Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 26.07.2026 o 12:08, HKK napisał:

Jeśli ktoś zechce zagłosować na mój design będzie mi miło

Dołożyłem się i ja. Tak trochę w ramach podziękowania za projekty samolotowe.

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Fajnie, że to zmierza ku szczęśliwemu finałowi (pomijając temat licencji). Nadal mocno Tobie kibicuję i czekam na gotowca . Głos oddany, ale w wyniku go nie widzę. 

Edytowane przez makinen
  • Thanks 1
Napisano

A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, jerzype napisał:

A czy jest szansa na poloneza 1980?

Oj, nie wiem. Raczej niespecjalnie, choć oczywiście zawsze coś mnie może opętać 😉

Ten projekt małego przecież autka wyssał ze mnie soki. Naprawdę, łatwiej się projektuje latadła niż pojazdy cywilne z ich milionem detali w silniku, zawieszeniu, wnętrzu. O pułapkach geometrii i przetłoczeń nie wspomnę. A chyba nie byłbym w stanie zaprojektować zabawkowego, zamkniętego nadwozia z atrapami zawieszenia i elementami silnika zrośniętymi z podłogą. Nawet nie wiem czy istnieją jakieś wiarygodne, szczegółowe plany Poloneza, najlepiej oparte o rysunki fabryczne. Przede wszystkim rzuty. Do Malucha niczego takiego nie byłem w stanie znaleźć, a istniejące namiastki okazywały się pełne błędów. Jak już pisałem - zdjęć i filmów jest do wyboru. Ale gdy przychodzi do zwymiarowanych kształtów poszczególnych elementów, to pustynia.

Edytowane przez HKK
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, jerzype napisał:

A czy jest szansa na poloneza 1980? Pytam bo na rynku dramat, a to co proponuje jeden producent nietanich druków 3d (nie będe pokazywał palcem) to jest słabizna. Pozdrawiam

Mam ruszonego m.in. Poloneza i Warszawę M20, ale pewnie projekty trochę potrwają 😉

Edytowane przez halset
  • Like 1