kret69 Napisano 9 Sierpnia Napisano 9 Sierpnia (edytowane) Kończę z tym hobby. Nie obraziłem się na nie, nie uważam je za głupie - wręcz przeciwnie, to wspaniałe hobby, świetni ludzie i świetna zabawa. Ale życie zmusza mnie do zmian. Wystawiam na sprzedaż resztę tego co uzbierałem przez całe dotychczasowe życie mojej córki. Modele są w różnym stanie i nie zawsze gwarantuję kompletność. Zdjęcia są prawdziwe, opisy stworzone przeze mnie, jeśli mam wątpliwości to zaznaczam. Ceny starałem się dać niskie ale nie są wykute w kamieniu. Stworzyłem stronę żeby to trochę łatwiej ogarnąć - strona to katalog, nie sklep, więc nie przetwarza niczyich danych. Tam się można zapytać o konkretny model. https://kret6.github.io/modele-na-sprzedaz/ A poniżej wklejam pełną listę - tu ludzie wiedzą co to za modele. Jak nie wiedzą, zapraszam na stronę po zdjęcia. item_id title description price new-009 Pojemnik z luznymi czesciami zamiennymi do modeli pojazdow pancernych (lufy, gasienice, kola) Złom modelarski w plastikowym pudełku -bardzo dużo różnych części, nierzadko dobrej jakości 40 new-010 Torebka luzem figurek zolnierzy (kremowy plastik, duza ilosc) Rycerze nieustalonego pochodzenia produkcji chińskiej, tak byli kupieni (w woreczku) 10 new-013 MisterCraft Yakovlev Yak-6LNB, 1:72 + maski AML Model radzieckiego samolotu Jak-6LNB, plastik do sklejania, pudelko + ramki + maski do owiewek AML Yakovlev Yak-6; niesklejony. 15 new-014 Fujimi M30 Cargo Carrier, skala 1/76 (World War 2 Series) Model transportera M30 I TYLKO TRANSPORTERA - motocykla i jeepa nie ma. 10 new-015 HobbyBoss HH60H Rescue Hawk, 1:72, nieotwarty Nieodpakowany model HH60H - wszystko w foliach. 35 new-018 Orion pancerniacy Wehrmachtu i mix żywicznych drugowojennych Trzy ramki z Oriona mechaników pancernych - bardzo użyteczne figurki do wielu dioram z pojazdami - plus mix drugowojennych żywicznych figurek dobrej jakości 40 new-020 Academy New Bedford Whaler circa 1835, skala 1/200 i Santa Maria Dwa nieruszone modele żaglowców - 1:200 i 1:270 (wielorybnik i SantaMaria). Proste, w sam raz do zmierzenia się ze skalą i olinowaniem 20 new-030 Airfix R.A.F. Emergency Set, skala 1:72 x2 plus dodatki Dwa kompletne zestawy RAF Emergency Set plus dodatki (żywiczne koła, figurki, podstawy) żeby te dwie karetki K2 zrobić w najbardziej ikonicznych rolach - pierwsza z filmu "Ice Cold in Alex" (polecam) a druga z okresu Home Front, czyli ratowania cywili bombardowanych miast angielskich (chociaż nie wiem czy Home Front miał tak nowoczesne ambulanse) 50 new-031 Airfix Westland Sea King HC.4, skala 1:72 To tak naprawdę jest pełny lekko zaczęty model Airfixa, drugi kadłub (niewidoczny na zdjęciu) tegoż oraz model właściwy czyli Aurora CH3 Jolly Green Giant którego miałem wzbogacić tymi SeaKing'ami bo to w dużej mierze był ten sam śmigłowiec. 50 new-032 Miniknight / Caesar Miniatures - żołnierze sci-fi Nielegalna produkcja Caesara - multiparty szturmowców Imperium do Star Wars z dodatkowymi hełmami do bardziej generycznego sci fi. Niekompletny ale kilka figurek spokojnie się złoży. Nie do dostania (bo był nielegalny i oferowany chyba tylko w Rosji na początku wieku) 30 new-033 1:72 LVT 1/2 (nie wiem jaki) i LVT 4 Dwa żywiczne modele klasyków z wojny na Pacyfiku - LVT1 to jeden odlew, LVT 4 to zestaw żywiczny 50 new-036 Emhar 1:72 - figurki żołnierzy (sprue EM7201), luzem 1 wojna światowa - żołnierze i obsługa czołgu 20 new-037 Italeri Iwo Jima Flag Raisers, 1:72 Kompletny model. Rekonstrukcja znanego zdjęcia. Ale są też rewelacyjni jeśli potrzebujesz nietypowych póz pomocniczych żołnierzy amerykańskich na Pacyfiku (np. do karetki) 15 new-039 Airfix Westland Army Lynx, 1:72 (starsze wydanie, seria 3) Model śmigłowca wojskowego, pudełko w odcieniach szarości + rama z elementami + kalkomanie "ARMY XZ181/XZ177"; niesklejony. 45 new-041 Landmark models Opel Omnibus sala operacyjna, 1:76 Kompletny niesklejony model bardzo rzadkiego tematu - w środku wyposażenie 100 new-042 Airfix Battlefield Lynx AH.7 (Westland Army Lynx) z dodatkami, 1:72 Airfix Army Lynx ale z dodatkowym kadłubem sklejonym i dodatkowym modelem MisterCrafta (bo ten Mistercraft zawiera łopaty za które żywiczne zapłacicie 4x tyle co za Mistercrafta). Przygotowywany pod wersję latającą w Helmand 2006-2014 60 new-043 Fujimi German Military Truck (wersja sanitarna), 1:72 Model niemieckiej ciężarówki wojskowej w wersji karetki (czerwony krzyż), pudełko + rama w woreczku; niesklejony. 50 new-049 Bandai HG 1/72 V-33 Stork Carrier (Gundam) Plastikowy model mechaniczny (Gundam) w skali 1/72, pudełko + rama w kolorze oliwkowym; niesklejony, pudełko pogniecione. 60 new-050 Trumpeter M1132 Stryker Engineer Squad Vehicle w/SOB, 1:72 Model pojazdu wojskowego, pudełko + rama w woreczku; niesklejony. 25 new-052 Plast Aero AH-1T Sea Cobra - morski śmigłowiec szturmowy, 1:72 Pudełko + rama w woreczku; niesklejony. 20 new-055 Italeri Arab Warriors, No. 6055, 1:72 Zestaw figurek wojowników arabskich, pudełko + rama (beżowy plastik) w woreczku; niesklejony. 20 new-056 Heller AS 332 M1 Super Puma, 1/72 Model śmigłowca transportowego, pudełko + rama w woreczku; niesklejony. 30 new-057 Zestaw miniaturowych modeli wojskowych (lot 9 sztuk) Dziewięć małych gotowych modeli/zabawek wojskowych (czołgi, transportery, jeep, kuter patrolowy) ułożonych razem; sprzedawane prawdopodobnie jako zestaw; stan używany. 30 new-058 Dapol C031 Shop & Flat, 00/H0 Model budynku (sklep z mieszkaniem) do makiety kolejowej, luzem w woreczku z instrukcją; niesklejony. 30 new-062 1:72 FinMilModels Sisu Ambulance "KFOR", kompletny nowy Model tak był sprzedany - bez pudełka. FinMilModels robi całą serię tych Sisu. Dokładny i rzadki model 60 new-063 Airfix Guards Colour Party (Vintage Classics), A00702V, 1:76 Zestaw figurek pocztu sztandarowego gwardii królewskiej (czerwony plastik), pudełko + rama; niesklejony. 15 new-064 Dapol C057 Semi-Detached House, 00/H0 Model bliźniaczego domu do makiety kolejowej, luzem w woreczku z instrukcją; niesklejony. 40 new-066 1/3 HaT Napoleonic Ambulance small 1:72 (1 model) 1/3 zestawu HaT - ambulans napoleoński dwukołowy 5 new-087 Kompletna linia HALO Micro Ops + masa figurek McFarlane Toys HALO Micro Ops - kompletna seria, wszystko co kiedykolwiek wyszło i niestety nigdy nie było kontynuowane. Zestaw scenografii i pojazdow; Duży zestaw pomalowanych figurek wargamingowych w klimacie Halo (piechota UNSC, elitarni "spartanie", Ghosty Covenant, wieżyczki, quady, kapsuły desantowe); Dodatkowa kapsuła/wieżyczka do kolekcji figurek Halo; Nieokreślone elementy pojazdu zabawkowego/modelu sci-fi (plastik oliwkowy i piaskowy); McFarlane Toys Halo - ODST Drop Pods with Buck Dare and the Rookie 200 new-089 Fujimi UH-1N, 1:72, kompletny w folii, nie do kupienia dzisiaj Niedostępny dzisiaj w Polsce w takim stanie, może okazjonalnie. 65 new-091 1/24 (?) AMP + col. Miles Quaritch Taka ciekawostka, model gotowy z wkładanym Quaritchem; 20 new-096 Italeri 1:72 OH-6 Cayuse Model kompletny nie zaczęty + dodatkowy model-złom 30 new-097 Wielka Paczka Star Wars diorama Ogromna paczka terenów i modeli w skali 1:72 do Star Wars - od terenów Micro Machines po AMT Star Wars Cantina; dodatkowo pojazdy, figurki (także szturmowcy Imperium od caesara), dodatkowy statek do zrobienia jakiegoś własnego. Można spokojnie zrobić całą okolicę kantyny w Mos Eisley. 100 new-098 Airfix 1:72 Westland Gazelle Trudno obecnie dostępny, nie zaczęty, części w foliach. W polskich sklepach można dokupić do niego maski i blaszki od BrenGuna, ale samego modelu nie ma 50 new-102 Airfix Westland Lynx Navy, 1:72 W doskonałym stanie, vintage 40 new-103 X-Wing gra, modele plus dodatkowe modele (skala ok. 1:270, 6mm) Zestaw figurek i kompletna gra (ale pierwsza edycja więc do pogrania tylko w domu) plus dodatkowo Micro Machines Tantive IV w mniej więcej takiej skali jak myśliwce (1:270), chociaż mniej detali niż model Tantive'a z gry (ale ten z gry jest znacznie mniejszy). Mam też sporo modeli w tej skali do Star Wars żeby stworzyć dioramę hangaru w skali 1:270 (skala bitewna 6mm) 50 new-105 Model Horch 108 (1a) / Kfz31, 1:72 (żywica) Rzadki model Mars Models niemieckiej karetki Horch, kompletny. 50 new-106 Metal Earth UH-1 Huey Helicopter, skala 1:80 + Revell UH-1H Gunship - model śmigłowca (wersja z oznaczeniami medycznymi) + Metal Earth UH-1 Huey Helicopter - metalowy model 3D Metal Earth UH-1 Huey Helicopter, skala 1:80; Revell UH-1H Gunship skala 1:100. Do spróbowania zwaloryzowania Revell'a Metal Earth'em 20 new-107 Rosyjskie modele mechów z Mechwarriora Kolejna rzadkość z dawnej Rosji, gdzie można było na rynku wewnętrznym sprzedawać produkty gdzie indziej ścigane przez IP wielkich korporacji - tym razem modele z gry Mechwarrior; skala około 1:200, mają możliwość multipozycji, nie gwarantuję że wszystkie są kompletne. 50 new-108 Pegasus Hobbies US Rangers D-Day June 6th 1944, No. 7351, 1:72 Nie gwarantuję w tej chwili kompletności, scena jak z Szeregowca Ryan'a, najbardziej dynamiczny zestaw z lądowania w Normandii jaki istniał 20 new-109 Oferta laczona: Metal Earth Graf Zeppelin (Silver Edition) - metalowy model 3D + AIPIN 3D Metal Model - pająk (tarantula) Metal Earth Graf Zeppelin (Silver Edition) - metalowy model 3D; AIPIN 3D Metal Model - pająk (tarantula) 20 Może kiedyś na emeryturze wrócę. Bawcie się dobrze bo to piękne hobby. Pozdrawiam Krzysiek / Kret. Edytowane 15 Września przez kret69
kret69 Napisano 9 Sierpnia Autor Napisano 9 Sierpnia Acha - gdyby ktoś chciał całość "jak leci" to sporo opuszczę. 1
Pomidor Napisano 9 Sierpnia Napisano 9 Sierpnia wezmę new-086 Trumpeter Antonov An-2 Colt/Nanchang Y-5, 1/72 Model radzieckiego/chińskiego samolotu wielozadaniowego, pudełko + rama + kalkomanie + fototrawiony zestaw detali; niesklejony. 20 new-070 Revell Junkers Ju-52/3m, 1:72 Brak pudełka, model w folii kompletny 45
kret69 Napisano 9 Sierpnia Autor Napisano 9 Sierpnia 3 minuty temu, Pomidor napisał: wezmę new-086 Trumpeter Antonov An-2 Colt/Nanchang Y-5, 1/72 Model radzieckiego/chińskiego samolotu wielozadaniowego, pudełko + rama + kalkomanie + fototrawiony zestaw detali; niesklejony. 20 new-070 Revell Junkers Ju-52/3m, 1:72 Brak pudełka, model w folii kompletny 45 OK, ale proszę o priv bo się zgubię.
kret69 Napisano 9 Sierpnia Autor Napisano 9 Sierpnia Jeszcze tylko żeby się nie powtarzać - modele wysyłam od weekendu. Magazyn mam w Trójmieście ale ja już mieszkam w Poznaniu, więc po pracy w piątek ruszam Was zaspokajać.
Artek82 Napisano 9 Sierpnia Napisano 9 Sierpnia (edytowane) new-085 Revell Sikorsky CH-54 Skycrane, 4490, 1:72 Model amerykańskiego śmigłowca dźwigowego (Army), kompletny, kalkomanie cywilne i z Wietnamu, w zestawie słynny pod transportowy także w malowaniu na mobilną salę operacyjną 50 new-003 GAZ-M20 Pobeda, skala 1:72 (Military Wheels, nr 7248) Kompletny w folii model M20 Pobeda, ale to nie wszystko - dodatkowo żywiczne odlewy elementów podwozia i nadwozia Nysa N59 oraz oraz oryginał modelu Warszawa 223A firmy RUCH z czasów PRL; oba te modele pasują rozstawem kół do podwozia Military Wheels więc można stworzyć trzy karetki typowe dla wczesnego PRLu. Dodatkowo odlewy podwozia MW do cięcia i przeróbek pod Nysę i Warszawę. Sama Warszawa M223A z RUCHu to z 50 PLN 60 Poporoszę Edytowane 10 Sierpnia przez Artek82
grrzesiek28 Napisano 10 Sierpnia Napisano 10 Sierpnia Witam, jeśli dostępne to poproszę o new-082 Italeri AW-101 Merlin TTI, No. 1295, 1:72 Z tego co wiem najbliższa wersja do zrobienia naszej polskiej. 60
kret69 Napisano 10 Sierpnia Autor Napisano 10 Sierpnia 1 minutę temu, grrzesiek28 napisał: Witam, jeśli dostępne to poproszę o new-082 Italeri AW-101 Merlin TTI, No. 1295, 1:72 Z tego co wiem najbliższa wersja do zrobienia naszej polskiej. 60 Dobrze, ale wyślij mi priva proszę żebym nie zgubił wątków.
pawełg Napisano 11 Sierpnia Napisano 11 Sierpnia new-053 S-Model BRDM-2 Armoured Scout Car (Late Production), PS720023, 1/72 Model quick-build radzieckiego wozu rozpoznawczego, pudełko + elementy; niesklejony. 50 new-099 Hasegawa 1:72 GMC CCKW-353 Nowy nie zaczęty, części w foliach 20 new-090 1:72 KeilKraft DAF Kolejny vintage od KeilKraft, kiedyś jeździły po naszych szosach - teraz może spotykane na Bliskim Wschodzie lub Afryce 30 new-067 Revell GTK Boxer GTFz A1, 03198, 1:72 Model niemieckiego transportera opancerzonego Boxer, pudełko + rama w woreczku + instrukcja; niesklejony. 30 new-068 Revell TPz Fuchs (wersja KFOR/UN) 1:72, 2 modele 2 modele w zestawie. Kalkomanie do medycznego i innych. 30 -006 Hasegawa X72-7 U.S. Pilot/Ground Crew Set, 1:72 Zestaw figurek pilotow i personelu naziemnego USAF z pojazdem Chevrolet, plastik do sklejania, pudelko + 2 ramki w folii; niesklejony. 15 Czy te pozycje są jeszcze?
pawełg Napisano 11 Sierpnia Napisano 11 Sierpnia new-054 Roden Opel Blitz Omnibus W.39 (Ludewig), 1:72 Model niemieckiego autobusu wojskowego, pudełko + rama w woreczku; niesklejony. 30 new-060 Pegasus Hobbies Germans in Berlin 1945, No. 7228, 1/72 Zestaw figurek niemieckich żołnierzy z 1945 (Military Museum Collection), brakuje austriackiego akwarelisty odznaczającego młodzież, reszta chyba jest. 15 new-005 IMEX Ambulance Wagon nr 614 - wóz sanitarny z końmi i figurkami Zestaw plastikowych figurek: IMEX wóz logistyczny z wojny secesyjnej zaprzężony w konie z figurkami woźniców; HaT British Camel Corps (jedna ramka), część medyczna obozu napoleońskiego (Ambulance), elementy luzem w pudełku. 15 Czy to też jest dostępne?
kret69 Napisano 11 Sierpnia Autor Napisano 11 Sierpnia 19 minut temu, pawełg napisał: new-053 S-Model BRDM-2 Armoured Scout Car (Late Production), PS720023, 1/72 Model quick-build radzieckiego wozu rozpoznawczego, pudełko + elementy; niesklejony. 50 new-099 Hasegawa 1:72 GMC CCKW-353 Nowy nie zaczęty, części w foliach 20 new-090 1:72 KeilKraft DAF Kolejny vintage od KeilKraft, kiedyś jeździły po naszych szosach - teraz może spotykane na Bliskim Wschodzie lub Afryce 30 new-067 Revell GTK Boxer GTFz A1, 03198, 1:72 Model niemieckiego transportera opancerzonego Boxer, pudełko + rama w woreczku + instrukcja; niesklejony. 30 new-068 Revell TPz Fuchs (wersja KFOR/UN) 1:72, 2 modele 2 modele w zestawie. Kalkomanie do medycznego i innych. 30 -006 Hasegawa X72-7 U.S. Pilot/Ground Crew Set, 1:72 Zestaw figurek pilotow i personelu naziemnego USAF z pojazdem Chevrolet, plastik do sklejania, pudelko + 2 ramki w folii; niesklejony. 15 Czy te pozycje są jeszcze? wszystko poza new-099 (GMC) bo poszedł zanim zapytałeś tylko nie zdążyłem jeszcze zaktualizować pliku. Reszta jest - zapraszam na priv po informacje.
kret69 Napisano 11 Sierpnia Autor Napisano 11 Sierpnia Lista zaktualizowana w pierwszym poście. Przepraszam jeśli spowodowałem u kogoś frustrację - mogę edytować tylko w domu przed kompem a byłem z córką na rehabilitacji.
pawełg Napisano 11 Sierpnia Napisano 11 Sierpnia new-113 Zestaw obsługi lotniska (Eduard, Hasegawa), personel i maszyny Nie napiszę dokładnie co tam jest ale prawie komplet Hasegawy plus resztki Eduarda (Czesi) plus Revell NATO Pilots. 30 split-1786294732965 Rednecks 1:72 3/4 zestawu (3 pełne ramki) - Dark Alliance 3 z 4 ramek "rednecków" z południowych stanów USA firmy Dark Alliance 20 merge-1786298370830 Wietnam - zestaw; UH-1 MisterCraft, figurki ESCI, budynki HDF + lądowisko, Italeri Battlefield Buildings, No. 6130 (zestaw akcesoriów) i co jeszcze znajdę to dodam. Italeri Battlefield Buildings, No. 6130 (zestaw akcesoriów); Oferta laczona: Wietnam - zestaw; UH-1 MisterCraft, figurki ESCI, budynki HDF + lądowisko 25 Wysłałem PW w sprawie dostępności tych zestawów.
seven up Napisano 16 Sierpnia Napisano 16 Sierpnia new-001 Revell M-160 Transall, skala 1:72, kompletny bez kalkomanii C-160 Transall, wersja Revella. Części w ramkach kompletne, brak pudełka, instrukcji i kalkomanii. 70 Z chęcią wezmę.
kret69 Napisano 17 Sierpnia Autor Napisano 17 Sierpnia Paczki pierwszej fali spakowane, dzisiaj będę je nadawał. Dziękuję za cierpliwość i zaufanie.
kret69 Napisano 17 Sierpnia Autor Napisano 17 Sierpnia 23 godziny temu, seven up napisał: new-001 Revell M-160 Transall, skala 1:72, kompletny bez kalkomanii C-160 Transall, wersja Revella. Części w ramkach kompletne, brak pudełka, instrukcji i kalkomanii. 70 Z chęcią wezmę. Poproszę o priv z danymi do wysyłki paczkomatem.
kret69 Napisano 17 Sierpnia Autor Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Do puli wracają: new-061 Hasegawa F-16 1:72 Model Hasegawy F-16 w woreczku, nie wiem czy są kalkomanie, instrukcji nie ma. Kompletny. 20 new-092 Hasegawa A1-H Skyraider Nie gwarantuję w tej chwili kompletności, model zaczęty 15 Edytowane 18 Sierpnia przez kret69
pawełg Napisano 18 Sierpnia Napisano 18 Sierpnia (edytowane) Faktycznie. Edytowane 18 Sierpnia przez pawełg Przez pomyłkę podałem numer konta, którego nie powinienem publicznie podawać.
Artek82 Napisano 21 Sierpnia Napisano 21 Sierpnia Przesyłka dotarła, wse choroszo Polecam tego forumowicza
Rekomendowane odpowiedzi