Skocz do zawartości

Projekt Niemcy-warsztat

marioba

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.06.2026 o 20:46, marioba napisał:

Kolego meser 262, jeśli zaglądasz do tego mojego postu, ... .

Wcześniej nie zaglądnąłem, ale dostałem informacje że jest tu wpis skierowany bezpośrednio do mnie.
Dlatego zerknąłem. Zapewne kiedyś przy przeglądaniu tematów też bym prędzej czy później tutaj zerknął.
Jednak im wcześniej tym lepiej - czas zaciera pamięć.

to chcę Cię bardzo przeprosić za zwrócenie Ci uwagi kilka dni temu.

Absolutnie masz rację i zgadzam się z tobą całkowicie!

Doceniam to. 
W dzisiejszych czasach, tym bardziej w Internecie nie ma wielu ludzi którzy przyznali by się do błędu.

Jeszcze raz Cię przepraszam!

Dobrze, zapomnijmy o tym incydencie.

Pozdrawiam
Krzysztof

PS - Pozwól że skan Twojego wpisu wkleję w temat gdzie to się podziało.
Wpis ten właśnie tam powinien zaistnieć - zamknie prowadzoną tam dyskusję przysłowiową klamrą. 

• Like 1
  • Thanks 1

Czołem!

Lepienie praktycznie skończone. Dolepić trzeba jakieś tam lusterka, liny, toboły i trochę szpachli.  Ale to już przy malowaniu, które będzie... nie wiem kiedy. Wkrótce...

Modelik jest do zrobienia w trzy wieczory. W końcu to stara zabawka Tamiyi. Nie bawiłem się w żadne głębsze modyfikacje , czy większe przeróbki. Jedynie co, to zasygnalizowałem wnętrze wieży bo pusta strasznie była.. Tez nie ma w niej za dużo finezji. Raczej dostosowałem to wnętrze do poziomu modelu.

Generalnie za siedem dych, zestaw daje dużo zabawy, no i jakoś jeszcze wygląda.

Może dorobię jakiegoś manekina z Miniartu?

Mariusz

036.jpg

037.jpg

038.jpg

039.jpg

040.jpg

Edytowane przez marioba
  • Like 4

Czołem Modelarze!

I kolejny klasyk od Tamiyi.

Zestaw znany i lubiany, razem z dedykowanymi manekinami. 

Za ciut ponad stówę plus manekiny za około pięć dych, dostajemy produkt może nie najnowszy, ale o znakomitej jakości i prostocie.

Jak wiadomo zainteresowanym, jestem fanem starych modeli. Mają swój urok i coś takiego w sobie że nie mogę się im oprzeć, mimo tego że są produkty zdecydowanie lepsze.

Do rzeczy:

041.jpg

042.jpg

043.jpg

044.jpg

045.jpg

046.jpg

Mariusz

Edytowane przez marioba
  • Like 1

Moim zdaniem modele Tamki powyżej nr seryjnego 200 trzymają już całkiem fajny poziom. A ten właśnie ma 209. Nie ma znaczenia że stary czy nie, ale moim zdaniem to bardzo fajny model. 

• Like 1

58 minut temu, Greif napisał:

Tu zdecydowanie gąski są najsłabszym elementem, i osprzęt warto na coś z blaszki lub 3d zamienić, podglądam :)

Zdecydowanie gąski to słaby punkt! Osprzęt też. 

Ale to nie tylko Pz IV H. 

Są jeszcze inne pudła co wymagają tego samego co ten pierwszy. Budżet się przez to napina. Ale chodzi mi to po głowie.

047.jpg

048.jpg

049.jpg

No i jeszcze to!  Ale to ostanie nie wymaga dodatków. Są w pudle.

050.jpg

Mariusz

Edytowane przez marioba
  • Like 2