Skocz do zawartości

Zundapp KS600 Tamiya 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Motocykl bardzo mi się podoba, przybrudzony w punkt, przemyślanie. Brak w nim ciemnego wszędobylskiego "łosza" co to niby ma coś podkreślać i jakiś bzdurnych rozjaśnień śrubek co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... Dodatki w postaci kół i blach no i doposażenie "na pace" robią robotę, BRAWO!

Na podstawce przydałoby się towarzystwo bo teraz jakoś tak pusto... Co do figur się nie wypowiem sam nie umiem 😛

• Thanks 1

10 minut temu, Patafian napisał:

Na podstawce przydałoby się towarzystwo bo teraz jakoś tak pusto... Co do figur się nie wypowiem sam nie umiem 😛

No trochę pusto, fakt , ale ciężko by tu było coś dodać, zresztą odległości powinny być zachowane między pojazdami :) , zdjęcie niżej  jako luźna inspiracja.

1.png

Edytowane przez Evildead
  • Like 1

10 minut temu, Gregory napisał:

Kolejny świetny model! Gratulacje!

Dzięki Grzesiek ! , Pozdro😉.

5 godzin temu, Patafian napisał:

Brak w nim ciemnego wszędobylskiego "łosza" co to niby ma coś podkreślać i jakiś bzdurnych rozjaśnień śrubek co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością... 

Dokładnie !, mam tak samo :), też nie dla mnie.

• Like 2

19 godzin temu, Evildead napisał:

Bo pierwszy jedzie :) 

Gdy zobaczyłem tę podstawkę były we mnie dwa wilki. Jeden mówił, że ziemia i drewno zbyt świeże, a drugi przybrał właśnie taką historię jako inspirację, że to nowy most i dopiero co usypany najazd. Praca świetna, bardzo podoba mi się woda, jak ją uzyskałeś, bo w warsztacie tego nie widzę?

P.S. Wydaje mi się, że waciki zostawiają Ci kłaczki, ja przerzuciłem się na pędzle i problem minął.

Edytowane przez mnak24
  • Thanks 1

Godzinę temu, mnak24 napisał:

Gdy zobaczyłem tę podstawkę były we mnie dwa wilki. Jeden mówił, że ziemia i drewno zbyt świeże, a drugi przybrał właśnie taką historię jako inspirację, że to nowy most i dopiero co usypany najazd. Praca świetna, bardzo podoba mi się woda, jak ją uzyskałeś, bo w warsztacie tego nie widzę?

P.S. Wydaje mi się, że waciki zostawiają Ci kłaczki, ja przerzuciłem się na pędzle i problem minął.

Dzięki 🙂Most z tych nowszych jak widać 😏, ziemia sucha, most dosyć szeroki, bo zachowanie skali  dla mnie jest ważniejsze niż efekciarstwo, to jest troszkę pusto, tak jak na zdjęciu czarno białym, co do wody to żywica epoksydowa Ag Bet do tego kropla barwnika transparentnego zielonego, jedna kropla na 200 ml żywicy razem z  utwardzaczem, na drugi dzień fale, robiłem je na dwa razy, takie  cieńsze warstwy produktem AK diorama 8002, kształt krótkie pochylone esy, nakładane twardą końcówką pędzla, co do kłaczków możliwe że to drobinki kurzu, wacików nie używam, zawsze jakieś badziewie się przylepi 🙂.

Edytowane przez Evildead

Motorek jest świetny. Wiem ile się trzeba nacykać żeby takie cuś wydłubać. Figurki też ok. Oczy trochę z oczowate... Gratulacje :)

Natomiast ten most to porażka. Nie w skali... Zakopać go w ogródku.

No dobra. Przynajmniej te poręcze zmniejszyć o połowę. I nie takie grubaśne. Te bloki betonu też są ogromniaste...

• Thanks 1

24 minuty temu, Mariusz 72 napisał:

Natomiast ten most to porażka. Nie w skali... Zakopać go w ogródku.

No dobra. Przynajmniej te poręcze zmniejszyć o połowę. I nie takie grubaśne. Te bloki betonu też są ogromniaste...

Możesz mieć rację, faktycznie deko za grube, ale na razie mam dość tego modelu i nie chce mi się tego poprawiać :) , może z czasem poręcze wymienie jak znajdę cieńsze patyczki, chyba lepsze by były od szaszłyków np, motorek mały to bloki wyglądają wielkie, ale tu tez masz wielkie ciosane, no może trochę za wielkie wychodzi mi po przeliczeniu 30x 70 cm to może być  że za wielkie :) 

IMG_20260622_201014.jpg

Edytowane przez Evildead

Mariusz ma rację most, a raczej jego poręcze do wymiany. I to jedyny minusik. Woda rewelacyjna jak prawdziwa, model super, a oczu lepiej nie malować. Postawić tylko czarną kropkę, bo białka oczu nie są aż tak białe jak się nam wydaje. Podoba się.

• Thanks 1

27 minut temu, copycat napisał:

Mariusz ma rację most, a raczej jego poręcze do wymiany. I to jedyny minusik. Woda rewelacyjna jak prawdziwa, model super, a oczu lepiej nie malować. Postawić tylko czarną kropkę, bo białka oczu nie są aż tak białe jak się nam wydaje. Podoba się.

No tak ma tu rację, w końcu architekt, a oni widzą takie rzeczy, pewnie mają coś jak HUD u terminatorów :) Jak znajdę chęci to poprawię poręcze, nie będzie to specjalnie trudne, ani inwazyjne gdyż motocykl z wózkiem nie jest przyklejony, jak poprawię to strzelę fotę na dowód  :) . Białka nie są całkiem białe , malowałem vallejo offwhite czyli brudno biały, źrenice to szare kropki robione wykałaczką. Każdemu polecam zabawę z takim motorkiem jako odskocznia od czołgów i ciężarówek, uczy to i bawi, no i nerwy szarpie,  mam jeszcze prawie cztery podobne, czyli kiedyś tam znowu będzie walka z materią. Dzięki, fajnie że się podoba :).