Dorotka Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 3 minuty temu, Bartas89 napisał: A po jakim czasie można bezpiecznie nakładać kalki z użyciem micro sol i set, na farbę ZP? Marudzisz... Jak wyschnie. a czas schnięcie jest różny i zależny od warunków, u mnie w suszarce po 15 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 13 minut temu, Dorotka napisał: Marudzisz... Jak wyschnie. a czas schnięcie jest różny i zależny od warunków, u mnie w suszarce po 15 min Czyli bez suszarki 30 minut Bardziej mi chodziło czy 15 minut-2 godziny, czy 1 dzień -3 dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 https://www.zero-paints.com/Toyota_GR_Supra_Black_Metallic_Paint_30ml--product--7990.html# Czy to jest kolor "końcowy" czy jakaś podkładówka pod metalizery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Zwykły metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Dorotka napisał: Zwykły metalik Thx Wolę spytać, po mojej przygodzie z nigdy nie schnącym czarnym xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Będziesz robił Suprę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 2 minuty temu, Dorotka napisał: Będziesz robił Suprę? Nie, Virago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 To po co Ci ta farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Dorotka napisał: To po co Ci ta farba? Chcę zrobić czarnego Virago. Ten kolor wiśniowy z pudełka mi się nie podoba. Czy coś nie tak z tym kolorem od ZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Bartas89 napisał: Chcę zrobić czarnego Virago. Ten kolor wiśniowy z pudełka mi się nie podoba. Czy coś nie tak z tym kolorem od ZP? To ma być czarny, czy czarny metalik w końcu? Z farbą od ZP jest wszystko spoko, z wyjątkiem tego, że jest to metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Dorotka napisał: To ma być czarny, czy czarny metalik w końcu? Z farbą od ZP jest wszystko spoko, z wyjątkiem tego, że jest to metalik Metalik będzie miał takie drobinki srebrne, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Dorotka napisał: Mniej więcej Źle będzie wyglądał na Virago? Lepiej wziąć zwykły czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 To już kwestia gustu, każdy ma swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 https://www.mojehobby.pl/products/1442-Mrecedes-AMG-GT-Black-040.html To jest zwykły czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Powiedzmy... Ale po co Ci do tego ZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Dorotka napisał: Powiedzmy... Ale po co Ci do tego ZP? Fajnie i bezproblemowo się kładło na Hondzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Jak uważasz, ale wydawanie sześciu dych na czarny kolor, kiedy możesz kupić zwykłego Mr. Hobby za 15 zeta to chyba lekka przesada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Dorotka napisał: Jak uważasz, ale wydawanie sześciu dych na czarny kolor, kiedy możesz kupić zwykłego Mr. Hobby za 15 zeta to chyba lekka przesada.... Chyba masz rację. Użyję w takim razie X-1 od Tamki, bo taki akurat mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Czarny na Virago nie będzie zbyt ładnie wyglądać. Lepiej poszukać w necie zdjęcia oryginału i pooglądać jakie miał kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Godzinę temu, toled napisał: Czarny na Virago nie będzie zbyt ładnie wyglądać. Lepiej poszukać w necie zdjęcia oryginału i pooglądać jakie miał kolory. Ten kolor bazowy jest tylko w spreju i nie widzę jego zamiennika do rozcieńczenia pod aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Możesz "zlać" farbę ze sprey'u do innego pojemnika wg tego Sprey do słoiczka Taki kolor też jest całkiem OK @sprzedajemy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 W dniu 26.05.2020 o 08:06, toled napisał: Czarny na Virago nie będzie zbyt ładnie wyglądać. Lepiej poszukać w necie zdjęcia oryginału i pooglądać jakie miał kolory. A tu się nie zgodzę, zrobiłem czarny i myślę że dobrze ten kolor pasuję do Virago ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 W dniu 26.05.2020 o 11:07, MooMiniek napisał: Możesz "zlać" farbę ze sprey'u do innego pojemnika wg tego Sprey do słoiczka Taki kolor też jest całkiem OK @sprzedajemy.pl Zrobiłem tak jak na filmiku, ale dałem do plastikowego pojemniczka. W kilka sekund wieczko mi pęcznieje i wystrzeliwuje. Musi się to wygazować czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Tak, musisz wygazować. Ja najczęściej delikatnie mieszam wykałaczką, żeby nie wikipiało. Do tego lekko wstrząsam pojemnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi