Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Dziękuje na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Jak ktoś chce się tego nauczyć to proszę bardzo tutaj gostek pokazuje krok po kroku. http://www.youtube.com/watch?v=kmzawW-yeMA&feature=channel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 albert091283 Youtube to dobre źródło nauki, ale w tej skali płomienie nie są takie proste do namalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Nie widzę problemu, po prostu podeślę ci blachy od mojego ciągnika z naczepą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Bardzo dziękuje za komentarze Jeszcze tylko flaga - na tylnej ścianie ( zgodnie z sugestią ccrriiss ) - i będzie można kłaść bezbarwny Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 jawkers Mogę opisać, ale najpierw muszę znaleźć jakiś kawałek plastiku na którym to namaluje - bo opisywanie tej metody bez zdjęć "krok po kroku" nie ma sensu Nie widzę problemu, po prostu podeślę ci blachy od mojego ciągnika z naczepą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Hehe Dosyć że ten plastik jeszcze się nie zapalił ... Piękna robota Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Nie no, modelik, boski, bardzo zazdroszczę takiego talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Płomienie pierwsza klasa. Powinieneś pomyśleć nad tym, czy by tuningowcom nie robić czegoś takiego. Jesteś w tym dobry, Messer. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Witam Na wstępie dziękuje za komentarze - widzę że się wam podoba Powiedziałem że dam fotki z świetle dziennym i oto one: A teraz to nad czym dzisiaj pracowałem. Miała być flaga na tylnej ścianie i jest Popracowałem też z tylnym zderzakiem. Oto efekty: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 ja na serio nie wiem co powiedzieć.. ten orzełek idealnie wyglądałby na scanii :P :P naprawdę jesteś dla mnie master i tyle. Można twoje modele oglądać na jakiś konkursach modelarskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Kuba J. nigdy nie wystawiałem się w żadnym konkursie, bo A) uważam że moje modele się do tego nie nadają ( nie ten poziom - konkurencja miażdży ), B) termin większości imprez koliduje mi ze studiami, C) jestem z Gda, a większość imprez na południu ( a ja nie zmotoryzowany )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Woooooow, Super i tyle, nic dodać nic ująć jeśli chodzi o malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 No to mistrzu co jak co ale najwyczajniej w świecie trzeba Ci załatwić transportation na mtm do Sycowa w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 MA-SA-KRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Również jestem pod ogromnym, ale to ogromnym wrażeniem. 90% z nas może tylko przyglądać się i śnić o tym, co ty tutaj pokazujesz. Grafiki są ekstra, orzeł wymiata. Z przyjemnością będę oczekiwał kolejnych aktualizacji w tym temacie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Widać że nie wychodzisz z wprawy I tak trzymać. A co do konkurencji to bym się sprzeczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Właśnie, konkurencja ona dla ciebie nie istnieje. Model wymiata, jesteś modelarskim bogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Im dłużej się malunkom przyglądam, tym więcej smaczków dostrzegam. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Witam Bardzo dziękuje za komentarze - jeśli się wam coś nie podoba, uważacie że coś nie pasuje - pisać śmiało... Aby relacja była zgodna z regulaminem konkursu przedstawiam foto dodatków ( a właściwie jednego dodatku ): "Blaszka ryflowana" z firmy Kuchmodel - nie jestem pewien na 100% czy ją zastosuje - zobaczę jak będzie wyglądać po pomalowaniu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 (edytowane) Beznadzieja, okazałeś totalny brak człowieczeństwa aby biednemu ptaszkowi podpalić ogonek... Rumak też biegnie jak poparzony, ładnie mu tak las podpalać ... ? A flaga, zero patriotyzmu, ogólnie płomienie liche. Oczywiście żartowałem,model powala na kolanka, chociaż czcić go nie będę jedynym minusem , są te gwiazdki, ale przy takiej wielkości... Dla mnie wszystko ładnie współgra, poprawiona maska a na tym mi zależało. Dodaj jeszcze troszke białego koloru aby ożywić ten zółto-pomarańczowo-czerwony świat. Edytowane 5 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Malowanie wyszło Ci pięknie, widać fach w ręku Beznadzieja, okazałeś totalny brak człowieczeństwa aby biednemu ptaszkowi podpalić ogonek...Rumak też biegnie jak poparzony, ładnie mu tak las podpalać ... ? A flaga, zero patriotyzmu, ogólnie płomienie liche. Fliper fajne masz poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Tu chyba nie potrzeba nic pisać o wyglądzie!!!!!! A jeśli chcesz zamalować cześć płomieni to zamaluj troszkę nad ptaszkiem .Będzie się mniej zlewał z płomieniami.I możesz dodać jeszcze trochę purpurowego .Będzie większa głębia koloru.Ale to już Twoja decyzja co zrobisz.Mi się bardzo podoba to co zrobiłeś.Z ciekawością czekam na finał prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 albert091283 Youtube to dobre źródło nauki, ale w tej skali płomienie nie są takie proste do namalowania Akurat próby w mniejszej skali tez mam już za sobą. Więc wiem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ja na razie uczyłem się na kasku malować flame-y. Tony D. i Ed Hubbs są jednymi z lepszych w malowaniu aerografem (tzn Ed Hubbs, bo Tony D. maluje ładnie, ale dopiero zaczyna malować jakieś bardziej skomplikowane rzeczy) na świecie. Polecam wszystkim, stronkę: http://www.airbrushtricks.com Wspaniała strona. Multum tutoriali. Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi