tym mam, mimo że już ileś tutoriali i filmów jak to robić obejrzałem…

Lutownica Bakon 950D. Do tego topnik abera i drut 0,25mm cynowy. Kluczem do sukcesu jest dbanie o to by grot był cały czas czysty. Ja do tego używam niezmiennie gąbki nasączonej wodą. Jak potrzebujesz większej ilości info to niedawno w dziale pancernym był wątek o lutowaniu gdzie trochę szerzej o lutowaniu.

jedyne co umiem lutować to palce...:hmmm:

brr... mam z tym niezbyt ciekawe wspomnienia...

• 4 weeks later...

Kolejny etap do przodu. Pancerz klatkowy prawie zrobiony. Został tylko przód.  Przykleiłem na stałe pancerz dodatkowy przy pomocy kleju epoksydowego od Tamyia by mocniej trzymał. Dorobiłem fakturę na górze przy użyciu specyfiku od VMS (stąd takie białe wykwity). No i dokleiłem pancerz przeciwwybuchowy na górze. Jeszcze sporo zabawy z dodatkowymi pierdółkami

image.thumb.jpeg.bdf853bdcda9a4ec683ee9304b6e89ce.jpeg

• Like 7