jachud3 Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Możesz wkleić jakąś fotkę oryginału? Może coś się podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego (edytowane) RLM76? Edytowane 20 Lutego przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego (edytowane) Mi to wygląda na "czysty" RLM76. Nawet jeśli ciapki są, to zacząłbym od 76 i ewentualnie mocno rozcieńczone plamki fukał później. @barszczo toż od początku taki miał być Romanian Fighter Colours do makaronów by się nie przydało P.S. super smaczek w postaci kopcia na ogonie Edytowane 20 Lutego przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Teraz, jachud3 napisał: Nawet jeśli ciapki są, to zacząłbym od 76 i ewentualnie mocno rozcieńczone plamki fukał później. Ciapków ni hu hu nie widać... 1 minutę temu, jachud3 napisał: @barszczo toż od początku taki miał być Wiem, coś mnie poniosło ze szczęścia że łikend... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego Właśnie na zdjęciach wygląda na dość starannie pomalowany 76 a w publikacji Stratusa kolorowe sylwetki mają mocny "moting" plamkami 75. Jest jeszcze jedno zdjęcie zrobione bardziej z boku przedniej części kadłuba i coś tam widać.Jednak czy to brud czy plamki 75 nie wiem. Kopeć na ogonie już robiłem w C6 i gdy pokazałem pierwszą galerię @barszczo zwrócił na to uwagę. Na jednej sylwetce była jeszcze pokazana zamalowana swastyka na stateczniku pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 29 minut temu, Xmen napisał: Właśnie na zdjęciach wygląda na dość starannie pomalowany 76 a w publikacji Stratusa kolorowe sylwetki mają mocny "moting" plamkami 75. Wal samo 76, masz na to mocny podkład w postaci zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Pierwszy kolor nałożony . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 15 godzin temu, Xmen napisał: Pierwszy kolor nałożony . No i jest całkiem ok, choć brakuje mi chyba jednej linii podziału na kadłubie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego 3 godziny temu, barszczo napisał: No i jest całkiem ok, choć brakuje mi chyba jednej linii podziału na kadłubie . Jeżeli chodzi o linię wzdłuż kadłuba to jest tylko słabo ją widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 29 minut temu, Xmen napisał: Jeżeli chodzi o linię wzdłuż kadłuba to jest tylko słabo ją widać. Dlatego padło słówko "chyba" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego Pytanie do znawców tematu. Napisy eksploatacji dać kompletne czy tylko wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Wtorek o 18:02 Autor Share Napisano Wtorek o 18:02 (edytowane) Kalkomanie położone. Niestety zestaw Xtradecal ma błędy, sporo też dołożyłem od siebie i wyszło tak po japońsku czyli jako tako. Niestety nikt inny nie robi kalkomanii do tych oznaczeń. Edytowane Wtorek o 18:03 przez Xmen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Wtorek o 18:16 Share Napisano Wtorek o 18:16 Trochę post factum, ale może przyda się na przyszłość - jakiś czas temu sprawiłem sobie ploter tnący i całkiem fajnie daje radę ciąć maski w papierze kabuki. Tworzenia masek od zera na razie nie próbuję, bo i merytorycznie nie czuję się odpowiednio przygotowany, ale zrobić maski ze skanu kalkomanii czy wprowadzić w nich jakieś małe modyfikacje mam w miarę opanowane. Następnym razem puść PW - może będę mógł pomóc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Wtorek o 18:44 Autor Share Napisano Wtorek o 18:44 27 minut temu, jachud3 napisał: Trochę post factum, ale może przyda się na przyszłość - jakiś czas temu sprawiłem sobie ploter tnący i całkiem fajnie daje radę ciąć maski w papierze kabuki. Tworzenia masek od zera na razie nie próbuję, bo i merytorycznie nie czuję się odpowiednio przygotowany, ale zrobić maski ze skanu kalkomanii czy wprowadzić w nich jakieś małe modyfikacje mam w miarę opanowane. Następnym razem puść PW - może będę mógł pomóc Dzięki za propozycję ale na obecnym poziomie moich umiejętności malowanie oznaczeń od masek odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 19:46 Share Napisano Wtorek o 19:46 Przeciekawie wygląda z tymi żółtymi krzyżami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 04:53 Share Napisano Środa o 04:53 10 godzin temu, jachud3 napisał: Trochę post factum, ale może przyda się na przyszłość - jakiś czas temu sprawiłem sobie ploter tnący i całkiem fajnie daje radę ciąć maski w papierze kabuki. Tworzenia masek od zera na razie nie próbuję, bo i merytorycznie nie czuję się odpowiednio przygotowany, ale zrobić maski ze skanu kalkomanii czy wprowadzić w nich jakieś małe modyfikacje mam w miarę opanowane. Następnym razem puść PW - może będę mógł pomóc A jaki kupiłeś ten ploter? 10 godzin temu, Xmen napisał: Dzięki za propozycję ale na obecnym poziomie moich umiejętności malowanie oznaczeń od masek odpada. Przecież to nie jest trudniejsze od wynalowania kamuflażu od maski czy patafixu. To nie jest żadne rocket science, a faktycznie podnosi jakość modelu. A co do modelu, jakiś taki po 410 nudny, ale czekam może jeszcze się rozkreci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 04:57 Share Napisano Środa o 04:57 (edytowane) 4 minuty temu, Moses napisał: A jaki kupiłeś ten ploter? Silhouette Portrait 3. Z drugiej ręki na znanym portalu za nieco ponad 3 stówki dorwałem razem z nowym nożem i matą do cięcia. Śmiga elegancko, bez najmniejszego problemu wycina paromilimietrowe oznaczenia (cyfra ma niecałe 6mm wysokości): Edytowane Środa o 04:58 przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 06:29 Share Napisano Środa o 06:29 A możesz zobaczyć jaka najcieńsza linie, i literę jest w stanie wyciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Środa o 07:00 Share Napisano Środa o 07:00 W wolnej chwili potestuję Na ten moment najmniejsze, co ciąłem to ~0,5mm paski do malowania walkway'ów na skrzydłach, dało radę bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 07:45 Share Napisano Środa o 07:45 Dobrze, też mi przeszło to przez głowę, aby się usamodzielnić w kwestii masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 08:27 Share Napisano Środa o 08:27 29 minut temu, Moses napisał: Dobrze, też mi przeszło to przez głowę, aby się usamodzielnić w kwestii masek. Polecam ploter laserowy. Diodowy i małej mocy (do 5 W). Jest precyzyjniejszy od nożowego i nie wymaga wymiany ostrzy. A oprócz masek można użyć do cięcia i grawerunków na drewnie, tworzywie a nawet metalu. Co może być przydatne przy budowie dioram. Ja kupiłem mały model AlgoLaser Pixi. Bardzo dobrze mi się sprawdza. Ale nie będę tu śmiecił. Jeśli są chętni, to mogę założyć wątek i opisać co i jak. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 08:54 Share Napisano Środa o 08:54 Niestety z tego co widzę, to ma jeden zasadniczy minus, to jest wielki kombajn PS. @Administratormoże wydzielić nasza ploterową dyskusje jako oddzielny temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 09:16 Share Napisano Środa o 09:16 (edytowane) 25 minut temu, Moses napisał: Niestety z tego co widzę, to ma jeden zasadniczy minus, to jest wielki kombajn A gdzie tam, ten mój to maleństwo. Kostka 20x20x25 cm. A są i mniejsze. @Administrator@Greif Przyłączam się do prośby o wydzielenie wątku o cięciu masek na laserach itp. Edytowane Środa o 09:20 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi