D.Beck Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Ja bym kleił Tak zrobię. Tylko jeszcze nie wiem jaki wzorek. Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 A czy toto bedzie samo jezdzic? Nic tylko podejsc, zalac paliwa, kopnac i odjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 No to ja trochę powybrzydzam, czy te szprychy są prawidłowo zaplecione, bo jak zaplatam koła to z reguły jedna warstwa szprych jest na górze a druga na dole powierzchni piasty bo inaczej by się powyginały jeśli by były zaplecione na jednej płaszczyżnie. Inaczej mówiąc z dziurek raz wychodzi szprycha a raz wystaje łepek szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 No to ja trochę powybrzydzam, czy te szprychy są prawidłowo zaplecione, bo jak zaplatam koła to z reguły jedna warstwa szprych jest na górze a druga na dole powierzchni piasty bo inaczej by się powyginały jeśli by były zaplecione na jednej płaszczyżnie.Inaczej mówiąc z dziurek raz wychodzi szprycha a raz wystaje łepek szprychy. Masz rację Andrzeju, ale wiesz, w tej skali jest to raczej trudne do wykonania. Samo przeplatanie jest upierdliwe, a do tego robić to na przemian - tragedia! Ale to nie z lenistwa. Można w ten sposób zrobić jedną stronę koła, ale z drugą byłby już znaczny problem. Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Ani chwili nie posądzałem Cię o lenistwo, o czym zresztą świadczy twoja praca, którą wykonujesz z sercem. Też czasami idę na pewne uproszczenia w modelach, tym bardziej jeśli robi się coś od podstaw, a wiadomo ile to zajmuje czasu, a ile jeszcze fajnych tematów do wykonania. W jaki sposób centrowałeś koła? Masz już ładną kolekcję motocykli i jeśli masz w planach następne, to czy nie myślałeś aby wykonać wzór opony i ją na przykład odlewać, bo te same rozmiary fartuchówek są we wszystkich Twoich motocyklach - 26". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Ani chwili nie posądzałem Cię o lenistwo, o czym zresztą świadczy twoja praca, którą wykonujesz z sercem.Też czasami idę na pewne uproszczenia w modelach, tym bardziej jeśli robi się coś od podstaw, a wiadomo ile to zajmuje czasu, a ile jeszcze fajnych tematów do wykonania. W jaki sposób centrowałeś koła? Masz już ładną kolekcję motocykli i jeśli masz w planach następne, to czy nie myślałeś aby wykonać wzór opony i ją na przykład odlewać, bo te same rozmiary fartuchówek są we wszystkich Twoich motocyklach - 26". Widzisz Andrzeju są różne wzory opon. Co model to inny. A co do centrowania: od szerokości piasty odejmujemy szerokość felgi, dzielimy na połowę i wychodzi nam ile piasta wystaje po obu stronach poza obrys felgi. I cała tajemnica choć może brzmi skomplikowanie. Pozdrawiam Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Jestem ciekaw, jak chcesz zrobić bieżnik na kołach;) Jaki jest Twój tajemny sposób:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Nie żebym był wścibski, ale jakiego szczelinomierza mistrz używa do ustawiania luzów zaworowych swoich motocykli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Oponki dla zainteresowanych. Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Oj, ale jeszcze wiele pracy Cię z nimi czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Oj, ale jeszcze wiele pracy Cię z nimi czeka Nie da się ukryć Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Stefan Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 D.Beck Pieknie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Jesteś wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Nie da się ukryćDariusz Beck Tzn, nie powiem - wygląda zaj..efajnie!! Ale do perfekcji potrzeba jeszcze z godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Lukas, godzinka to stanowczo za mało Pozdro - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 A ile dziennie poświęcasz na model? Bo kosztował masę roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 A ile dziennie poświęcasz na model? Bo kosztował masę roboty... Około 4 godzin, ale nie codziennie. Bywa, że nie dotykam się do Indiana przez parę dni. Czasami wykonam 1-ną część i mam dosyć. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Czołem mości modelarze Dziś tylko 4 fotki, a ich tytuł to łańcuch (jeden z dwuch) Pozdrowienia dla wszystkich - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Brak słów, takie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Witam! Dawno się nie odzywałem, ale jak zobaczynie na fotkach trochę przy Indianie przybyło. Pozdrawiam Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Jak zwykle pokazujesz relację godną uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Dobra robota, teraz kosmetyka i finisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Dziurek w łańcuchu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 No i brakuje kluczyka do skrzyneczki Natomiast ciekaw jestem jak Darku zrobisz sztywne cięgła , no i lampę karbidową to jest to co nadaje pojazdom z tamtego okresu smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Pięknie się to prezentuje Na niektórych elementach widać jakieś rysy ale to pewnie makro wyciąga te niedoskonałości których w realu nie widać. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi