Vieh_san Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Cześć, cześć, cześć wita was Wieś ;D w galerii modeliku, który wykonałem tak (powiedzmy) dla przełamania lodów. Dawno niczego nie wrzuciłem, chciałem model prosty, niedrogi żebym się nie denerwował, że się do niego nie przykładam. No taki relaks, a że założyłem warsztat to i galerię wypada zrobić. Początkowo chciałem wykonać sanitarkę SP-BAS, ale nie tą wersję samolotu posiadałem. Dałoby się przerobić, ale kolidowałoby to z tym o czym pisałem powyżej. Chciałem trochę bezmyślnego klejenia i w taki frajdolraski sposób powstał ten model. Obiecuję, że do następnego przyłożę się bardziej, wybaczcie Jest jednak jedna rzecz, która mi się naprawdę podoba w tym modelu, a robiłem ją pierwszy raz- chodzi o imitację drewna na śmigle. Muszę przyznać, że jestem zadowolony z tego pierwszego podejścia. Może nie rzucałbym się od razu na szmatopłaty i malowania połowy samolotu w ten sposób, ale już się tematu tak nie obawiam. Model łatwy, dobrze spasowany. Jedynie oszklenie trochę problemów sprawiało i musiałem trochę nagimnastykować się z nim. Linie podziału są w nim wypukłe, oprócz okapotowania na silniku, które przeryłem. Więcej za bardzo nawet linii nie było. Nie mam za bardzo co tutaj więcej pisać, po prostu stary modelik, a jaki koń jest każdy widzi ;D. Jeszcze po złożeniu "scenografii" pomyślałem, że fajnie by było cyknąć fotkę z Wilgą, więc taki mały bonus. I opalcowane lusterko 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada Ze względu na możliwość dodania tylko 4 zdjęć dorzucam tutaj resztę. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Stary, czy niestary nieważne. Grunt że fajnie zrobiony, no i nasz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Ej przecież dopiero zaczynałeś warsztat przed weekendem Pacze na niego, i w żaden sposób nie razi to ze to stary heller. Śmigielko sikalafą, tylko jedna rzecz, drewniane smigła chyba miały na krawedzi natarcia metolwe okucia. I średnio podoba mi się niebieski, chyba powinien byc bardziej taki idący w zieleń i szarość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada 1 godzinę temu, Moses napisał: Ej przecież dopiero zaczynałeś warsztat przed weekendem Pacze na niego, i w żaden sposób nie razi to ze to stary heller. Śmigielko sikalafą, tylko jedna rzecz, drewniane smigła chyba miały na krawedzi natarcia metolwe okucia. I średnio podoba mi się niebieski, chyba powinien byc bardziej taki idący w zieleń i szarość? Próbowałem się przyglądać jak mogłem tym zdjęciom oryginału w warsztacie i właśnie nie mogłem za nic się dopatrzyć tych okuć. Z tym kolorem to zawsze mam problem, pod ręką był Mr. Color soviet interior/blue i dałem cienką warstwę na szary podkład żeby go przygasić. Zrobiłem tak, bo mieszanie go skończyłoby się jeszcze gorzej, a nie mam pojęcia jaki kolor byłby tu najlepszy (preferowane gunze/tamiya) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Ale Blitzkrieg fajny Bocian, totalnie nie moja tematyka ale się podobuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Kurde, ledwo wrócił, a już model zlepiony... Super! 3 godziny temu, Vieh_san napisał: wita was Wieś Wiesia pozdrawia Grześ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Fajny modelik. Podoba się. Fajnie, że z szachownicami. Nawet nie wiedziałem, że i u nas latały. 11 godzin temu, Vieh_san napisał: . I opalcowane lusterko Przynajmniej widać jaka to skala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 12 godzin temu, Vieh_san napisał: fajnie by było cyknąć fotkę z Wilgą, więc taki mały bonus. I opalcowane lusterko Kiedyś widziałem porównanie oryginałów L-60 Brigadyr i Jak-12A na zdjęciu z Gocławia. Proporcje bardzo podobne jak na Twoim zdjęciu. Storch wąski, ale dość sporawy tak jak L-60. Wilga smukła, a Jak taki skrzynkowy ale gabarytowo podobne. Daktyloskopia dobrze że na lustrze niż na oszkleniu lub kadłubie Modelik świetny Śmigiełko eleganckie i fajny efekt wypłowiałego zielonego. No i fajnie że wróciłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada 59 minut temu, Artek82 napisał: Kiedyś widziałem porównanie oryginałów L-60 Brigadyr i Jak-12A na zdjęciu z Gocławia. Proporcje bardzo podobne jak na Twoim zdjęciu. Storch wąski, ale dość sporawy tak jak L-60. Wilga smukła, a Jak taki skrzynkowy ale gabarytowo podobne. Daktyloskopia dobrze że na lustrze niż na oszkleniu lub kadłubie Modelik świetny Śmigiełko eleganckie i fajny efekt wypłowiałego zielonego. No i fajnie że wróciłeś Chyba pójdę za ciosem i zrobię tego Jaka 12. Chociaż nie zaglądałem jeszcze dobrze do pudełka, a jest to Amodel ;D Plusem jest zestaw trawionek, który do niego posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 4 minuty temu, Vieh_san napisał: Chyba pójdę za ciosem i zrobię tego Jaka 12 Jestem za, a nawet przeciw 8 minut temu, Vieh_san napisał: Chociaż nie zaglądałem jeszcze dobrze do pudełka, a jest to Amodel Na pewno mniej irytujący niż ichnia Wilga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi