Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model... cóż, moim zdaniem trudny. Do zestawu RFM-u nie mam zastrzeżeń; spasowanie, jakość plastiku, detale, wszystko na najwyższym poziomie. Ale duża "otwartość" modelu powoduje duże kłopoty z modelarską logistyką. To w zasadzie sklejanie kolejnych małych modeli i łączenie ich później w całość i ciągłe kombinowanie kiedy i co skleić, pomalować, zwashować, spigmentować itd. itp. Niemniej robota chociaż wymagająca to wciągająca i satysfakcjonująca. Skoncentrowany ostatnio na 8-kołowcach, nie miałem takiego modelu jakoś specjalnie w planach, ale jak zobaczyłem ten "gazik" na żywo i w nim usiadłem to stwierdziłem, że musze spróbować. No i wiem, że na jednym tego typu pojeździe się nie skończy. 4 koła też fajne 😉

Z góry przepraszam za dużą, zbyt dużą, ilość zdjęć w galerii, sam nie lubię galerii gdzie jest powyżej 15-20 zdjęć, ale tym razem jakoś nie miałem serca robić zbyt dużej selekcji.

pod tym linkiem:
https://youtu.be/QGJu8Y8SZwY
film na YT w dobrej rozdzielczości - zapraszam.

g02.jpg

g03.jpg

g04.jpg

g06.jpg

g07.jpg

g08.jpg

g09.jpg

g10.jpg

g11.jpg

g12.jpg

g13.jpg

g14.jpg

g15.jpg

g16.jpg

g17.jpg

g18.jpg

g19.jpg

g20.jpg

g21.jpg

g22.jpg

g23.jpg

g24.jpg

g25.jpg

g26.jpg

g27.jpg

g28.jpg

g29.jpg

g30.jpg

g31.jpg

g32.jpg

g33.jpg

g34.jpg

g35.jpg

g36.jpg

g37.jpg

g38.png

inowroclaw.jpg

• Like 11
Napisano
2 godziny temu, Lestat napisał:

Z góry przepraszam za dużą, zbyt dużą, ilość zdjęć w galerii, sam nie lubię galerii gdzie jest powyżej 15-20 zdjęć, ale tym razem jakoś nie miałem serca robić zbyt dużej selekcji.

pod tym linkiem:
https://youtu.be/QGJu8Y8SZwY

Bardzo fajny model, M-ATV to jeden z ulubionych pojazdów zarówno w modelu jak i w rzeczywistości. Jego duża skrzynia ładunkowa gdzie często hula wiatr nie jest zachęcająca ale w wersji z podobnymi dodatkami  wygląda dużo ciekawiej.  Ten model wydaje mi się być znajomym z FB, był dla kogoś , może się mylę.

2d27da3f41e7881ec99a7f99a7ecbc7e.jpg

• Like 1
Napisano
11 minut temu, Adamo722 napisał:

Znaczek z przodu dlaczego żółty :wojo: na oryginale jest pomaranczowy

serio? :) jestem facetem, rozróżniam 3 kolory 😉  i nie robiłem żadnego konkretnego pojazdu... 

Napisano
30 minut temu, bulik58 napisał:

Ten model wydaje mi się być znajomym z FB, był dla kogoś , może się mylę.

na FB jest na Agtomie, ale mój jest nie dla kogoś. Wiem o czym piszesz, był taki post, ale to nie mój.

Napisano
14 minut temu, Lestat napisał:

serio? :) jestem facetem, rozróżniam 3 kolory 😉  i nie robiłem żadnego konkretnego pojazdu... 

Mówimy o tym samym :wojo: trójkącie odblaskowym :wpier:

Napisano
10 minut temu, Adamo722 napisał:

Mówimy o tym samym :wojo: trójkącie odblaskowym :wpier:

wiem o czym mówimy, ale nie ma to dla mnie znaczenia czy jest on trochę bardziej żółty czy trochę bardziej pomarańczowy. Na kalkach w zestawie był taki i taki zrobiłem.