zloty Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Goły makaron. 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Ależ to niesamowicie wygląda, jak rendery grafiki komputerowej, albo rysunek. Bardzo fajny model, nieznany mi temat (wiem, pewnie powinienem znać), świetne przedstawienie. Na pewno sobie jeszcze do niego powrócę na spokojnie na dużym ekranie, ale już mi się bardzo podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Jakby stworzony do sreberka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 20:48 Share Napisano Sobota o 20:48 22 minuty temu, socjo1 napisał: Ależ to niesamowicie wygląda, jak rendery grafiki komputerowej Też tak pomyślałem w pierwszej chwili. Przeciekawa konstrukcja, osłona kabiny a la Typhoon. Świetny jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano Sobota o 20:57 Share Napisano Sobota o 20:57 (edytowane) Caproni Vizzola F.6M (F.5 bis) prototyp, Vizzola Ticino, wrzesień 1941 r. Pierwszy prototyp Caproni Vizzola F.6 wykorzystywał kadłub samolotu F.5 i nowe, metalowe płaty. Był napędzany silnikiem Fiat RA.1050 R.C.58 Tifone (licencyjny Daimler-Benz DB-605A produkcji niemieckiej). Samolot F.6M miał być uzbrojony w cztery karabiny maszynowymi Breda-SAFAT kalibru 12,7 mm, ale prototyp latał z dwoma karabinami zamontowanymi w kadłubie i miejscem na dwa kolejne km w skrzydłach, chociaż karabiny skrzydłowe nigdy nie zostały zamontowane. Samolot oblatano 12 września 1941 r. pierwotnie z chłodnicą pod silnikiem, jednak testy w locie wykazały, że takie rozwiązanie powodowało znaczny opór aerodynamiczny. Potem prototyp przebudowano, umieszczając płaską chłodnicę pod kadłubem w rejonie kabiny pilota. W trakcie prób samolot osiągnął prędkość max. 570 km/h. 9 maja 1942 roku samolot przeleciał do Centro Sperimentale w Guidonia w celu przeprowadzenia prób wojskowych, w trakcie których wykazywał dobre właściwości lotne, jednak jego osiągi były niezadowalające. W 1942 roku prototyp został rozbity podczas kolizji na lotnisku w Bresso, po tym wypadku zaniechano dalszych prac nad tą wersją na rzecz Caproni Vizzola F.7. Edytowane Sobota o 20:58 przez obłok 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 08:09 Share Napisano Niedziela o 08:09 ciekawy samolot, ale zupelnie mit nie znamy..... model super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano Niedziela o 08:34 Share Napisano Niedziela o 08:34 Dziwny ten Hurricane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 12:51 Share Napisano Niedziela o 12:51 4 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Dziwny ten Hurricane Spitfire 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano Niedziela o 13:25 Autor Share Napisano Niedziela o 13:25 32 minuty temu, BRAVO112 napisał: Spitfire Może od razu Multipla? Proszę sobie nie robić jaj z makaroniarzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 13:54 Share Napisano Niedziela o 13:54 Bardzo ładny na niektórych zdjęcia wygląda jak grafika komputerowa. F.6M mało jest znany bo to był tylko prototyp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 18:16 Share Napisano Niedziela o 18:16 i prosze nie robic sobie zartów z Multipli samochod nie byl ladny " z nosa" Ale rewelacyjny i super wygodny w środku a tutaj wlasnie skrzydla tak troche do Spitfire pasuja.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Wtorek o 08:18 Share Napisano Wtorek o 08:18 W dniu 9.05.2026 o 22:48, barszczo napisał: Też tak pomyślałem w pierwszej chwili. Przeciekawa konstrukcja, osłona kabiny a la Typhoon. Świetny jest . Miałem dokładnie tak samo, bardzo fajny modelik bardzo nieznanego samolotu...Świetna praca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 08:51 Share Napisano Wtorek o 08:51 W dniu 10.05.2026 o 20:16, BRAVO112 napisał: rewelacyjny i super wygodny w środku.... dokładnie w dodatku ze świetną widocznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi