Kacperek315 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Bartek14 czy ja wiem. Mój znajomy jego używa i wątpię, żeby zminił go na inny maskol. To samo tyczy się farb, klejów i całej modelarskiej chemii, rzecz gustu i uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 ja nic nie mam do maskolu humbrola. Gunze nie próbowałem ale z humbrola byłem zawsze zadowolony, np. vallejo to jest dopiero porażka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Ale takie zachowanie maskolu jest związane np. z nałożeniem zbyt cienkiej jego warstwy? Bo nie wiem, czy mam ryzykować drugi raz i maskować, czy malować z ręki pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 A blu-tack nie możesz sprubować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Nie mam blu-tacka i nie mam teraz za bardzo czasu na manewry zakupowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Mnie sie wydaje że blutck był by najlepszy ale spróbój z taśmy jakieś wzorki powycinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Zmyta zielona, wyszczotkowana powierzchnia, wygładzona papierem ściernym, skleiłem wszelkie 'odpadłe' części... Obym się wyrobił P.S.: Kolega Drak wyjaśnił mi mój błąd związany z Maskolem - położyłem tylko jedną, bardzo cienką warstwę Sprawdziłem na modelarskim złomie - nowa metoda działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 No nie... wszystko się chyba przeciwko mnie sprzysiągło... wczoraj grałem sobie jak człowiek w fife, straciłem gola i ze złości kopnąłem nogami w przód.. wsystko niby fajnie, gdyby nie fakt, że właśnie tam stała diorama ....... Dostałem szału połamałem sobie słupy telegraficzne i zerwałem druty jak zdążę do końca to chyba cud jakiś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Ładnie zasuwasz .Nie martw się tymi słupami, chyba nie są zbyt trudne do dorobienia. I kto mówi, że sport to zdrowie... XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 No coś widzę, że nie masz ostatnio szczęścia z tym projektem, ale bądź dobrej myśl, dasz rade skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 I kto mówi, że sport to zdrowie... XD Dziś tylko relacja słowna, aparat w stanie ładowania. UDAŁO SIĘ! Pomalowałem całośc jeszcze raz H94, zamaskolowałem, dałem dwie warstwy zielonego... Odczekałem wystarczająco długo i zacząłem z duszą na ramieniu zrywać maskol.... i szok! 0 problemów! :D Teraz doklejam lewarek, zapasowe koła i szykuję się do kalek. Potem lakier, czarny filtr i koooonieeeeccc Co do dioramy - słupy naprawiłem , muszę jeszcze tylko podmalować w co poniektórych miejscach i potem pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Nie mogę się już doczekać efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Dobra, trochę zdjęć. Ten dziwny biały nalot... przecież w rzeczywistości niemal go nie widać! to musiała być wina lampy trzeba będzie coś z tym zrobić Ech, jak na zdjęciach wszyyyyściutkie błędy wychodzą :/ Teraz trochę muszę przystopować (szkoła), ale CHYBA się wyrobię mam jeszcze jeden weekend... P.S.: podczas zdjęć nadłamałem antenkę zaraz przyklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Ładne kamo ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Dzięki mam jeszcze jeden weekend... Właśnie się zorientowałem, że nie mam Patrzyłem na kalendarz majowy... Czas brać się do roboty bo mi konkurs minie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Kamo bardzo ładnie wyszło. Brudzenie układu jezdnego jakoś nie przypadło mi do gustu, ale nie jest źle. Trzymam kciuki, żebyś zdążył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Dzięki Brudzenie zaraz się chyba zmieni.. czekam, aż lakier wyschnie i potem wash i inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Hurrrraa!! Wreszcie skończyłem Nashorna Ale fotkami i pewnie całą galerią uraczę waszmościów jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 jutro... Jutro jest 1 kwietnia, więc koniec konkursu. Musisz wstawić galerie przed 24h dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 _KAROL_ nie przerażaj mnie, aż musiałem sprawdzić: 1. "Zimowy Konkurs Modelwork II" zaczyna się 01.12.2008 i trwa do 03.04.2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Sorka coś mi się pochrzaniłoi wydawało mi się cały czas, że koczy się 1.04.(SIC!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Ło mateczko, też się przestraszyłem.... ale jednak ;) Btw. nadałem dioramce tytuł.. a zresztą, jutro sami zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 A jak wiem jaki Ale dawaj już foty bo się doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Cierpliwości, jutro ma być ładne słoneczko rano a ja mam mecz dopiero 10:30 więc coś się wykombinuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi