Skocz do zawartości

Samochód Pancerny Wz. 34 ('39) - skala 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 333
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Skala nie chce byc upierdliwy ale w ogole nie widac efektow pracy nad tym zacnym pojazdem

Napisano

Oj dajcie chłopakowi spokój, on działa koncepcyjnie tak jak znany niektórym Spiton :P

Skala weź się za tą puszkę, mam ten model, tam nie ma za dużo części i nie są specjalnie skomplikowane.

Napisano

Panie i Panowie, obiecuję, że jak się rzucę w wir pracy, to ino wióry będą leciały.

Na jaki kolor malowano:

- ramy

- amortyzatory

Zielony, czarny, minia ??

Nie mogę się dopatrzyć na zdjęciach, może gdzieś jest opisane ??

Napisano

podwozie malowano w kolorze ochronnym nadwozia czyli oliwkowo zielonym choc czasem byly odstepstwa i rama oraz inne czesci podwozia byly czarne, zerknij do ksiazki ,,Pojazdy Wojska Polskiego 1939"

Napisano

No to skala czekamy na efekty! Co do nadwozia, to ja stawiałbym na takie rozwiązamie:

- widoczne elementy farba kamuflażowa (podkład oliwkowo-zielony taki jak na zdjęciu C2P, które wrzucałem.

- wewnętrzne częsci ramy oraz niewidoczme elementu barwą czarmą.

Rysunki w "Pojazdach WP 1939" są bardzo ogólne względem zarówno barwy jak rozmieszczenia.

Napisano
podwozie malowano w kolorze ochronnym nadwozia czyli oliwkowo zielonym choc czasem byly odstepstwa i rama oraz inne czesci podwozia byly czarne, zerknij do ksiazki ,,Pojazdy Wojska Polskiego 1939"

No i tu mam problem, tej książki jeszcze nie mam ale spokojnie, już namierzyłem.

Dzięki za info o kolorkach.

Napisano
To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet.

Ja swoją zakupiłem za 10 zł już z wysyłką

Napisano
To żelazna pozycja, musisz ją mieć. Czasem bywa na allegro za psi pieniądz nawet.

hehe dokładnie, ja swoją, praktycznie w idealnym stanie, kupiłem za 99 groszaków

Napisano

Wiem o ty i to koniecznie muszę mieć, ostatnio obkupiłem się w knigi dot. Czerwonego Blitzkriegu i ataku na ZSRR, znaczy, obrony Europy przed Stalinem oraz - wreszcie, Brygadę Motorową ... a teraz pochłaniam pamiętnik Rausa.

A teraz ... wziąłem się do roboty, piłuję, bo inaczej tego się nie da powiedzieć, karoserię. Odlew jest FATALNY !!! Normalnie pagórki i dolinki

ps. właśnie kupiłem książkę za 25 zeta.

Napisano

Wczoraj zakupiłem księgozbiór o pancerce z IX 39' za kupę kasy ale jeszcze nie zdążyłem się zagłębić ale jak to przetrawię to służę informacjami. Znalazłem fajną księgarnię w Józefowie pod Warszawa mógłbym z niej nie wychodzić jest dużo małonakładowych publikacji dotyczących ogólnie IX 39'

wklejam linka :

http://www.historyton.pl/catalog/contact_us.php

Napisano
BOMBA ta księgarnia Smile)))

Muszę poszperać.

Myski79, osobiście polecam to:

http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=6496

Fajna książeczka, aby trochę odetchnąć i pobawić się wrześniem 1939

Dzisiaj idę kupić nowość z tego samego tematu Smile

http://historyton.pl/catalog/product_info.php?products_id=8582

Jestem po lekturze wciągająca fikcja kup drugą część jest kontynuacja pierwszej naprawdę Cię zaskoczy....

Napisano
Jako Warszawiak, www.1944.waw.pl muszę przeczytać, a z racji tego, że jest to kontynuacja www.1939.com.pl muszę kupić www.1939.com.pl aby wiedzieć co i jak itd... Mr. Green

Oczywiście to S-F ale pierwsza połknalem na raz w 3 godzinki fajnie się czyta a druga to już moim zdaniem przegięcie za dużo S-F na tle powstania warszawskiego z oddziałami GROM-u na czołgach typu "Twardy" ale również fajnie się czyta

Miłej lektury

Napisano

Vini, vidi, nie vici. Poczytałem w Empiku i ... takie to sobie, chyba przejadła mi się już literatura Sy/Fy. To taka książka pisana na kolanie w tramwaju. Ech, starzeje się chyba

Napisano
Vini, vidi, nie vici. Poczytałem w Empiku i ... takie to sobie, chyba przejadła mi się już literatura Sy/Fy. To taka książka pisana na kolanie w tramwaju. Ech, starzeje się chyba Confused[/quote

Cóż każdy ma swój gust a o tych sie nie dyskutuję

P.S Skala kiedy ruszasz ze swoim bo mój "zastępczy wóz" już podstawiono czekam na wenę(Ciebię) może zrobię scenkę z rozbitym WZ-34 a drugim sprawnym obok...

Napisano

Zrób rozbity z Niemcami, jak na którymś zdjęciu. Ja jutro ruszam dalej z pracą, buda prawie skończona.