Bercik Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Cześć, Trzecia maszyna Stanisława Skalskiego w kolekcji. Doskonały model Arma Hobby wraz z drukowanym w 3D prototypowym kokpitem, który, mam nadzieję, kiedyś ukaże się w sprzedaży Muszę pochwalić kalkomanie Army. Obawiałem się tego malowania, bo litery są charakterystycznie koślawe i specyficznie upchane między kokardą, a pasem na ogonie - nie byłem pewien, czy uda się to dopasować tak, jak na zdjęciu oryginału. Ale udało się, projekt kalkomanii jest idealnie zwymiarowany. Niezmiennie zapraszam też na mój YouTube 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Grudnia 2025 Share Napisano 29 Grudnia 2025 Piękny Hurricane. Jedyna rzecz do której się przyczepię to kołpak śmigła. Powinien być długi, jak w maszynach Mk.II . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 2 godziny temu, Bercik napisał: ... wraz z drukowanym w 3D prototypowym kokpitem, który, mam nadzieję, kiedyś ukaże się w sprzedaży Coś więcej ? A model - bardzo przyjemny w odbiorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Piękny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 30 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2025 Hej 10 godzin temu, barszczo napisał: Piękny Hurricane. Jedyna rzecz do której się przyczepię to kołpak śmigła. Powinien być długi, jak w maszynach Mk.II . Dzięki, może przy okazji podmienię. Nie zauważyłem na zdjęciu, żeby ta użyta część odbiegała. 8 godzin temu, martinello napisał: Coś więcej ? A model - bardzo przyjemny w odbiorze. Nie mam zdjęcia akurat do tego modelu, ale mam do jego braciszka. Oba powstawały w tym samym czasie i kokpity są identyczne. Więc tak to mniej więcej wygląda (na dłoni jest wydruk w jednym kawałku, tablica to druk 3D i kalka z modelu): 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Piękny - i najważniejsze że toruński Co do wydruku, to wymiarowo jest 1:1 to co w ramkach, czy po drobnej korekcie? Bo pamiętam, że miałem ten model i się odbiłem, między innymi przez problemy z domknięciem połówek z wnętrzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 30 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2025 Jeśli chodzi o szerokość, pasował idealnie. Trochę podpiłowałem sufit wnęk podwozia i lekko podciąłem tylną ścianę za fotelem (tę plastikową) żeby łatwiej go zamontować ale to nie jest komercyjny produkt więc absolutnie nie ma powodu do narzekania wygląda to kosmicznie, jak jest pomalowane i wklejone, szczególnie gołym okiem Co dokładnie modyfikowałem będzie widać na filmiku, jeśli masz czas i ochotę, zerknij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Bardzo schludny, podoba się . Kołpaczek do wymiany na późniejszego Rotola (bodajże część #40), jak słusznie zauważył kolega @barszczo . Pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Bardzo ładny huragan. Już wiem na kim będę się wzorował robiąc mojego radzieckiego IIb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Bardzo przyjemny huraganek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Bardzo przyjemny w odbiorze Hurri. Kokpit rządzi. Urzekły mnie kolory, tak sobie wyobrażam je w rzeczywistości. Możesz zdradzić nam jakich kolorów/producenta użyłeś do pomalowania? Filmu jeszcze nie widziałem albo źle patrzyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Pięknie dziękuję! Niestety tego modelu nie filmowałem, w okolicach lutego będzie film"full build" z drugim Hurrim, morskim. Spód to Mr. Paint. Kolory na górze były kładzione na czarnym podkładzie. Dark Earth to Mr Hobby. Dark Green to złożony temat, bo odcień Mr Paint na czarnej bazie zupełnie mi nie wyszedł i na koniec model dostał jeszcze filtr z aerografu bardzo rozcieńczonym Mr Hobby. Więc o ile mi też się podoba, to raczej już nie uda mi się powtórzyć tego odcienia Fabry mieszałem również z białym i miejscami robiłem trochę subtelnych przebarwień i plamek, które potem podmalowywałem odcieniami podstawowymi i punktowo wzmacniałem Smoke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia 6 minut temu, Bercik napisał: Pięknie dziękuję! Niestety tego modelu nie filmowałem, w okolicach lutego będzie film"full build" z drugim Hurrim, morskim. Spód to Mr. Paint. Kolory na górze były kładzione na czarnym podkładzie. Dark Earth to Mr Hobby. Dark Green to złożony temat, bo odcień Mr Paint na czarnej bazie zupełnie mi nie wyszedł i na koniec model dostał jeszcze filtr z aerografu bardzo rozcieńczonym Mr Hobby. Więc o ile mi też się podoba, to raczej już nie uda mi się powtórzyć tego odcienia Fabry mieszałem również z białym i miejscami robiłem trochę subtelnych przebarwień i plamek, które potem podmalowywałem odcieniami podstawowymi i punktowo wzmacniałem Smoke. Wszystko jasne, czyli jednak rzeźba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 11 minut temu, Woit napisał: Wszystko jasne, czyli jednak rzeźba Może niekoniecznie, ten Mr Paint w buteleczce ma fajny odcień i na drugim Hurrim, obok koloru szarego a nie earth, wygląda tak jak powinien. Tutaj coś nie zagrało, może przez ten czarny podkład (który jednak mocno wpływa na odcienie farb). Nie jest to ostatni mój Hurri więc będę dawał znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia 25 minut temu, Bercik napisał: Dark Earth to Mr Hobby Poprawiony odcień z serii C, a nie H, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Tak, maluję tylko serią C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Gratulacje za zdjęcie tygodnia ! Pytanie techniczne - waloryzowałeś reflektory ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia 4 godziny temu, martinello napisał: Gratulacje za zdjęcie tygodnia ! Pytanie techniczne - waloryzowałeś reflektory ? Dzięki! Nie, reflektory są prosto z zestawu, fragment skrzydła za nimi pomalowałem (nieprawidłowo ) na czarno aby wydobyć z nich głębię. Natomiast nie do końca dobrze mi pasowały więc wkleiłem je, zalałem super glue, wyszlifowalem na gładko ze skrzydłem i wypolerowałem więc zrobiły się fajnie błyszczące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Bardzo fajny, ładnnie się prezentuje , czysto sklejony, ładnie pomalowany , duży plus . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi