MiloszKr Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Jak to się mówi człowiek cały czas się uczy i już coraz lepiej mi to wychodzi choć jeszcze nie jestem w 100% zadowolony z efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 nieźle.MiloszKr czym malowałes aero czy sprej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2007 nieźle.MiloszKr czym malowałes aero czy sprej? Biały jak i niebieski nanoszony z aerografu. Szablony taśma 3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Ponieważ ponownie nie byłem zadowolony z efektów malowania kabiny. Zabrałem się za zderzak. Lecz jak się okazuje nauka nauka i jeszcze raz nauka. i kilka miejsc do poprawek i znów maskowania i gimnastykowania z tasmą A oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Oj no co ty chcesz ja bym zrobił nie lepiej haha, Czy ty to składasz dla pieniędzy czy dal siebie ??Powoli bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Trucker składam to dla SIebie powoli bez pospiechu Nie byłem zbytnio zadowlony z efektów wcześniejszego lakierunku zderzakai postanowiłem że przejdzie on ponowną metamorfoze lakiernicza poszedł ponownie lakier granat na przód a potem baiłem wstawki. Ale wyciagając wnioski po wcześniejszych blendach postanowiłem że malowanie będę przeprowadzał etapami. I oto pierwszy z nich: Niezwracać na niedomalowany stopień na biało i mała ciapka na pasku u góry będą profesjonalne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 na super się zapowiada. A co do zderzaka super!! 3m się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Miłosz jaka jest odległość między tymi rogami nadkoli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 Do Trucker93 skopój któreś zdjęcie i pokaż linia o które ci miejsca chodzi to Ci zmierze. Bo myśle o skoku nadkola od kranca do krańca i niewiem czy dobrze myśle. A więc kolejny postep prac nad modelem nastapił zderzak jest jeszcze do poprawek i do domalowania na biało pasków 3 i wnęk na okokrągłe lampy. Podwozie zostało już skończone nadkola zamocowane na stałe. Kabina się maluje ale linie przyspażają wielu problemów ponieważ namalować linie 4 cm na 1:1 to nie problem ale przenieść ją do tej skali to już jest wyczyn. Taśma 3M daje rade po odpowiednim przycięciu na cienkie paski i odpowiednim jej kształtowaniu. Fotki: Etap malowania kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 O to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 NO zaczyna mi się coraz bardziej podobac. Widac że wkładasz w to dużo pracy i wysiłku. A czym ty kolego malujesz?? Aero czy spray?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Prace nad kabiną powoli się posuwają do przodu. Prawa strona już prawie skończona zostało do pomalowania paski koło klamki ale jak tego dokonam to ja niewiem wszczegulności że tam tak mało miejsca. Linie chyba bedą mikroskopijne. Ten jakiś mazgoł nad szyba pasażera był wsumie malowany 8 razy i za ostatnim ósmym udało się. Dziś mam nadzieje skończyć strone pasażera. Koniec zamulania fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Hej, no to właśnie zaliczyłem glebę ... Malowanie wychodzi pysznie !! To ja sobie tutaj potuptam i poczekam na ciąg dalszy ... pozdrawiam, k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Miłosz rozmierzyłeś to o co cię prosiłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Miłosz narazie, jak na to patrze to wydaje mi się, że jest okej, ale jak ty to oceniasz, według mnie to jeszce nie wielle widać, zobaczymy jak wstawisz wyposarzenie narazie gites. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Już teraz kabina nieźle wyglada, wyobrażam sobie jaka będzie na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 O kurnia chata, ja pierdziu Malowanie Z tymi liniami wokół klamek to się zastanawiam, czy nie mógłbyś tam przyklajstrować troche szerszy kawałek taśmy maskującej i ostrym skalpelem wyciąć odpowiedniej grubości pasek, potem go zerwać i gotowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Powoli prace nad kabiną dobiegają końca. Trzeba lekką kosmetyke wprowadzic dorobić 2 linie i będzie cacy. Potem zostaje do dorobienia Reklama nad szybe z belką i fanfarki na sam koniec. Dobra koniec zamulania efekty widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Nic dodać, nic ująć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Oj Milosz chyba coś mi się wydaję, że niestety, ale nie zdążysz na MTM. Chyba, że zamierzasz siedzieć dzień i noc przy modelu. P.s Ale podjołeś się ciężkiego, wezwania i zato masz umnie dużego plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Wszystko powoli nabiera smaczku:) Model coraz piękniejszy. Pozdrawiam Wojciechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Hmmm mam dziwne wrażenie że siodło jest zbyt przesunięte do przodu przez co przy skrętach tylne nadkole może niezłożyć się przy rame tego wózka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Kurna fajny model ale kiedy podasz mi odległość tego momentu co ci pokazałem bo mi coś nie pasuje na scanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 NO prezes!! PIĘKNY MODEL!! Poprostu zero słów do dodania. Ja osobiście nie wiem czy podjąłbym się takiej pracy. No tylko w sumie ja jestem jeszcze początkujący a ty pewnie masz doświadczenie i to nie małe. hehe... powodzonka w dalszych pracach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Września 2007 Autor Share Napisano 11 Września 2007 Prace posuwają się do prozdu. Na kabinie znalazł się clar w postaci 3 warstw. Jeszcze tylko polerka i będzie git. Planuje dzis skończyć kabinę wsadzić szybę i wnetrze zobatrzymy czy sie to uda A tera fotki: Trucker93 sorki że tak póżno Ci odpisuje ale narazie model mam na głowie Chyba rozumiesz Wymiar A wynosi 92mm Wymiar B wynosi 98mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi