Super Moderator jawkers Napisano 26 Lipca Super Moderator Napisano 26 Lipca Głos oddany. Chętnie wydrukuję sobie tego maluszka. 1 Cytuj
Grzes Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca W dniu 26.07.2026 o 12:08, HKK napisał: Jeśli ktoś zechce zagłosować na mój design będzie mi miło Dołożyłem się i ja. Tak trochę w ramach podziękowania za projekty samolotowe. 1 Cytuj
makinen Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca (edytowane) Fajnie, że to zmierza ku szczęśliwemu finałowi (pomijając temat licencji). Nadal mocno Tobie kibicuję i czekam na gotowca . Głos oddany, ale w wyniku go nie widzę. Edytowane 29 Lipca przez makinen 1 Cytuj
jerzype Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam Cytuj
HKK Napisano 4 Sierpnia Autor Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, jerzype napisał: A czy jest szansa na poloneza 1980? Oj, nie wiem. Raczej niespecjalnie, choć oczywiście zawsze coś mnie może opętać Ten projekt małego przecież autka wyssał ze mnie soki. Naprawdę, łatwiej się projektuje latadła niż pojazdy cywilne z ich milionem detali w silniku, zawieszeniu, wnętrzu. O pułapkach geometrii i przetłoczeń nie wspomnę. A chyba nie byłbym w stanie zaprojektować zabawkowego, zamkniętego nadwozia z atrapami zawieszenia i elementami silnika zrośniętymi z podłogą. Nawet nie wiem czy istnieją jakieś wiarygodne, szczegółowe plany Poloneza, najlepiej oparte o rysunki fabryczne. Przede wszystkim rzuty. Do Malucha niczego takiego nie byłem w stanie znaleźć, a istniejące namiastki okazywały się pełne błędów. Jak już pisałem - zdjęć i filmów jest do wyboru. Ale gdy przychodzi do zwymiarowanych kształtów poszczególnych elementów, to pustynia. Edytowane 4 Sierpnia przez HKK Cytuj
halset Napisano 4 Sierpnia Napisano 4 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, jerzype napisał: A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam Mam ruszonego m.in. Poloneza i Warszawę M20, ale pewnie projekty trochę potrwają Edytowane 4 Sierpnia przez halset 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi