bartek330 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Wykonianie ekstra, ale dziwnie wygląda tylni zderzak i siodło. Płomienie na całości odchylone są w kierunku tyłu, a na zderzaku i siodle w kierunku przodu co wygląda troche dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Mi się podoba! Lepiaj niż miałby zostać w jednolitym kolorze. Rama mi się podoba matowa! Psikaj clearem i poleruj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Nie będę się rozpisywał o malunkach, bo wiadomo ze jest dobrze. Mam tylko małą sugestie, żeby zamiast zostawiać siadło z tymi płomieniami, wykonać nakładkę na siodło, która można odpowiedni pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 bartek330 te płomienie inaczej iść nie mogły a to ze względu na napis. Jeżeli widziałeś coś płonącego i jadącego ( a ja tak) to jak spojrzysz od tyłu, to płomienie mimo pędu powietrza pną się w górę - to jest wytłumaczenie na takie a nie inne ułożenie płomieni... NobelEXC dobry pomysł Spróbuję ( jak mi czas pozwoli) zrobić taką. Krzychu126 nad ramą się zastanawiam, ale chyba będzie w satynie, ale to jeszcze może się zmienić, bo rama i tak bedzię jeszcze raz malowana ( robienie elektryki zawsze wiąże się z jakimiś odpryskami i rysami na ramie ) Dziękuje wszystkim za komentarze Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Zostaw taki kolor ramy jaki jest, wygląda świetnie. A o nakładce to sam Ci pisałem :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Ja mam pytanie jak zrobiłeś trójniki w okablowaniu? Fajnie wyglądają takie zgrabne i bogate?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 truckman trójniki to: kawałek polistyrenu docięty do kształtu prostokąta ( grubość polistyrenu 1mm), na to z polistyrenu 0.3 naklejone paski dla uzyskania wypukłości, a jako samo miejsce wchodzenia i wychodzenia przewodów dałem kawałki sześciokątnego profilu ( średnica 1mm) - dodatkowo wywierciłem w nich otwory aby łatwiej było montować żyłkę Długość trójnika waha się się między 3-5mm, szerokość: 2-2.5mm Mam nadzieję że pomogłem Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Messer dzięki bardzo, poprostu myślałem że to jakieś ekstra trójniki masz, bardzo realistycznie wyszły i dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 (edytowane) Jak to zobaczyłem to się pozbierać nie mogłem malunki piękne na konkursie ja bym dał 1 miejsce bez zastanowienia ale o to już zadbają jurorzy nie mogę sie doczekać jak skończysz to cacuszko pozdrawiam Punio Edytowane 23 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Jak to zobaczyłem to sie pozbierać nie moglem malunki piękne na konkursie ja bym dał 1 miejsce bez zastanowienia Na takiej zasadzie nie daje się pierwszych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 punio ja nie mam szans na jakiekolwiek miejsce z dwóch powodów: po pierwsze w konkursie jest masa modeli na najwyższym poziomie i VN może się przy nich schować, a po drugie to jest cywil - a sądząc po zeszłorocznej edycji - cywilne pojazdy maja baaaardzo małe szanse na zajęcie któregoś miejsca na podium.... Dziękuje za komentarze:) Aktualnie walczę z kastą - polerowanie i poprawki po polerce... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 a sądząc po zeszłorocznej edycji O, to chyba o jakimś innym konkursie mówisz Dla przypomnienia: Arkady72 za model RAF Mustang III, Tamiya reggy za model Pz.Kpfw.VI Ausf.E Tiger I Late, Dragon Marudek za model BMW R75, budowa od podstaw Serek za model Kenworth K100 + Tank Trailer, Revell jawkers za model Western Star L.A. Fire Dept. Recovery Truck (Podium 5-stopniowe ) Trucki dominują Więc ciśniesz do końca, nie baręczysz, bo piękne cudo tu tworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 reggy W takim razie zwracam honor. Jakoś nie pamiętałem o K100 i WS L.A. Tak czy siak jak wiem ze nie mam na co liczyć - zresztą tu chodzi o dobrą zabawę a nie o punktowane miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 zresztą tu chodzi o dobrą zabawę Podobno dobra zabawa zaczyna się dopiero po wrzuceniu Galerii Konkursowej W każdym razie - powodzenia na finiszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Witam. Kasta się poleruje - a właściwie polerują się miejsca poprawiane Postanowiłem dodać do modelu antenki ( CB radio dorobię jak będę składał wnętrze). W celu uzyskania potrzebnych mi surowców rozbroiłem zapalniczkę - to nie żart - jest tam kilka ciekawych części i kilka malutkich uszczelek ( dobre do aero - na dyszę) Ale do rzeczy: Części składowe: cieniutki drucik, sprężynka z zapalniczki oraz dysza wylotu gazu z zapalniczki. Ucinamy dyszę zaraz za zwężeniem... Bierzemy ramkę - wypraskę i rozciągamy ją nad ogniem - uzyskujemy antenę zwężającą się ku górze... Teraz mamy już wszystkie części składowe do budowy anteny. Wkładamy sprężynkę w dyszę, od tyłu przeciągamy rozciągniętą wypraskę do momentu aż się nie zaklinuje (ja dodałem jeszcze kawałek pręcika polistyrenowego z racji pochyłości dachu). Dla nadania większej trójwymiarowości dodajemy pierścień z cieniutkiego drucika i tak oto mamy prostym sposobem i niewielkimi kosztami ładne gniazdo z anteną... A tak to wygląda w zbliżeniu ( mój aparat sobie nie radzi ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Messer jeśli Ty nie masz na co liczyć w konkursie z tym Volvem, to ja ze Scanią już wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Nie no patent na antenkę niezły. Będę musiał go przetestować. Rozumiem że ta zapalniczka to zwykła jednorazówka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Szakal85 tak to zwykła jednorazówka Krzychu126 masz nade mną jedną zasadniczą przewagę - masz już model w galerii końcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Messer wielkie dla Ciebie . Prosty sposób,a jaki efekt Jestem pod wrażeniem Twojej pomysłowości .Na pewno wielu osobą ,w tym mi ten ''patent'' się przyda . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 wielkie za te antenke dla ciebie volvo będzie cudne pozdrawiam Punio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Witam po przerwie. Zaczął się ostatni tydzień konkursu to trzeba w końcu skończyć VN Dziś przedstawiam zdjęcia kasty po polerce - była to moja pierwsza "prawdziwa" polerka ale i tak jest marna w porównaniu z waszymi. Na zdjęciach nie ma osłon miedzy osiowych bo były w nich wycinane otwory pod obrysówki i w związku z tym nie były jeszcze polerowane. Tylna ściana to mały koszmar - pocieszam się faktem że nie będzie to aż tak widoczne bo niestety na poprawki nie mam już czasu. Oczywiście jak robiłem zdjęcia to odpadła mi jedna owiewka.... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Trochę nie dopolerowałeś niektórych miejsc na kabinie i pozostałych elementach. Chociaż z autopsji wiem, że tego nie będzie aż tak widać, bo zdjęcia zawsze wyolbrzymiają. Jak dla mnie jest bardzo dobrze. Powodzenia w kończeniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 miqs zgadza się - widać to zwłaszcza na wszelkich kantach - po przygodach z maską ( kilka razy sie przetarłem) dałem sobie spokój z polerką na kantach i w ich pobliżu aby sie nie przetrzeć. Wiem że nie jest idealnie, ale tak jak piszesz - zdjęcia wyolbrzymiają ten efekt niedoskonałości. Niestety aby wyrobić sie w konkursie nie mogę sobie teraz pozwolić na jakiekolwiek wpadki z polerowaniem dlatego tak już zostanie Dziękuje za komentarze ( śmiało wytykać mi błędy i niedociągnięcia - to motywuje do samodoskonalenia sie ) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Jak dla mnie ,polerka jak się patrzy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Świetnie, po prostu świetnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi