skala72 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Włóż plastik do czegoś innego niż ja, była kąpiel w płynie do garów i już było cacy na próbkach, wykapałem w krecie sam plastik (10sek) i też do bani, ale dasz radę, spoko, weź szczotkę i mydłem drania. Ja zrobię inaczej, w ogóle go nie umyję, bo tego jeszcze nigdy nie robiłem i może wyjdzie. Spróbuj najpierw na wewnętrznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Spróbuj najpierw na wewnętrznej stronie. A i tak ten model, to mam dopiero w planach, jak na razie czeka sobie spokojnie w szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Mój na dzień dzisiejszy wygląda tak: Pierwsze trzy zdjęcia to moje wypociny nową zabawka zaznaczę że to mój pierwszy Aero (dziś odebrałem) aerografem EW-770 ale mi się nie podoba więc go wykąpię a ostatnie trzy malowała moja Żona pędzelkiem jest ciekawa co sądzicie o jej malowaniu po którym pierwszy raz testowałem Kreta P.S. sorry że Ci się wtryniłem w warsztat ale jestem takim amatorem że nie chciałem zaśmiecać forum nowym wątkiem warsztatowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Hmm, znaczy się, będziesz go kąpał w Krecie, tak ?? Bo chyba tak go nie zostawisz ?? Ćwicz na czymś innym, np. papierze, puszce ..... z tym aero oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Jasna sprawa z tym kretem.. poćwiczę Kolory chyba dobre??? muszę znaleźć miękki przewód od sprężarki obecny + moje drżenie rak jest nie do przyjęcia heh jeszcze raz sorry za śmietnik w Twoim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 ja maluje w barwy tankietki, jest wcześniej, użyj ciemniejszego brązu i jasnego zielonego, popatrz na wcześniejsze zdjęcia, np. TU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Koleś w sklepie mnie zapewniał że o te kolory i mi się wydawało że to podobne ja wzorowałem się na tym zdjęciu: http://img21.photobucket.com/albums/v62/Uechtie/wz_34_fot4.jpg oczywiście od razu przepraszam autora za wykorzystanie zdjęcia ale to tylko w celach merytorycznych w ramach treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 No to pan w sklepie zupełnie sie na pancerce polskiej chyba nie znał. Na forum jest cała potężna dysputa to kolorach późno sanacyjnego sprzętu. Moim zdaniem kolory są złe, szaropiaskowy jest zbyt żółty, zieleń powinna być bardziej żywa, w końcu to oliwkowozielony a brąz użyłeś zbyt jasny i zbyt czekoladowy. Proponuje ci poszukać na forum w warsztacie Jarkkowego TKSD on ma całkiem całkiem kolorystykę. Na koniec jeszcze jedno, w polskim malowaniu z końca międzywojnia barwy maja rozmyte krawędzie o gubieniu barw na małej przestrzeni a ty malując aero zrobiles coś na odwrót. Popatrz np na zejście brązu i szaropiasku, jak głęboko w żółć wnika brąz... Zakup sobie bluetac czy inną masą do przyklejania kartek do ściany i wałeczkami zaznaczaj granicę farb. To sprawi, że przejścia będą dużo krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Właśnie stała się tragedia !!! Mój wz.34 wylądował w sodzie kaustycznej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 sodzie kaustycznej no to jeszcze jakbym wiedział co to jest i czy jest możliwość zagrożenia dla modelu, to może byłbym mniej zdziwiony niż teraz jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 (edytowane) sodzie kaustycznej no to jeszcze jakbym wiedział co to jest i czy jest możliwość zagrożenia dla modelu, to może byłbym mniej zdziwiony niż teraz jestem. TZN ??? Całe życie tego używałem. To taki stary Kret, kiedyś nie nazywało się kret, tylko jak coś się zapchało, to sodą go. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 TZN ??? Dlaczego jest tragedia z tego powodu, że model wylądował w sodzie kaustycznej? Zupełnie nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 (edytowane) TZN ??? Dlaczego jest tragedia z tego powodu, że model wylądował w sodzie kaustycznej? Zupełnie nie wiem co to jest. Acha, farbę zdejmuję. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Acha, farbę zdejmuję. To już rozumiem i z góry przepraszam za moje braki w wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Acha, farbę zdejmuję. To już rozumiem i z góry przepraszam za moje braki w wiedzy. Eeee, daj spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 jeśli powstaja Ci tak spore smugi, pamietaj że jeszcze możesz próbować ratowac powłokę papierkiem wodnym, 2000 - zdejmie Ci te smugi - tylko czyń to w miarę ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Rafał, dzięki serdeczne, o tym nie pomyślał, kolega chyba też, ale nie będę się wypowiadał w jego imieniu. THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Myski79, napisz do mnie PW czego Ci dokładnie potrzeba odnośnie malowania itp. MCzarnowicz dobrze słusznie Ci podpowiada żebyś znalazł temat Jarkka z TKS-D. Uważaj bo jak Ci skala72 z kacperkiem315 zaczną doradzać, to na TKS będziesz montował 220mm moździerze skody :P Skala72 co z tym zdjęciem TKS z moździerzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 (edytowane) kacperkiem315 Co Ty się tak uczepiłeś. Kiedy ja takie coś doradzałem?? Co do kolorów polskiej pancerki w ogóle się nie wypowiadałem w sprawach doradzania. Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 heheh puknij w stół. Kacper nie doradzasz, jasna rzecz, ale jak czasem zabieracie sie za wróżenie ... to aż się miło czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 To ja już nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 To ja już nie wiem o co chodzi. Daj spokój, widać że kogoś coś trafia, jest taki film z Louisem de Funesem (klik) który oddaje osobowość tego "kolegi", więc dajmy sobie spokój, "szaman" ponoć wie "wszystko", więc niech .... bo się obrazi i zabierze swoje zabawki i pójdzie do innej piaskownicy. Wróćmy lepiej sobie do tematu, a nie będziemy słuchać .... hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Wróćmy lepiej sobie do tematu, a nie będziemy słuchać .... hmmm. Wróćcie, tak będzie najlepiej dla wszystkich. Skala, a Ty masz już tą tankietkę z moździerzem/granatnikiem ? Bo coś tak cicho o Twoich odkryciach, o tych najnowszych i tych ciut starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Mam takie pytanko, z pancerniaka zeszła prawie cała farba - po kąpieli w sodzie kaustycznej, ale prawie cała, ta co została, nie za bardzo chce schodzić, czym ja potraktować, mam zmywach do akryli - jeszcze nie próbowałem. Co jeszcze, proszę o rady, bo nie chce zwalić modelu na maksa. ps. jak znajdę, to zaprezentuję, mam inne zmartwienia, jak nie wierzysz, to sam poszukaj sobie. Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Wróćcie, tak będzie najlepiej dla wszystkich. A kiedy od niego odeszliśmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi