Danio Napisano 23 Września Napisano 23 Września Hej. Dziś zaczyna się kalendarzowa i astronomiczna jesień, a za miesiąc zmieniamy czas na zimowy. Wieczory będą długie, szare i ponure, najlepszy to moment na otwarcie nowego projektu modelarskiego. Tak też czynię. Tym razem będzie to - jak wynika z tytułu - Messerschmit Me 262 A-1a, firmy Arma Hobby, oczywiście w skali 1:72. Model Arma Hobby wybrałem dlatego, że niedawno udało mi się szczęśliwie zakończyć jej P.11-tkę. Łatwą i bardzo przyjemną w budowie. Mam nadzieję, że ten samolocik też taki będzie. Pewnie nie tak łatwy, ale spodziewam się, że będzie równie przyjemny, a jego montaż dostarczy wiele frajdy. Aktualnie nie posiadam do niego, wiele dodatków prócz dodanego w przedsprzedaży wydruku 3D: i zakupionego silnika: Reszta jeszcze nie dotarła lub jest dopiero zamówiona. Nie mam jeszcze sprecyzowanego malowania, chociaż skłaniam się ku drugiemu, łatwiejszemu: Czas zaczynać 4 Cytuj
jachud3 Napisano 23 Września Napisano 23 Września Podglądam; moja Jaskółka czeka w składziku i nabiera mocy urzędowej 1 Cytuj
Danio Napisano 24 Września Autor Napisano 24 Września 20 godzin temu, Moses napisał: Knedlickovego rób! Niestety, Pepik odpada - robię tylko II wojnę światową. Cytuj
Danio Napisano 26 Września Autor Napisano 26 Września Hej. W ostatnim czasie dotarło jedno z zamówień: Niestety, to jeszcze nie wszystko. Brak niektórych elementów spowodował, że muszę zmodyfikować kolejność klejenia, podaną w instrukcji. Zgodnie z ogólnymi zasadami, malowanie zacząłem od kabiny, ale na aktualnym etapie muszę także przerwać prace i uzbroić się w cierpliwość: Wziąłem więc na warsztat silnik. Jego model jest rewelacyjny, ale przekleństwem jest ilość i umiejscowienie słupków wzmacniających: Niemniej jednak po podkładzie wygląda nieźle: Mam nadzieję, że brakujące części dotrą wcześniej, niż przewidywane 1 i 4 tygodnie... 3 Cytuj
barszczo Napisano 26 Września Napisano 26 Września Bardzo ambitnie, podglądam z ciekawością. Silniczek świetny . 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 27 Września Napisano 27 Września nawet nie pamietam, jak wygladal ten zywiczny z Cmk ( chyba) Cytuj
wuwumaster Napisano 27 Września Napisano 27 Września (edytowane) Godzinę temu, BRAVO112 napisał: nawet nie pamietam, jak wygladal ten zywiczny z Cmk ( chyba) Cmk wyglądał dobrze tylko... mało przypominał oryginał Jest jeszcze na rynku Aires/Quickboost dedykowany do różnych zestawów, to już wygląda dobrze, no i rodzima Karaya ale to surowy silnik nie dedykowany do konkretnego modelu, za to bogato wyposażony w blaszki etc Pozdr ww Edytowane 27 Września przez wuwumaster 1 Cytuj
Danio Napisano Czwartek o 17:32 Autor Napisano Czwartek o 17:32 (edytowane) Hej. Ponieważ dotarła jedna z oczekiwanych przesyłek, drgnęła produkcja odrzutowca. Czekałem na kalki 3D, bo uważam, że są najlepszą wersją z dodatków do kabin: Skończony i gotowy do wklejenia wydruk Arma Hobby: Nadal czekam na kolejną paczkę, front robót jednak nie jest zagrożony... Silnik pomalowany Super Matem Aluminium nadal wygląda rewelacyjnie. Zastanawiam się, w jaki sposób był mocowany do płata. Mam wiele fotek odsłoniętego silnika, jednak żadna z nich nie rozwiewa moich wątpliwości. Może ktoś z kolegów zna rozwiązanie? Edytowane Czwartek o 17:43 przez Danio 3 Cytuj
Moses Napisano Czwartek o 17:44 Napisano Czwartek o 17:44 Nad tym silnikiem jeszcze moglbys popracowac. kokpit mniodzio 1 Cytuj
jachud3 Napisano Czwartek o 19:48 Napisano Czwartek o 19:48 2 godziny temu, Danio napisał: Zastanawiam się, w jaki sposób był mocowany do płata. Mam wiele fotek odsłoniętego silnika, jednak żadna z nich nie rozwiewa moich wątpliwości. Może ktoś z kolegów zna rozwiązanie? Fotka egzemplarza muzealnego, ale z tego co wyczytałem korzystali z oryginalnego, odrestaurowanego Jumo 004 -> chyba widać mocowanie do dźwigara skrzydła. 1 1 Cytuj
Danio Napisano Czwartek o 19:49 Autor Napisano Czwartek o 19:49 1 godzinę temu, Moses napisał: Nad tym silnikiem jeszcze moglbys popracowac Tak, tak. Silnik na razie tryśnięty pierwszym kolorem. To jeszcze nie koniec. 1 godzinę temu, Moses napisał: kokpit mniodzio Dzięki 5 minut temu, Baas ArK napisał: Pokoik szefa: MEGA! Dzięki serdeczne Właśnie przed chwilą znalazłem kolejne fotki interesujących mnie miejsc. Coś mi się zaczyna układać. Trzeba improwizacji... 1 Cytuj
Danio Napisano Czwartek o 19:57 Autor Napisano Czwartek o 19:57 7 minut temu, jachud3 napisał: chyba widać mocowanie do dźwigara skrzydła Dzięki. Tych zdjęć jeszcze nie widziałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi