Myski79 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Ja malowałem czarnym podkładem i fajnie i nic nie przebijało Jeżeli chodzi o skos to jest na pewno ale ile stopni to nie wiem instrukcja niewiele pomogła na wielu zdjęciach wz-34 jest pod skosem mocowana zaraz pod tą"stopka" do wsiadania z tyłu części są tak wyprofilowane że to będzie około 45 stopni. wieczorem poszukam to coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 znalazłem taka informacje: 1. były trzy rodzaje nadwozia - ale nie można ich rozróżnić po tym, gdyż pojazdy np: tzw. pancerzem skośny miały trzy typy mostów i trzy typy silników. Poza tym rozróżniano pojazd z nadwoziem skośnym i jednym oknem kierowcy, ale już teraz wiadomo iż były pojazdy z pancerzem skośnym, dwoma oknami i jarzmem kardanowym. 2. Tak samo - rozróżnianie po typie silnika jak tez rozróżnianie po typie mostu tylnego tez prowadzi donikąd, bo we trzech typach nadwozia występowały trzy typy silników i trzy typy mostów. 3. Wszystko to dlatego, że nadwozia karosowano, a następnie modernizowano w warsztatach garnizonowych , w zależności od posiadanych lub dostarczonych części. Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Posiadanych części i inwencji/umiejętności mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum5/scan112.jpg http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum5/wz34_9r.jpg Tu też skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Myski79 jeśli możesz daj więcej fot gdzie widać ten wyraźny skos, popytam kogo się da o opinie. Ta płyta to dla ochrony mostu chyba tylko co ? Z tym podkładem to uważaj - jeśli mówisz o zieleni (podkładowej) to wozy wyjeżdżały z fabryki (C2P, 7TP) w takim kolorku: Lewy dolny róg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 mówisz o tym na samym dole po lewej? Co do płyty, to moim zdaniem ona musiała być montowana na zawiasach - ruchoma, inaczej w terenie zapewne wisiałby na niej kilka razy. Tak jak to jest na jednej z fotografii. Możliwe, że była montowana w różnych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 mówisz o tym na samym dole po lewej? Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 W monografii 7TP jest zdjęcie prototypu, podobno jako jedyny był pomalowany na kolor zielony, czy to był ciemno zielony czy też oliwkowo brązowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 W monografii 7TP jest zdjęcie prototypu, podobno jako jedyny był pomalowany na kolor zielony, czy to był ciemno zielony czy też oliwkowo brązowy ?? A tego nie wiem do końca. Najpierw musiałbym wiedzieć co dokładnie oznaczał termin "zielony" a co "ciemno zielony" czy " "oliwkowo brązowy" o którym słyszę pierwszy raz chyba. Kolor ze zdjęcia to kolor fabryczny, stawiam, że nim malowano minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Mówię o tym kolorze, którym były malowane samochody lub standardowy ciemno zielony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Mówię o tym kolorze, którym były malowane samochody lub standardowy ciemno zielony kolor. Kolor ze zdjęcia to kolor fabryczny, stawiam, że nim malowano minie. To dwa różne kolory. Ten stricte kamuflażowy był ciemniejszy raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Wrzucam parę fotek na niektórych widać kamo i tył pojazdu źródło net i własne: Może coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 No to mam jeszcze większa jasność, na ostatnim zdjęciu, to wygląda, jak by tam był schodek z przerwą pomiędzy drzwiami, ale ten szkop wszystko zasłonił Ja również dziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Mój się popsuł zna ktoś może dobrego mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 O rany !! Proponuję zakup nowej góry, znaczy nowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Coś ty mu zrobił? Zostaje Ci przerobić go na zniszczonego przy drodze:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Już zakupiłem na allegro nowego czekam na przesyłkę zobaczymy podobno to to samo co AGA nie pamiętam firmy P.S. nie wiecie jak firma jeszcze klonowała wypraski AGI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Raczej były to inne pudełka, niż klony wyprasek, a szkoda. ps. muszę się wziąć do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 ps. muszę się wziąć do roboty Confused noooo, cos ostatnio strasznie duzo gadasz, a efektów pracy brak ;> pokazuj jak tam Ci idzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 ps. muszę się wziąć do roboty Confused noooo, cos ostatnio strasznie duzo gadasz, a efektów pracy brak ;> pokazuj jak tam Ci idzie. pzdr Byle jak, drugie zmiany dobijają, powrót o 23:00-23:30 dają we znaki, nie ma jak porobić, ale spokojnie, wezmę się w garść, na razie boję się, że zwalę robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 heh, życie...... to trzymam kciuki za powrót do "normy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 heh, życie......to trzymam kciuki za powrót do "normy" Oj tak, życie, życiem, a na modele trzeba zarabiać, (szukam T-28 1/72 i 1/35). Zbieram siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Skala zbieraj sily i zabieraj sie do pracy ile mozna czekac na nowe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 Wiem, wiem, sam się wqrzam na siebie, że nie mogę przegonić tego wstrętnego lenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi