HeliJack Napisano 25 Maja Napisano 25 Maja A tutaj jeden z pierwszych śmigłowców w skali 1/72 jaki zbudowałem - Mi-2 od HB z głowicą wirnika nośnego od ResKIT. Blachy od Dream Model, tablica przyrządów od Yahu Models. 16 1 Cytuj
HeliJack Napisano 25 Maja Autor Napisano 25 Maja 1 minutę temu, Seb napisał: Pamiętaj, że makro nie jest przyjacielem modelarza Hehe wiem wiem, ale karabin w szybie wyglądał na moje fajnie no cóż - moje modele nawet bez makro wyglądają jak wyglądają Cytuj
Grzes Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja Tu, podobnie jak z hangarem, gdybyś podstaweczkę zrobił, a nie drukował, byłaby dodatkowym walorem całości. Ale i tak fajnie, że urozmaicasz swoje prace dodając im otoczenie Uwagi: Coś pokręciłeś z szachownicami. Wiem, robiłeś zapewne na podstawie instrukcji, więc od razu piszę: NIGDY nie ufaj instrukcjom dodawanym przez producentów modeli i kalkomanii A skąd pomysł na kamuflaż? 1 Cytuj
HeliJack Napisano 26 Maja Autor Napisano 26 Maja 20 minut temu, Grzes napisał: Tu, podobnie jak z hangarem, gdybyś podstaweczkę zrobił, a nie drukował, byłaby dodatkowym walorem całości. Ale i tak fajnie, że urozmaicasz swoje prace dodając im otoczenie Uwagi: Coś pokręciłeś z szachownicami. Wiem, robiłeś zapewne na podstawie instrukcji, więc od razu piszę: NIGDY nie ufaj instrukcjom dodawanym przez producentów modeli i kalkomanii A skąd pomysł na kamuflaż? Grzes wszystko z instrukcji przy pierwszym Czajniku dałem ciała z głowicą wirnika nośnego - HB dał chyba ze skali 1/48. No to jak widać reszta też u nich kuleje - nic - to nie ostatni Mi-2 - jak przejdę na robienie modeli pod dokumentację myślę, że uniknę takich błędów Cytuj
Grzes Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja 1 minutę temu, HeliJack napisał: jak przejdę na robienie modeli pod dokumentację myślę, że uniknę takich błędów Ode mnie i tak wielki ukłon za modele z szachownicami !!! 1 Cytuj
HeliJack Napisano 26 Maja Autor Napisano 26 Maja 47 minut temu, Grzes napisał: Ode mnie i tak wielki ukłon za modele z szachownicami !!! Bardzo dziękuję - na 100% pojawi się na półce u mnie ich więcej - szlifuje warsztat na różnych projektach i zacznę działać w bardziej historycznej formule. 1 Cytuj
tommyk Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca Podoba się. U mnie ten sam w magazynie czeka na swój czas. Najgorsze, że ta głowica od ResKita już chyba nie do kupienia. Cytuj
Aleksander z Zalasu Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca 11 minut temu, tommyk napisał: Najgorsze, że ta głowica od ResKita już chyba nie do kupienia. Są godni następcy, ale też trudne do zdobycia, w sklepach tego nie ma trzeba po forum szukać. 2 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca 2 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: Są godni następcy, ale też trudne do zdobycia, w sklepach tego nie ma trzeba po forum szukać. Możesz bardziej precyzyjnie? Cytuj
Mitrandir Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca 36 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Możesz bardziej precyzyjnie? Przecież napisał... Napisz do Aleksandra na privie. 2 Cytuj
Gerd Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Bardzo zgrabny projekcik, dobrze się ogląda. Makro doskonale pokazuje jak ładnie pomalowany, Brawo. 1 Cytuj
tommyk Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca 21 godzin temu, Mitrandir napisał: Przecież napisał... Napisz do Aleksandra na privie. To ja też się chyba uśmiechnę w sprawie ... :). 1 Cytuj
HeliJack Napisano 7 Czerwca Autor Napisano 7 Czerwca W dniu 5.06.2026 o 20:56, Gerd napisał: Bardzo zgrabny projekcik, dobrze się ogląda. Makro doskonale pokazuje jak ładnie pomalowany, Brawo. Bardzo dziękuję fajnie się budowało tego czajniczka ale kusi mnie kolejna budowa z otwartą sekcją silnika i przekładni Cytuj
leon Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca No, mamy tu jednego kolegę co fajne głowice drukuje. Zresztą nie tylko... warto śledzić forum 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi