Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Dziękuje na komentarze Cytuj
albert091283 Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Jak ktoś chce się tego nauczyć to proszę bardzo tutaj gostek pokazuje krok po kroku. http://www.youtube.com/watch?v=kmzawW-yeMA&feature=channel Cytuj
Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 albert091283 Youtube to dobre źródło nauki, ale w tej skali płomienie nie są takie proste do namalowania Cytuj
tornado Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Nie widzę problemu, po prostu podeślę ci blachy od mojego ciągnika z naczepą Cytuj
Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 Bardzo dziękuje za komentarze Jeszcze tylko flaga - na tylnej ścianie ( zgodnie z sugestią ccrriiss ) - i będzie można kłaść bezbarwny Pozdrawiam Messer Cytuj
Praetorian Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Nie widzę problemu, po prostu podeślę ci blachy od mojego ciągnika z naczepą Cytuj
Bodzio Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Hehe Dosyć że ten plastik jeszcze się nie zapalił ... Piękna robota Pozdrawiam. Cytuj
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Nie no, modelik, boski, bardzo zazdroszczę takiego talentu. Cytuj
Kermit Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Płomienie pierwsza klasa. Powinieneś pomyśleć nad tym, czy by tuningowcom nie robić czegoś takiego. Jesteś w tym dobry, Messer. Pozdrawiam Cytuj
Messer Napisano 4 Marca 2009 Autor Napisano 4 Marca 2009 Witam Na wstępie dziękuje za komentarze - widzę że się wam podoba Powiedziałem że dam fotki z świetle dziennym i oto one: A teraz to nad czym dzisiaj pracowałem. Miała być flaga na tylnej ścianie i jest Popracowałem też z tylnym zderzakiem. Oto efekty: Pozdrawiam Messer Cytuj
Kuba J. Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 ja na serio nie wiem co powiedzieć.. ten orzełek idealnie wyglądałby na scanii :P :P naprawdę jesteś dla mnie master i tyle. Można twoje modele oglądać na jakiś konkursach modelarskich ? Cytuj
Messer Napisano 4 Marca 2009 Autor Napisano 4 Marca 2009 Kuba J. nigdy nie wystawiałem się w żadnym konkursie, bo A) uważam że moje modele się do tego nie nadają ( nie ten poziom - konkurencja miażdży ), B) termin większości imprez koliduje mi ze studiami, C) jestem z Gda, a większość imprez na południu ( a ja nie zmotoryzowany )... Cytuj
Kacperek315 Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Woooooow, Super i tyle, nic dodać nic ująć jeśli chodzi o malowanie. Cytuj
Kuba J. Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 No to mistrzu co jak co ale najwyczajniej w świecie trzeba Ci załatwić transportation na mtm do Sycowa w tym roku Cytuj
Mateusz C Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Również jestem pod ogromnym, ale to ogromnym wrażeniem. 90% z nas może tylko przyglądać się i śnić o tym, co ty tutaj pokazujesz. Grafiki są ekstra, orzeł wymiata. Z przyjemnością będę oczekiwał kolejnych aktualizacji w tym temacie ;) Cytuj
ccrriiss Napisano 4 Marca 2009 Napisano 4 Marca 2009 Widać że nie wychodzisz z wprawy I tak trzymać. A co do konkurencji to bym się sprzeczał Cytuj
Truckerek93 Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Właśnie, konkurencja ona dla ciebie nie istnieje. Model wymiata, jesteś modelarskim bogiem. Cytuj
Lucas HS Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Im dłużej się malunkom przyglądam, tym więcej smaczków dostrzegam. Brawo! Cytuj
Messer Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 Witam Bardzo dziękuje za komentarze - jeśli się wam coś nie podoba, uważacie że coś nie pasuje - pisać śmiało... Aby relacja była zgodna z regulaminem konkursu przedstawiam foto dodatków ( a właściwie jednego dodatku ): "Blaszka ryflowana" z firmy Kuchmodel - nie jestem pewien na 100% czy ją zastosuje - zobaczę jak będzie wyglądać po pomalowaniu Pozdrawiam Messer Cytuj
fliper_nx Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 (edytowane) Beznadzieja, okazałeś totalny brak człowieczeństwa aby biednemu ptaszkowi podpalić ogonek... Rumak też biegnie jak poparzony, ładnie mu tak las podpalać ... ? A flaga, zero patriotyzmu, ogólnie płomienie liche. Oczywiście żartowałem,model powala na kolanka, chociaż czcić go nie będę jedynym minusem , są te gwiazdki, ale przy takiej wielkości... Dla mnie wszystko ładnie współgra, poprawiona maska a na tym mi zależało. Dodaj jeszcze troszke białego koloru aby ożywić ten zółto-pomarańczowo-czerwony świat. Edytowane 5 Marca 2009 przez Gość Cytuj
raben Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Malowanie wyszło Ci pięknie, widać fach w ręku Beznadzieja, okazałeś totalny brak człowieczeństwa aby biednemu ptaszkowi podpalić ogonek...Rumak też biegnie jak poparzony, ładnie mu tak las podpalać ... ? A flaga, zero patriotyzmu, ogólnie płomienie liche. Fliper fajne masz poczucie humoru Cytuj
Mipan Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Tu chyba nie potrzeba nic pisać o wyglądzie!!!!!! A jeśli chcesz zamalować cześć płomieni to zamaluj troszkę nad ptaszkiem .Będzie się mniej zlewał z płomieniami.I możesz dodać jeszcze trochę purpurowego .Będzie większa głębia koloru.Ale to już Twoja decyzja co zrobisz.Mi się bardzo podoba to co zrobiłeś.Z ciekawością czekam na finał prac. Cytuj
albert091283 Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 albert091283 Youtube to dobre źródło nauki, ale w tej skali płomienie nie są takie proste do namalowania Akurat próby w mniejszej skali tez mam już za sobą. Więc wiem jak to wygląda. Cytuj
Praetorian Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Ja na razie uczyłem się na kasku malować flame-y. Tony D. i Ed Hubbs są jednymi z lepszych w malowaniu aerografem (tzn Ed Hubbs, bo Tony D. maluje ładnie, ale dopiero zaczyna malować jakieś bardziej skomplikowane rzeczy) na świecie. Polecam wszystkim, stronkę: http://www.airbrushtricks.com Wspaniała strona. Multum tutoriali. Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu projektu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi