Evildead Napisano Niedziela o 10:05 Share Napisano Niedziela o 10:05 Witam, budowa dobiegła końca więc czas na galerię Dorobiłem jeszcze podstawkę, most jest z patyczków i balsy, woda z żywicy epoksydowej, zapraszam do oglądania, komentowania Warsztat 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 10:17 Share Napisano Niedziela o 10:17 Świetny model i dobrze zmalowane figueki. Jedyne co bym zmienił to zróżnicował teichę drewno na podstawce i przykurzył jej jezdnię, bo wygląda jakby ten motocykl był pierwsztm pojazdem, który po nim przejechał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 10:20 Autor Share Napisano Niedziela o 10:20 3 minuty temu, patrykd napisał: Jedyne co bym zmienił to zróżnicował teichę drewno na podstawce i przykurzył jej jezdnię, bo wygląda jakby ten motocykl był pierwsztm pojazdem, który po nim przejechał Bo pierwszy jedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano Niedziela o 10:24 Share Napisano Niedziela o 10:24 Motocykl bardzo mi się podoba, przybrudzony w punkt, przemyślanie. Brak w nim ciemnego wszędobylskiego "łosza" co to niby ma coś podkreślać i jakiś bzdurnych rozjaśnień śrubek co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... Dodatki w postaci kół i blach no i doposażenie "na pace" robią robotę, BRAWO! Na podstawce przydałoby się towarzystwo bo teraz jakoś tak pusto... Co do figur się nie wypowiem sam nie umiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 10:33 Autor Share Napisano Niedziela o 10:33 (edytowane) 10 minut temu, Patafian napisał: Na podstawce przydałoby się towarzystwo bo teraz jakoś tak pusto... Co do figur się nie wypowiem sam nie umiem No trochę pusto, fakt , ale ciężko by tu było coś dodać, zresztą odległości powinny być zachowane między pojazdami , zdjęcie niżej jako luźna inspiracja. Edytowane Niedziela o 10:34 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano Niedziela o 11:20 Share Napisano Niedziela o 11:20 Normalnie to Ochów i Achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Jednym słowem doskonała robota! Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 11:24 Share Napisano Niedziela o 11:24 Fajna scenka wykonanie fajne Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano Niedziela o 14:13 Share Napisano Niedziela o 14:13 Co tu dodać, elegancka robota. Model pobrudzony w punkt, fajna scenka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 14:42 Share Napisano Niedziela o 14:42 Jak prawdziwy! Z pewnością bardzo dobry model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Niedziela o 15:35 Share Napisano Niedziela o 15:35 Kolejny świetny model! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 15:51 Autor Share Napisano Niedziela o 15:51 10 minut temu, Gregory napisał: Kolejny świetny model! Gratulacje! Dzięki Grzesiek ! , Pozdro. 5 godzin temu, Patafian napisał: Brak w nim ciemnego wszędobylskiego "łosza" co to niby ma coś podkreślać i jakiś bzdurnych rozjaśnień śrubek co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... Dokładnie !, mam tak samo , też nie dla mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnak24 Napisano Poniedziałek o 05:56 Share Napisano Poniedziałek o 05:56 (edytowane) 19 godzin temu, Evildead napisał: Bo pierwszy jedzie Gdy zobaczyłem tę podstawkę były we mnie dwa wilki. Jeden mówił, że ziemia i drewno zbyt świeże, a drugi przybrał właśnie taką historię jako inspirację, że to nowy most i dopiero co usypany najazd. Praca świetna, bardzo podoba mi się woda, jak ją uzyskałeś, bo w warsztacie tego nie widzę? P.S. Wydaje mi się, że waciki zostawiają Ci kłaczki, ja przerzuciłem się na pędzle i problem minął. Edytowane Poniedziałek o 05:58 przez mnak24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Poniedziałek o 06:58 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:58 (edytowane) Godzinę temu, mnak24 napisał: Gdy zobaczyłem tę podstawkę były we mnie dwa wilki. Jeden mówił, że ziemia i drewno zbyt świeże, a drugi przybrał właśnie taką historię jako inspirację, że to nowy most i dopiero co usypany najazd. Praca świetna, bardzo podoba mi się woda, jak ją uzyskałeś, bo w warsztacie tego nie widzę? P.S. Wydaje mi się, że waciki zostawiają Ci kłaczki, ja przerzuciłem się na pędzle i problem minął. Dzięki Most z tych nowszych jak widać , ziemia sucha, most dosyć szeroki, bo zachowanie skali dla mnie jest ważniejsze niż efekciarstwo, to jest troszkę pusto, tak jak na zdjęciu czarno białym, co do wody to żywica epoksydowa Ag Bet do tego kropla barwnika transparentnego zielonego, jedna kropla na 200 ml żywicy razem z utwardzaczem, na drugi dzień fale, robiłem je na dwa razy, takie cieńsze warstwy produktem AK diorama 8002, kształt krótkie pochylone esy, nakładane twardą końcówką pędzla, co do kłaczków możliwe że to drobinki kurzu, wacików nie używam, zawsze jakieś badziewie się przylepi . Edytowane Poniedziałek o 07:01 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Poniedziałek o 17:56 Share Napisano Poniedziałek o 17:56 Motorek jest świetny. Wiem ile się trzeba nacykać żeby takie cuś wydłubać. Figurki też ok. Oczy trochę z oczowate... Gratulacje Natomiast ten most to porażka. Nie w skali... Zakopać go w ogródku. No dobra. Przynajmniej te poręcze zmniejszyć o połowę. I nie takie grubaśne. Te bloki betonu też są ogromniaste... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Poniedziałek o 18:03 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:03 (edytowane) 24 minuty temu, Mariusz 72 napisał: Natomiast ten most to porażka. Nie w skali... Zakopać go w ogródku. No dobra. Przynajmniej te poręcze zmniejszyć o połowę. I nie takie grubaśne. Te bloki betonu też są ogromniaste... Możesz mieć rację, faktycznie deko za grube, ale na razie mam dość tego modelu i nie chce mi się tego poprawiać , może z czasem poręcze wymienie jak znajdę cieńsze patyczki, chyba lepsze by były od szaszłyków np, motorek mały to bloki wyglądają wielkie, ale tu tez masz wielkie ciosane, no może trochę za wielkie wychodzi mi po przeliczeniu 30x 70 cm to może być że za wielkie Edytowane Poniedziałek o 18:23 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Mariusz ma rację most, a raczej jego poręcze do wymiany. I to jedyny minusik. Woda rewelacyjna jak prawdziwa, model super, a oczu lepiej nie malować. Postawić tylko czarną kropkę, bo białka oczu nie są aż tak białe jak się nam wydaje. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu 27 minut temu, copycat napisał: Mariusz ma rację most, a raczej jego poręcze do wymiany. I to jedyny minusik. Woda rewelacyjna jak prawdziwa, model super, a oczu lepiej nie malować. Postawić tylko czarną kropkę, bo białka oczu nie są aż tak białe jak się nam wydaje. Podoba się. No tak ma tu rację, w końcu architekt, a oni widzą takie rzeczy, pewnie mają coś jak HUD u terminatorów Jak znajdę chęci to poprawię poręcze, nie będzie to specjalnie trudne, ani inwazyjne gdyż motocykl z wózkiem nie jest przyklejony, jak poprawię to strzelę fotę na dowód . Białka nie są całkiem białe , malowałem vallejo offwhite czyli brudno biały, źrenice to szare kropki robione wykałaczką. Każdemu polecam zabawę z takim motorkiem jako odskocznia od czołgów i ciężarówek, uczy to i bawi, no i nerwy szarpie, mam jeszcze prawie cztery podobne, czyli kiedyś tam znowu będzie walka z materią. Dzięki, fajnie że się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi