Kiub Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Witam! Długo nic nie pokazywałem i nie udzielałem się szczególnie na naszym forum a to przez prace na delegacji a to przez szkole ogólnie brak czasu. Postanowiłem to zmienić Na ile mi się to uda to zobaczymy Będę się starał. Ale do rzeczy, przez święta miałem trochę więcej czasu wiec troszkę posiedziałem i skończyłem mój "mały" czołg W całości malowany aerografem i brudzony pigmentami MIG-a (pierwszy raz miałem do czynienia z pigmentami i wyszło to jak wyszło )Model czeka jeszcze na lakier bezbarwny matowy i parę plam po oleju ale fotki obecnego stanu wrzucam już dzisiaj bo była świetna pogoda do zdjec i miałem wolne Kolejne fotki już z lakierem i plamkami postaram się zrobić jak najszybciej.A teraz fotki. Parę zdjęć z warsztatu. Zapraszam do komentowania Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Ładny model i bardzo realistyczne (moim zdaniem) błoto. Jeśli chodzi o plamy oleju, to może spróbuj zrobić odcisk buta tankisty gdzieś na kadłubie albo błotniku (że niby wdepnął w plamę oleju i potem w takich brudnych buciorach wszedł na czołg;-)) Natomiast nie podoba mi się tytuł wątku;-) Ten czołg to KW (Kliment Woroszyłow) a nie KV. W polskim alfabecie W czytamy jak W a nie jak Ł, więc chyba nie ma potrzeby na siłę zangielszczać tej nazwy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Witaj! Modelik całkiem fajny tylko czemu tak dużo błota, widać zmugi pędzla i ten kolorek ciutkę zbyt jasny poza tym OK Pozdrawiam Michał Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Już poprawione Czemu tak dużo?? chciałem się pobawić pigmentami i od początku miałem taki zamiar żeby go tak upaprać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Fajny pomysł na rozbitą szybkę reflektora PS Faktycznie- strasznie upaćkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Różnie to z błotem może być. Tutaj wyszło Hardcorowo co nie znaczy, że w rzeczywistości tak nie mogło być. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Fajny jest, ale ja trochę błotka mniej bym dał na dole. Podoba mi się ten stłuczony reflektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 podoba sie, fajne zwisy gasek - bez przesady, jak to czesto przy ruskich tankach troche za duzy kontrast miedzy powierzchniami brudnymi (total chlew) a czystymi (jest by prawie z nich mozna) ublocenie gasek troche nierealne mysle - zrob przetarcia do golego metalu tu i owdzie. aha, na kolach troche nierealnie wyglada farba na krawedziach ktore stykaja sie z gasienica, szczegolnie na tych malych jezdnych - skrobnij wasc metalizerem poza tym git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dobry model. Ja sam lubię jak jest dużo błota, bo to ogólnie fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Powiem tak.Wyobrażałem sobie to tak ze mój KW jechał w kolumnie przez jakiś podmokły tren gdzie było dużo błotka i zepsuł się w pewnym momencie i stanął w takim bagnie i dlatego na gąskach tyle tego błotka.A przejeżdżające pojazdy z reszty kolumny go jeszcze dodatkowo ochlapały.Taką oto historyjkę sobie umyśliłem A że to był pierwszy raz jak używałem pigmentów to nie oddałem tego klimatu w odpowiedni sposób Muszę się jeszcze nauczyć cieniować(chyba tak się to nazywa) pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 nie no blota za duzo glownie na powierzchniach poziomych.pozatym bardzo fajnie wyszedl a slady rdzy na wiezy to jak zywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak na pierwsze zabawy MIGiem jest fajno. Mała rada, przy tych klockach dobrze jest po pomalowaniu i wyszlifowaniu styku kół z gąskami zakleić je taśmą, model pomimo fajnego wyglądu zyskałby jeszcze więcej wyrazistości, delikatnie także bym przetarł czubki zębów na kołach i zdjął nieco błotka z miejsc, w które wchodziły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Skoro jeździł po takim błocisku too może tankisty były na zewnątrz i przydałyby się jakieś ślady błota spod butów w okolicach drabinki i włazów? A tak modelik przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dla mnie wygląda jakby przejechał przez balię z betonem, ale to jest moje takie subiektywne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 niestety, planowany lakier sprawi, że efekty staną się mniej widoczne lub znikną - zostaw już tak jak jest. lepiej model najpierw polakierować a później kłaść pigmeje. ogólnie ładny tylko prawa gąska z przodu chyba krzywo położona co przy takiej skali widać. fajny klocek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 planowany lakier sprawi, że efekty staną się mniej widoczne lub znikną - zostaw już tak jak jest. Niestety model dostał już lakierem Ale następnym razem będę pamiętał! Przybyło również parę śladów po buciorach i plamy po oleju.Model na dzień dzisiejszy wygląda tak i taki już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Przedostatnia fotka - pojedyncze odciski przy włazie i drabince ? Może czepiam się szczegółów ale chyba o pomoc tu chodzi - wygląda jakby koleś z załogi szedł od drabinki i z jednej nogi się wybił i wskoczył w otchłań wieży Raczej powinny być tam ze 2 odciski butów - kto wchodził do czołgu chyba mnie zrozumie A poza tym modelik przyjemny dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Jak dla mnie modelik pierwsza klasa! Sama mam taki - czeka tylko na malowanie! Jak coś będe zaglądał i wzorował się Twoim modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tank ufajdany od góry do dołu ( no i dobrze), ale napis na wieży wygląda, jakby codziennie był przez załogę pocowany i odmalowowany,jednym słowem-za czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_welt Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Учитывая что техника эта мне знакома и художественное образование позволяет, сделаю несколько ремарок. Модель Трумпетера неплоха и позволяет сделать хорошую модель. вот мы ее и видим на фото. Собрана и покрашена она хорошо. Особенно понравился фонарь разбитый. Очень жизненно ! Проблема в другом . Наблюдая технику в момент ее езды по сильно пересеченным и грязным местам, вполне допускаю, что она пачкается. Даже до такой степени как на модели. но вот в этом состоянии (когда грязь на гусеницах , на колесах и на всей ходовой) она бывает очень недолго. Сухое быстро отпадает. А высыхает такая грязь очень быстро. Танк едет , нагревается, сонце светит... то есть немного перебор. И второй момент ,чисто эстетический . Для того что бы модель смотрелась- в ней должна быть гармония образа и формы. Здесь явно дисоннирует грязь с относительно чистым верхом. Верх как бы сам по себе а низ сам по себе. Не верится в такой танк почему то. Хотелось бы его слегка помыть. Мы же смотрим машину а не заляпаный грязью обьект... Что касается работы в целом , то танку в таком виде нехватает сюжета. Грязной лужи или болота в котором он например застрял. А в общем есть удачные решения по броне (царапины, сколы и прочее) Продолжайте работать . только не увлекайтесь пачканьем. Все хорошо в меру. Помните - сравнение это мера всех вещей. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Tradycyjnie powiecie, że się czepiam, ale napisy na wieży mnie wkurzają. Psują cały bardzo fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi