Lestat Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Model... cóż, moim zdaniem trudny. Do zestawu RFM-u nie mam zastrzeżeń; spasowanie, jakość plastiku, detale, wszystko na najwyższym poziomie. Ale duża "otwartość" modelu powoduje duże kłopoty z modelarską logistyką. To w zasadzie sklejanie kolejnych małych modeli i łączenie ich później w całość i ciągłe kombinowanie kiedy i co skleić, pomalować, zwashować, spigmentować itd. itp. Niemniej robota chociaż wymagająca to wciągająca i satysfakcjonująca. Skoncentrowany ostatnio na 8-kołowcach, nie miałem takiego modelu jakoś specjalnie w planach, ale jak zobaczyłem ten "gazik" na żywo i w nim usiadłem to stwierdziłem, że musze spróbować. No i wiem, że na jednym tego typu pojeździe się nie skończy. 4 koła też fajne Z góry przepraszam za dużą, zbyt dużą, ilość zdjęć w galerii, sam nie lubię galerii gdzie jest powyżej 15-20 zdjęć, ale tym razem jakoś nie miałem serca robić zbyt dużej selekcji. pod tym linkiem: https://youtu.be/QGJu8Y8SZwY film na YT w dobrej rozdzielczości - zapraszam. 11 Cytuj
bulik58 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, Lestat napisał: Z góry przepraszam za dużą, zbyt dużą, ilość zdjęć w galerii, sam nie lubię galerii gdzie jest powyżej 15-20 zdjęć, ale tym razem jakoś nie miałem serca robić zbyt dużej selekcji. pod tym linkiem: https://youtu.be/QGJu8Y8SZwY Bardzo fajny model, M-ATV to jeden z ulubionych pojazdów zarówno w modelu jak i w rzeczywistości. Jego duża skrzynia ładunkowa gdzie często hula wiatr nie jest zachęcająca ale w wersji z podobnymi dodatkami wygląda dużo ciekawiej. Ten model wydaje mi się być znajomym z FB, był dla kogoś , może się mylę. 1 Cytuj
Adamo722 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Fajny podoba się Znaczek z przodu dlaczego żółty na oryginale jest pomaranczowy 1 Cytuj
Lestat Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 11 minut temu, Adamo722 napisał: Znaczek z przodu dlaczego żółty na oryginale jest pomaranczowy serio? jestem facetem, rozróżniam 3 kolory i nie robiłem żadnego konkretnego pojazdu... Cytuj
Lestat Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 30 minut temu, bulik58 napisał: Ten model wydaje mi się być znajomym z FB, był dla kogoś , może się mylę. na FB jest na Agtomie, ale mój jest nie dla kogoś. Wiem o czym piszesz, był taki post, ale to nie mój. Cytuj
Adamo722 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 14 minut temu, Lestat napisał: serio? jestem facetem, rozróżniam 3 kolory i nie robiłem żadnego konkretnego pojazdu... Mówimy o tym samym trójkącie odblaskowym Cytuj
Lestat Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 10 minut temu, Adamo722 napisał: Mówimy o tym samym trójkącie odblaskowym wiem o czym mówimy, ale nie ma to dla mnie znaczenia czy jest on trochę bardziej żółty czy trochę bardziej pomarańczowy. Na kalkach w zestawie był taki i taki zrobiłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi