Tomasz_Dusza Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Witam Używałem do niedawna klej cyjanoakrylowy UHU Ultra Fast 3g ale ciężko konkretnie ten dostać. W związku z tym czy możecie mi poradzić jakiś klej CA w tubce(opakowaniu typu Kropelka) taki aby szybko łapał tzn. kleił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Osobiście używam czarnego CA od VMS, nadaje się też do uzupełniania szczelin, jest łatwy w obróbce no i jest czarny, więc go lepiej widać https://www.mojehobby.pl/products/Flexy-5k-CA-Black.html? Edytowane 11 godzin temu przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu 9 godzin temu, Tomasz_Dusza napisał: taki aby szybko łapał tzn. kleił??? Godzinę temu, jachud3 napisał: Osobiście używam czarnego CA od VMS, Ten klej ma wymienione przez Ciebie cechy, ale akurat wcale szybko nie łapie. Co w jego przypadku jest zaletą. Błyskawicznie łapią zazwyczaj bardzo rzadkie kleje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Fakt, jakoś całkowicie to pominąłem w swojej głowie z domysłu chyba zawsze wybieram takie CA które właśnie NIE łapią szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Nie wiem ale zawsze mi się wydawało że szybko łapią gęste kleje CA. Tzn. mi nie zależy na błyskawicznym klejeniem ale żebym nie musiał czekać dłużej niż kilkanascie sekund tak z grubsza ujmując. Albo kilkadziesiąt. Edytowane 1 godzinę temu przez Tomasz_Dusza poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu 18 godzin temu, Tomasz_Dusza napisał: Witam Używałem do niedawna klej cyjanoakrylowy UHU Ultra Fast 3g ale ciężko konkretnie ten dostać. W związku z tym czy możecie mi poradzić jakiś klej CA w tubce(opakowaniu typu Kropelka) taki aby szybko łapał tzn. kleił??? Ja do klejenia druku 3d i elementów fototrawionych używam taniego CA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi